Ταυρομάχος ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας HOAX

1
Ένα αρκετά παλιό και γνωστό hoax, που περιγράφει την ιστορία ενός ταυρομάχου που μετάνιωσε στη μέση της ταυρομαχίας, επανεμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες.

H ανάρτηση του ταυρομάχου που έβαλε τα κλάματα λέει:
Ταυρομάχος ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας, όταν συνειδητοποίησε, πως εξανάγκαζε ένα κατά τα άλλα ευγενικό ζώο, να πολεμήσει για τη ζωή το.

Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία σήμανε το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Αλβάρο Μουνέρα.

Ο ίδιος, πλέον τάσσεται δημόσια ενάντια στις ταυρομαχίες.

Ο Μουνέρα, αργότερα δήλωσε για τη στιγμή εκείνη: «Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι. Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη»

——————————————-
Όλη η παραπάνω ιστορία του ταυρομάχου είναι ψέμα γιατί:
1. Στη φωτογραφία δεν βλέπουμε τον Alvaro Munera, αλλά ένα άλλο ταυρομάχο, τον Sánchez Vara 
Francisco Javier Sanchez Vara
Alvaro Munera

2. Ο Álvaro munera είχε ένα «ατύχημα» το 1984 μέσα στην αρένα που τον άφησε ανάπηρο. Μετά από αυτό έγινε επικριτής των ταυρομαχιών. Ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2008 λέει: Διαβάστε εδώ

3. Το κείμενο το hoax είναι του Ισπανού συγγραφέα Antonio Gala, που δεν είναι ταυρομάχος.
3. Στη φωτογραφία βλέπουμε μια επικίνδυνη φιγούρα που ονομάζεται desplante και με αυτή ο ταυρομάχος δείχνει την απόλυτη κυριαρχία που έχει στον ταύρο.

Διαβάστε περισσότερα:
http://fiskeharrison.wordpress.com/2012/07/25/this-photo-is-not-what-it-seems/
http://www.snopes.com/photos/people/munera.asp

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε