Ψεύτικο φάντασμα κόβει βόλτες σε βρετανική αγορά [βίντεο]

1
Η είδηση λέει:
Μετά το βίντεο με τη γοργόνα στα βράχια στο Ισραήλ, τις εικόνες με τη σαύρα στον Αρη το γύρο του κόσμου κάνει ένα άλλο βίντεο που καταγράφει μια… σκιά (φάντασμα κατά ορισμένους) να ανεβαίνει τη σκάλα σε κλειστή αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και να γκρεμίζει τα πάντα στο πέρασμά της.
Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 4ης Μαΐου στην κλειστή αγορά στο Σροπσάιρ του Ουέλινγκτον στη Βρετανία. Πολλοί είναι αυτοί που κοιτώντας το βίντεο παρατήρησαν μια… σκιά να ανεβαίνει τη σκάλα. Βέβαια σε αυτό, καταγράφεται η ανεξήγητη πτώση κάποιων κουτιών που είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, ωστόσο, η σκιά που πολλοί σημειώνουν ότι βλέπουν δεν είναι και… ευκολοδιάκριτη.
Από την πλευρά της η διευθύντρια της αγοράς Κέι Μπόκι η οποία ανακάλυψε το επίμαχο βίντεο απ ό την κάμερα ασφαλείας ανέφερε χαρακτηριστικά:«Δεν υπήρχε κανείς στο κτίριο όταν έπεσαν τα κουτιά. Είδαμε ξανά και ξανά το βίντεο και παρατηρήσαμε τη σκιά να ανεβαίνει τα σκαλιά και μετά να ρίχνει τα κουτιά κάτω».
Μάλιστα, η κυρία Μπόι τονίζει ότι το φάντασμα φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο και συγκεκριμένα εμφανίζεται στα αριστερά της οθόνης και κινείται προς τα δεξιά, στη σκάλα.
Οι εργαζόμενοι στην αγορά υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που περίεργα περιστατικά σημειώνονται στο συγκεκριμένο κτίριο. Υπάρχουν αναφορές για πόρτες που κλείνουν μόνες του και απόκοσμους ήχους γρυλισμάτων, όταν κανείς δεν είναι στο κτίριο.

 
Ανάλυση:
Για αρχή να πούμε ότι η κάμερα ασφαλείας καταγράφει και δεν υπάρχει καμιά κίνηση. Άρα συμπεραίνουμε ότι η κάμερα είναι σε λειτουργία συνεχής καταγραφής και όχι σε motion detection (καταγραφή, όταν ανιχνευτεί κίνηση).

Κατεβάσαμε το βίντεο και το αναλύσαμε καρέ καρέ. Με την πρώτη ματιά παρατηρήσαμε ότι ο χρόνος στην κάτω αριστερή γωνία εξαφανίζεται τη στιγμή που αρχίζουν να πέφτουν τα κουτιά.

Αν παρατηρήσει κανείς καλύτερα θα δει τα δευτερόλεπτα να πηγαίνουν μέχρι το 17 και μετά να επιστρέφουν ως δια μαγείας στο 13. Τα κουτιά αρχίζουν να πέφτουν στο 16 δευτερόλεπτο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει την πρώτη φορά.

Στο καρέ που εξαφανίζετε ο χρόνος και ξεκινάει η πτώση των κουτιών, παρατηρήσαμε μια αλλαγή στη φωτεινότητα, (φαίνεται πιο καθαρά στον τοίχο) που είναι άλλη μια ένδειξη μοντάζ.

Τέλος στο βίντεο παρατηρήσαμε ένα κουτί να εμφανίζετε ξαφνικά ανάμεσα στο 1ο και 2ο σκαλοπάτι.

Όλα τα παραπάνω μας αποδεικνύουν ότι το βίντεο έχει επεξεργαστεί και δεν είναι πραγματικό.
Ωραία διαφήμιση σκεφτήκαν…

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε