Καταρρίπτεται – Αποκάλυψη Ζόμπι -Νεκροί από Έμπολα Αναστήθηκαν

3

zombie

Αν ήταν καμιά σημαντική επιστημονική ανακάλυψη ή κάποιο σημαντικό νέο από την Αφρική το πιο πιθανό είναι να μην διαβάζαμε ποτέ γι αυτό. Τώρα ένα κακόγουστο αστείο έφτασε με ταχύτητα φωτός.

Όλα ξεκίνησαν από αυτό το site (allafrica) , μετά το αναδημοσίευσαν κι άλλα μεταξύ αυτών και η σκανδαλοθηρική εφημερίδα mirror  . Από την τελευταία προφανώς το μετέφρασαν τα «δικά μας παιδιά» . Ας το ρίξουμε μια ματιά:

Καθώς ο αθεράπευτος ιός Έμπολα συνεχίζει να θερίζει τις αφρικανικές χώρες, συγκρίσεις γίνονται μεταξύ των θυμάτων της νόσου και τους νεκραναστημένους νεκρούς που περπατάνε τα ζόμπι από τις λαϊκές παραδόσεις και τις ταινίες τρόμου.

Αλλά μια νέα αποκάλυψη από μία από τις περιοχές που πλήττονται μπορεί να προσθέσει πίστη σε αυτή την αντιστοιχία.Μια αναφορά από τη The New Dawn της Λιβερίας ισχυρίζεται ότι δύο θύματα που πέθαναν από Έμπολα αναστήθηκαν. Ας δούμε τη γράφει:

Δύο ασθενείς με Έμπολα, οι οποίοι πέθαναν από τον ιό σε χωριστές κοινότητες στη Κομητεία Nimba φέρονται να έχουν αναστηθεί νομικά. Τα θύματα, δύο γυναίκες, που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 60 και 40 ετών, αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα πρόσφατα στο χωριό Hope Village και στη κοινότητα των Καθολικών στην Ganta, της Nimba.

Όμως, προς έκπληξη των κατοίκων και θεατών τη Δευτέρα, οι θανόντες φέρονται να έχουν ανακτήσει τη ζωή τους παρά τη συνολική δυσπιστία. Ο ανταποκριτής του New Dawn στη κομητεία Nimba είπε ότι η τελευταία περίπτωση είναι η Dorris Quoi του χωριού Hope και το δεύτερο θύμα αναγνωρίζεται ως Ma Kebeh, λέγεται ότι είναι 60 ετών και επρόκειτο να ταφεί, όταν αναστήθηκε.

Η Ma Kebeh φέρεται να ήταν για δύο νύχτες χωρίς τροφή και φαρμακευτική αγωγή πριν από το δήθεν θάνατό της. Η κομητεία Nimba είχε επίσης την περίπτωση της περίεργης είδησης ​​για τον Έμπολα με έναν ντόπιο νόμιμο γιατρό, ο οποίος ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα μολυσμένα θύματα, που πεθαίνουν τον ιό.

Το νέο από την ανάσταση των δύο θυμάτων φαίνεται ότι δημιούργησε πανικό στους κατοίκους του Hope Village και της Ganta περισσότερο, με ορισμένους πολίτες να περιγράφουν την Dorris Quoi ως ένα φάντασμα, που δεν θα πρέπει να ζει μεταξύ τους. Από το ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα στην Κομητεία Nimba, αυτό είναι το πρώτο περιστατικό με ανάσταση νεκρών. Σύμφωνα με τη New Dawn, αυτή είναι η πρώτη γνωστή εμφάνιση του ιού Έμπολα που φέρεται να προκαλεί ζομπισμό.

Ένας αναγνώστης του AllAfrica.com επισημαίνει, ότι η πιο λογική εξήγηση είναι ότι τα θύματα πιθανότατα ποτέ δεν πέθαναν, αλλά ήταν πιθανώς ακόμη ζωντανά σε κωματώδη κατάσταση.

Αν η είδηση ​​είναι πραγματική, θα μπορούσε να δώσει νέο νόημα στις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές ασκήσεις ετοιμότητας και εκπαιδευτικές ασκήσεις που διεξάγονται στις ΗΠΑ στις οποίες οι πρώτοι στόχοι είναι οι «μορφές ζωής ζόμπι που δημιουργήθηκαν μετά από τη μόλυνση ενός οργανισμού από έναν ιό ή βακτηρίδιο ή κάποια άλλη μόλυνση.

Το μακάβριο ερώτημα που πρέπει να τεθεί σε αυτό το σημείο είναι: πόσοι άλλοι δήθεν «νεκροί» ασθενείς έχουν θαφτεί ζωντανοί; 

Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό ειδικό βίντεο σχετικά με το πώς τα στρατεύματα στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται για να σκοτώνουν τα κύματα των «ζόμπι» κατά τη διάρκεια μιας ιογενούς πανδημία σε σκηνικό μιας χώρας του τρίτου κόσμου.

Για το βίντεο που βάζουν σαν κερασάκι στην τούρτα δεν αξίζει κάτι να σχολιάσουμε. Μια σαλάτα από αποσπάσματα ειδήσεων με γνωστές ταινίες όπως 12 πίθηκοι, V For Vendetta και Πλανήτης των Πιθήκων… με σκοπό ν αφήνει να αιωρείται κάτι, αλλά νομίζω έχει την πλάκα του.

 

Ebola2

Πρώτα απ όλα να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Από το Σεπτέμβριο του 2014, οι θεραπείες και τα εμβόλια  για τον Έμπολα είναι μόνο πειραματικά, και σαφώς δεν είναι διαθέσιμα στην Αφρική αφού ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας!!! Αρα αποκλείεται να δόθηκαν εμβόλια στη Λιβερία. Ειδικότερα:

Οι ΗΠΑ έχουν πραγματικά ξεκινήσει κάποιες δοκιμές σε ανθρώπους, ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού , κι αν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στις δοκιμές θα μπει στην παραγωγή και θα διατεθεί στον κόσμο.

Ένα από τα ελάχιστα πειραματικά φάρμακα είναι το ZMapp, το οποίο ήδη έχει χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση δύο Αμερικανών εργαζόμενων σε οργανώσεις αρωγής, χορηγείται τώρα σε τρεις Αφρικανούς εργαζομένους του κλάδου της υγείας που εμφάνισαν συμπτώματα της ασθένειας. Και για τα πέντε πρόσωπα αυτά οι ενδείξεις χαρακτηρίζονται πολύ ενθαρρυντικές.

Συνολικά υπάρχουν υπό δοκιμή 17 φάρμακα και 12 εμβόλια για τον Έμπολα, σύμφωνα με το BioWorld, ένα έντυπο της Thomson Reuters. Ορισμένα έχουν περιοριστεί σε δοκιμές σε ζώα και ορισμένα άλλα σε προκλινικές δοκιμές εδώ και μια δεκαετία και πλέον.

Δύο απ αυτά τα πειραματικά εμβόλια «έχουν δώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στους πιθήκους, αλλά οι πίθηκοι δεν είναι άνθρωποι» ….

Πάντως πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (στο τέλος συνόδου στη Γενεύη όπου συμμετείχαν 200 ειδικοί) είχε ανακοινώσει ότι«το εμβόλιο δείχνει ασφαλές, πιθανόν να είναι διαθέσιμο από το Νοέμβριο για πρωταρχική χρήση, από τους επαγγελματίες της υγείας»,

Από τις αρχές του 2014 η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.461 ανθρώπων σε 4.985 κρούσματα κυρίως σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ.

Όπως λέει και το snopes αρκετά βασικά ερωτήματα παραμένουν ασαφή. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πώς ακριβώς οι ασθενείς είχαν ανακοινωθεί νεκροί, ή αν αυτό διέρρευσε τάχα εκείνη τη στιγμή ακριβώς προ της θαυματουργής νεκραναστασής τους.

Η ιστοσελίδα από την οποία η εικόνα και η ιστορία έχει σαφώς σατυρική διάθεση.  Δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά ο ισχυρισμός για κάτι τέτοιο κι όπως είπαμε δεν υπάρχουν στοιχεία για να διευκρινίσουμε κάτω από ποιες συνθήκες αυτοί οι ασθενείς «πέθαναν».

By antichainletter