Ποιοι είμαστε
Αρχική Περί εμβολίων και των αρνητών τωνΥΓΕΙΑ

Περί εμβολίων και των αρνητών των

30 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

indexed_vaxautism

Το θέμα με την άρνηση των εμβολίων με ξεπερνά. Αρχικά, ήταν άρνηση μόνο για τα εμβόλια της γρίπης Η1Ν1 (οκ υπήρξαν περιστατικά αλλεργίας, οπότε να το καταλάβω), αλλά τώρα υπάρχει παγκόσμιο κίνημα κατά των εμβολιασμών γενικά.

Τα επιχειρήματα είναι πολλά κι απίθανα:

  • Ξεκινούν από τη δήθεν σχέση των εμβολίων με τον αυτισμό, τον καρκίνο κι άλλες ασθένειες.
  • Προχωρούν στο κλασσικό κι αξεπέραστο: “Δεν είναι φυσικά”, μερικές φορές εμφανιζόμενο με τη μορφή “δεν είναι ολιστικά”.
  • Και φτάνουν σε εξωτικές καταστάσεις, όπως “προδιαθέτουν στη χρήση ναρκωτικών με σύριγγα”, “δηλητηριάζουν μαζικά των πληθυσμό”, “μεταδίδουν τεχνητούς ιούς” κ.α.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αρνητές του εμβολιασμού επικαλούνται συχνά επιστημονικές πηγές για να στηρίξουν τις θέσεις τους, ξεχνώντας ότι τα εμβόλια στηρίζονται από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας -όπως άλλωστε συνηθίζουν οι αρνητές της επιστήμης γενικότερα.

hippie_vaccine_denier

Αλλά, τι είναι, τέλος πάντων, τα εμβόλια;

Τα εμβόλια παρέχουν στον οργανισμό αντιγόνα ιών κι έτσι διεγείρουν την παραγωγή κατάλληλων αντισωμάτων (ενεργητική ανοσία). Αυτό σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά, τα οποία επιτίθενται κατευθείαν στους ιούς (παθητική ανοσία).

*Αντιγόνο είναι το τμήμα του ιού που αναγνωρίζει το ανοσοποιητικό. Όταν συμβεί αυτό, παράγει κατάλληλα αντισώματα για να τον αντιμετωπίσει.

Υπάρχουν 4 τύποι εμβολίων:

  1. Εμβόλια από νεκρούς/ εξασθενημένους ιούς

Ο ιός απομονώνεται και πολλαπλασιάζεται σε κυτταροκαλλιέργεια. Νεκρώνεται ή απενεργοποιείται (καθίσταται ακίνδυνος, τέλος πάντων) και χρησιμοποιείται ως εμβόλιο.

  1. Εμβόλια-υπομονάδες

Γονίδια του ιού που κωδικοποιούν το αντιγόνο του (μια πρωτεΐνη δηλαδή) εισάγονται σε κύτταρα που αναπτύσσονται σε καλλιέργεια και παράγουν αυτήν την πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη καθαρίζεται και χρησιμοποιείται ως εμβόλιο.

  1. Εμβόλια από ζωντανούς γενετικά τροποποιημένους ιούς

Γονίδια του ιού που κωδικοποιούν το αντιγόνο του ενσωματώνονται στο γενετικό υλικό άλλου, αβλαβούς ιού. Ο αβλαβής ιός πολλαπλασιάζεται σε καλλιέργεια και χρησιμοποιείται ως εμβόλιο. Έτσι, προκαλεί ανοσολογική αντίδραση αντίστοιχη με εκείνη που θα προκαλούσε ο πρώτος ιός, χωρίς όμως να θέτει τον οργανισμό σε κίνδυνο.

  1. Εμβόλια γυμνού DNA (πειραματικά ακόμα)

Γονίδια του ιού που κωδικοποιούν το αντιγόνο του εισάγονται κατευθείαν στον οργανισμό. Εκεί ενσωματώνονται στο DNA του και παράγουν μόνιμα το αντιγόνο. Έτσι, ο οργανισμός παράγει συνεχώς αντισώματα για τον συγκεκριμένο ιό!

Όπως θα παρατηρήσατε, σε όλες τις περιπτώσεις σκοπός είναι να διεγερθεί η λειτουργία του ανσοποιητικού συστήματος, του εγγενούς μηχανισμού άμυνας του οργανισμού, δηλαδή. Αυτός είναι κι ο λόγος που τα εμβόλια θεωρούνται η πιο ολιστική ιδέα στην ιστορία της Ιατρικής. (Ναι η ιδέα της ολιστικότητας υπάρχει στην Ιατρική, δεν είναι εφεύρεση των εναλλακτικών).

Είναι όμως επίσης η πιο αποτελεσματική ιδέα στην ιστορία της Ιατρικής. ΟΙ ζωές που έχουν σωθεί από τα εμβόλια είναι ανυπολόγιστες. Η φράση “η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία” βρίσκει στα εμβόλια την καλύτερη εφαρμογή της.

Τελικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος;

Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχει πάντα η περίπτωση αλλεργίας σε κάποιο συστατικό του εμβολίου. Δυστυχώς, αυτό δε μπορεί να αποκλειστεί με κανένα φάρμακο, τρόφιμο κ.λπ. Παρ’ όλ’ αυτά, οι έλεγχοι πριν κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο είναι εξαντλητικοί (τόσο που πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος και ζωές που θα σώζονταν αν κυκλοφορούσε γρηγορότερα).

Η ζωή είναι γεμάτη ρίσκα. Το θέμα είναι, αξίζει το συγκεκριμένο ρίσκο; Η απάντηση είναι ναι. Οι πιθανότητες να αρρωστήσει κάποιος από μια σοβαρή ασθένεια την οποία προλαμβάνει ένα εμβόλιο είναι πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες από εκείνες μιας επιπλοκής που να οφείλεται στο εμβόλιο.

Τώρα, όσον αφορά τη φημολογούμενη σχέση των εμβολίων με τον αυτισμό ή άλλες παθήσεις, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο. Πιθανότατα, το θέμα ξεκίνησε μια μια δημοσίευση του Βρετανού γιατρού Άντριου Γουέικφιλντ, ο οποίος υποστήριξε ότι 12 παιδιά που έκαναν το τριπλό εμβόλιο MMR (ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας) εμφάνισαν αυτισμό. Το πρόβλημα είναι ότι το δείγμα είναι τραγικά μικρό κι ότι ορισμένα από τα παιδιά είχαν ήδη διαγνωσθεί με αυτισμό. Ο Γουέικφιλντ απέσυρε τελικά τη μελέτη, αλλά αποδείχθηκε ότι η δημοσίευσή του ήταν εσκεμμένη κι όχι λάθος. Τελικά έχασε την άδεια άσκησης της Ιατρικής στη Μ. Βρετανία.

Τη σχέση με την προδιάθεση για χρήση ναρκωτικών (επειδή τα εμβόλια γίνονται με σύριγγα, αν δεν το πιάσατε), τη μαζική δηλητηρίαση και τη μετάδοση κατασκευασμένων ιών τα αφήνω για homework ;))))

Τότε γιατί υπάρχουν γιατροί που προτείνουν να μην εμβολιαζόμαστε;

Αν συναντήσετε τέτοιον γιατρό, απλά ρωτήστε τον γιατί συνιστά να μην εμβολιαστείτε. Προσωπικά, μου έτυχε μια φορά και τα επιχειρήματά του μόνο με ιατρική δεν είχαν σχέση. Είχαν να κάνουν με πολιτική, θρησκεία, θεωρίες συνομωσίας κ.α. Βλέπετε, οι γιατροί δεν εξαιρούνται των ανθρώπινων ελαττωμάτων. Το γεγονός, όμως, ότι οι αρνητές των εμβολίων είναι οικτρή μειοψηφία ανάμεσα στους γιατρούς κάτι θα σημαίνει…

Print

Οκ, δεν ασχολούμαι με μπούρδες, θέλω να μάθω κάτι χρήσιμο

Προς το παρόν, τα νοσήματσα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό είναι λίγο-πολύ τα εξής:

  • Άνθρακας
  • Γαστρεντερίτιδα από Ρότα Ιό
  • Γρίπη
  • Διφθερίτιδα
  • Εγκεφαλίτιδα από κρότωνες
  • Έρπητας ζωστήρας
  • Ευλογιά
  • Ερυθρά
  • Ηπατίτιδα Α
  • Ηπατίτιδα Β
  • Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα
  • Ιλαρά
  • Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας από Ιό ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)
  • Κίτρινος Πυρετός
  • Κοκκύτης
  • Λύσσα
  • Μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος (ορότυποι A,Β,C,W135,Y)
  • Παρωτίτιδα
  • Πνευμονιοκοκκική νόσος
  • Πολιομυελίτιδα
  • Τέτανος
  • Τυφοειδής Πυρετός
  • Φυματίωση

Όμως, κανείς μας δεν έχει κάνει εμβόλιο ενάντια στην ιαπωνική εγκαφαλίτιδα. Κάθε χώρα καταρτίζει εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών (ένα για ανήλικους κι ένα για ενήλικους). Για την Ελλάδα είναι το παρακάτω. (Μείνετε σε αναμονή γιατί θα επικαιροποιηθεί κάποια στιγμή για να περιλάβει και το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β, έχει κολλήσει λίγο ο διορισμός προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, ξέρετε πώς είναι αυτά…)

aug2011gr_pict1

Πολύ καλό υλικό για τη σημασία του εμβολιασμού έχει συγκεντρώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πηγή: http://ligiepistimi.wordpress.com

by antichainletter

Σχετικά άρθρα

Άρνηση εμβολίων, επιδημία χαζομάρας.

Καταρρίπτεται – ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

Η Αμφισβήτηση της Αποτελεσματικότητας και της Ασφάλειας των Εμβολίων

Η μάχη κατά των εμβολίων

Καταρρίπτεται.Η μείωση του πληθυσμού μέσω εμβολίων.