Νέα απάτη likefarming στο facebook, με ψεύτικο διαγωνισμό What’s Up.

3

Ένας τρόπος για να κερδίσουν οι απατεώνες χιλιάδες οπαδούς στο facebook είναι με ψεύτικους διαγωνισμούς που δημιουργούνται μόνο για να μπορέσουν οι επιτήδειοι να μαζέψουν χιλιάδες οπαδούς στη σελίδα τους και μετά να προωθήσουν στους χιλιάδες οπαδούς που εξαπάτησαν, οτιδήποτε ή να πουλήσουν αυτές τις σελίδες στην μαύρη αγορά.

2
ΠΗΓΗ

 

Ένας νέος ψεύτικος διαγωνισμός εμφανίστηκε και ισχυρίζεται ότι οι χρήστες που θα κοινοποιήσουν και θα κάνουν like στη σελίδα θα κερδίσουν 1500’ ομιλίας, 1500SMS προς όλα τα δίκτυα για 30 μέρες, από το WHAT’S UP της COSMOΤΕ.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η σελίδα του facebook What’s Up ανακοίνωσε πριν από λίγο πως ο διαγωνισμός είναι απάτη.

3
ΠΗΓΗ

Μέχρι στιγμής, εξαπατήθηκαν πάνω από 12000 χρήστες, που κοινοποίησαν τη απάτη, βοηθώντας να εξαπλωθεί περισσότερο.

Το είδαμε στο Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ενημέρωση του άρθρου.
Μετά από 4 ώρες από την δημοσίευση αυτού του άρθρου, οι αναρτήσεις της απάτης κατέβηκαν και δεν υπάρχουν πια. Όμως τα 30000+ likes όσων εξαπατήθηκαν παραμένουν.

4

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε