Ιπποκράτης και Πυθαγόρας προτείνουν σούπα με Ginger και αβοκάντο!!!

2

Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μου…
Κάποιος μπέρδεψε τον Ιπποκράτη και τον Πυθαγόρα έβαλε ginger, αβοκάντο, κόκκινα φασόλια και γλυκοπατάτες, λεμόνια τα ανακάτεψε όλα μαζί και έβγαλε το φάρμακο που «αφανίζει»  το 95% των ασθενειών. Ξέχασε να μας πει αν αφανίζει και την βλακεία…
Διαβάστε το ΕΔΩ
Σε πάρα πολλά blogs τις τελευταίες μέρες παρουσιάζετε ένα άρθρο με τίτλο “Το 95% των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή!”  αλλά  μας γράφει για τον Ιπποκράτη και έχει συμβουλές τι να τρώμε για να θεραπεύσουμε (συγνώμη… αφανίσουμε ήθελα να γράψω) διάφορες ασθένειες.
Καλά βρε τσακάλια, αφήνω στην άκρη τον Ιπποκράτη και τον Πυθαγόρα, που θα τρίζουν τα κόκκαλα τους, αλλά δε σκεφτήκατε αν υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα ginger, αβοκάντο, κόκκινα φασόλια, λεμόνια και γλυκοπατάτες; Τα φασόλια και οι γλυκοπατάτες, για όσους δεν το γνωρίζουν, έχουν έρθει από τη νότια Αμερική. Φυσικά δεν είχαν ούτε λεμόνια και για το αβοκάντο και το gingerνα μη μιλήσω γιατί θα πω καμιά χοντράδα. Στην πυρά γρήγορα!
Την είδηση αναπαρήγαγε και το http://www.defencenet.gr/defence/o/59737*Ξέχασα να γράψω πως όσοι θέλετε να διαβάσετε τι λέει ο Ιπποκράτης ξεκινήστε από ΕΔΩ

Πυθαγορας:
Μεγάλη δε σημασία απέδιδε στην διατροφή με ελαφρές τροφές, όπως ο κρίθινος άρτος, τα λαχανικά, το μέλι, και οι φρέσκοι ή αποξηραμένοι καρποί. Έλεγε πως δεν πρέπει κανείς να τρώει το παράγον μαζί με το παραγόμενο (π.χ. κοτόπουλο και αυγό) και να αποφεύγει σχεδόν όλα γενικώς τα θαλασσινά. Δίδασκε την πλήρη αποχή από την κρεοφαγία με εξαίρεση το κρέας της ιεροθυσίας, δηλαδή κρέας από σφάγια που θυσιάστηκαν κι αυτό όχι από κάθε μέρος του ζώου αλλά να αποφεύγουν την μέση, τους όρχεις και τα αιδοία, τον μυελό, τα πόδια και το κεφάλι. Σπάνια δε ο ίδιος θυσίαζε έμψυχα και συχνότερα προσέφερε κριθάλευρο, πλακούντες, στεφάνους ανθέων και θυμιάματα. Ο Πορφύριος καταγράφει την παραδοθείσα εκδοχή ότι κάποια φορά που ο Πυθαγόρας θυσίασε βόδι από ζυμάρι, ανακάλυψε ότι η υποτείνουσα του ορθογωνίου τριγώνου έχει την ίδια δύναμη με τις πλευρές που την περιέχουν. Αυτό έμελλε να γίνει γνωστό ως Πυθαγόρειο θεώρημα και να χρησιμεύσει μεταξύ των Πυθαγορείων ως σημαντικό εργαλείο μελέτης των αρρήτων μεγεθών (αριθμοί που δεν εκφράζονται ως λόγος ακεραίων, όπως η τετραγωνική ρίζα του 2).

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε