Παιδάκι κοιμάται ανάμεσα στους τάφους των γονιών του.

0
Θυμάστε τη φωτογραφία του ορφανού κοριτσιού που που ζωγράφισε τη μαμά της και κοιμήθηκε κουλουριασμένη στην αγκαλιά της; Αν δε τη θυμάστε Δείτε ΕΔΩ.

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και πολλές σελίδες την πάτησαν με μια νέα παραπλήσια φωτογραφία.

Το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία είναι το παρακάτω.
Μία σπαρακτική στιγμή που προκαλεί πολύ έντονα συναισθήματα, κατέγραψε η κάμερα ενός φωτορεπόρτερ στη Συρία και κάνει τον γύρο των social media. Είναι ελάχιστες οι στιγμές που μπορεί μια φωτογραφία να αποδώσει με τόση πληρότητα το έγκλημα του πολέμου. Κάποιοι από τους χρήστες των social media διατυπώνουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα της συγκεκριμένης φωτογραφίας, ενώ οι περισσότεροι λένε ότι ακόμα και αν είναι έτσι αποτελεί ή παγκόσμιο μήνυμα κατά του πολέμου. 

Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Η φωτογραφία είναι από Σαουδική Αραβία και οι τάφοι δεν είναι αληθινοί.

Η φωτογραφία είναι έργο του 25χρονου Σαουδάραβα φωτογράφου Abdul Aziz al Otaibi και το παιδάκι της φωτογραφίας είναι ανιψιός του. Τη φωτογραφία την καπηλεύτηκαν για λόγους προπαγάνδας. Όπως είναι λογικό, ο φωτογράφος είναι πολύ ενοχλημένος.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Πολλές σελίδες αναπαρήγαγαν τη φωτογραφία με τον ισχυρισμό ότι είναι από τη Συρία.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε