Ποιοι είμαστε
Αρχική Άστεγοι και τηλεφωνικά νούμερα, υποστήριξης.HOAXES

Άστεγοι και τηλεφωνικά νούμερα, υποστήριξης.

11 Δεκ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Τις τελευταίες μέρες που έσφιξε το κρύο, κυκλοφόρησε μια εικόνα ενός χειρόγραφου σημειώματος (ναι δε διαβάζεις λάθος, χειρόγραφο στην εποχή του ίντερνετ), που μας ενημερώνει που να απευθυνθούμε, σε περίπτωση που κάποιος άστεγος έχει άμεση ανάγκη.

Το χειρόγραφο αυτό σημείωμα, μας ενημερώνει για τα τηλεφωνικά νούμερα που μπορούμε να καλέσουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην περίπτωση που κάποιος άστεγος έχει άμεση ανάγκη. Μονό που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Το τηλ. νούμερο 1960, για την Αθήνα και το 2310251900 για Θεσσαλονίκη, δεν ισχύουν πια. Το 1960 που είναι το τηλ. νούμερο της Γραμμής Καθαριότητας & Ανακύκλωσης 1960 (δεν είναι ειρωνεία;) είχε χρησιμοποιηθεί εκτάκτως πέρυσι, επειδή λειτουργούσε όλο το 24ωρο, και το 2310251900, που ήταν το τηλ. νούμερο της δημοτικής αστυνομίας της Θεσσαλονίκης (έχει καταργηθεί), δεν λειτουργούν.

Έτσι, ο φίλος που κάθισε και χρησιμοποίησε, όλες τις γνώσεις του, στη νέα τεχνολογία και το ίντερνετ (πρέπει να είναι νέα μόδα… γιατί να γράφω στον η/υ;… το γράφω σε χαρτί και μετά παίρνω μια φωτογραφία με το κινητό… το κινητό τουλάχιστον ξέρω να το δουλεύω), το μόνο που κατάφερε είναι να μας παραπληροφορήσει και να δημιουργήσει ένα νέο hoax.
Βέβαια είναι αρκετά και τα blogs που αναπαράγουν τη συγκεκριμένη παραπληροφόρηση.

Όσες προσπάθειες κάναμε να επικοινωνήσουμε με το 1960 (Γραμμή Καθαριότητας & Ανακύκλωσης 1960) αυτό δε κατέστη δυνατό. Τα πράγματα ήταν πιο απλά για το 2ο νούμερο (2310251900 της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης που έχει καταργηθεί) οπού ένα ηχογραφημένο μήνυμα μας ενημέρωνε ότι η τηλεφωνική σύνδεση δε λειτουργεί προσωρινά για “τεχνικούς λόγους”.
Φανταζόμαστε, ότι ίσως να είναι οι ίδιοι τεχνικοί λόγοι που δε λειτουργεί και το 1960, αλλά αυτό είναι μόνο μια φαντασία και δεν θα πρέπει να ληφθεί ως γεγονός.

 

Τα παραπάνω τηλέφωνα, μπορεί πέρυσι να εξυπηρετούσαν, (πως να το πω… την υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης;) άμεσης ανάγκης αστέγων, αλλά φέτος δεν είναι σε λειτουργία. Φέτος, σύμφωνα με τους Δήμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης, μπορούμε να απευθυνθούμε στα παρακάτω τηλέφωνα.

Δήμος Αθηνών: Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)
ΤΗΛ. 210 52.46.516

Πριν από λίγη ώρα, ανέβηκε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων που ενημερώνει για το νέο τηλεφωνικό νούμερο 1595. Ευχαριστούμε το φίλο που μας ενημέρωσε, άμεσα.
http://www.cityofathens.gr/node/23158

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κοινωνική Υπηρεσία. ΤΗΛ. 2310509012

 

Ακόμη μπορείτε να καλείτε τον αριθμό τηλεφωνικής γραμμής έκτακτης ανάγκης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης “197” για να ενημερώσετε για άστεγους που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας.

 

Γιατί, όπως γράφει το χειρόγραφο, “πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι”, και η ανθρωπιά δε μετριέται με like και κοινοποιήσεις, μιας μπούρδας…

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.