Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – O χρήστης Thierry Mairot του facebook, θέλει να μιλήσει στα παιδιά για το σεξHOAXES

Καταρρίπτεται – O χρήστης Thierry Mairot του facebook, θέλει να μιλήσει στα παιδιά για το σεξ

26 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

1

Μας στάλθηκε από φίλη της σελίδας, με το ερώτημα αν είναι αλήθεια.
Στο μήνυμα που κυκλοφορεί στο facebook, διαβάζουμε:


ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ. ( ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ THIERRY MAIRE. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟN ΤΟΙΧΟ ΣΑΣ‌! Απο Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος


Κατά αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει γνωστό, το facebook και η  δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να αφήσουν ένα τέτοιο προφίλ ενεργό.

1. Το μήνυμα είναι γνωστό hoax που κυκλοφορεί στο facebook από το 2010, όπως βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες και στην ελληνική έκδοση, το όνομα είναι γραμμένο λάθος.
2. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν έχει βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση και θα πρέπει είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιου είδος μηνύματα.

Το να στοχοποιηθεί κάποιος αθώος είναι πολύ εύκολο και υπάρχει τουλάχιστον μια αναφορά ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί ήδη, για το παραπάνω ανυπόστατο μήνυμα του facebook. Δείτε ΕΔΩ

Καταρρίπτεται - Ο Thierry Mairot στο facebook, θέλει να μιλήσει στα παιδιά για το σεξ

Καταρρίπτεται - Ο Thierry Mairot στο facebook, θέλει να μιλήσει στα παιδιά για το σεξ
Μόνο σκεφτείτε πως θα νοιώθατε και τι καταστροφή της ζωή σας θα ήταν, αν κυκλοφορούσε κάποιο παρόμοιο μήνυμα με το όνομά σας. Σε ένα υποθετικό σενάριο, αν κάποια κακόβουλα άτομα, θέλουν να σας δυσφημίσουν και να σας φέρουν σε δύσκολη θέση, μέχρι και να σας καταστρέψουν, θα το καταφέρουν αρκετά εύκολα γιατί το μόνο που μπορεί να χρειάζεται, είναι να δημιουργήσουν μια φήμη και το Facebook είναι το τέλειο μέσο για τέτοιου είδους συκοφαντίες. Έτσι θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην αναπαράγουμε τέτοιου είδους ανυπόστατα μηνύματα που δεν βοηθάνε κανένα και δίνουν σε κάποιους τη δύναμη να καταστρέφουν αθώους ανθρώπους.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.