Καταρρίπτεται – ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Αν σας πλησιάσει ένα μικρό παιδί, Καλέστε την Αστυνομία…

0

Ένα γνωστό και παλιό hoax, τροποποιήθηκε και μεταλλάχτηκε για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και να κερδίσει σε επισκεψιμότητα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

03
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Αν σας πλησιάσει ένα μικρό παιδί, Καλέστε την Αστυνομία…

Απ’oτι φαίνεται οι επινοήσεις και η φαντασία των πονηρών απατεώνων που θέλουν να επωφεληθούν τις ημέρες του Πάσχα δεν σταματάει πουθενά. Πριν από λίγο λάβαμε μηνύματα από αναγνώστες του Davidavramidis.gr , οι οποίοι μας ζήτησαν να γνωστοποιήσουμε το περιστατικό. Δείτε με προσοχή λοιπόν για να γλιτώσετε τα χειρότερα.
Εάν σήμερα κατά την περιφορά του Επιταφίου ή το βράδυ της Ανάστασης σας πλησιάσει κάποιο παιδάκι μικρής ηλικίας, λέγοντας σας πως χάθηκε και ζητώντας σας να το πάτε στο σπίτι του, σε κάποια διεύθυνση που θα σας αναφέρει, καλέστε αμέσως την Άμεση Δράση. Αυτό είναι ένα πολύ πονηρό τέχνασμα που έχουν εφεύρει οι κλέφτες ωστε να σας παγιδεύσουν.
Σας δίνουν μια ερημική διεύθυνση και όταν επιχειρήσετε να πάτε το παιδί εκεί, σας ακινητοποιούν και σας παίρνουν ότι έχετε επάνω σας. Φυσικά η διεύθυνση της κατοικίας τους δεν είναι αληθινή αλλά είναι μια διεύθυνση τυχαία σε απόμερη γειτονιά. Τέτοια περιστατικά υπήρξαν πέρυσι τέτοιο καιρό στην Δυτική Θεσσαλονίκη σε περιοχές του Κορδελιού, του Ευόσμου αλλά και της Νικόπολης. Μεγάλη προσοχή λοιπόν …Ενημερώστε και ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι πιο αφελείς και αθώοι!!!!
Καλή Ανάσταση σε όλους…
Η συντακτική ομάδα του DavidAvramidis.gr

01

02
ΠΗΓΗ

 

Η παραπάνω ψεύτικη ιστορία με το χαμένο παιδάκι και τους ληστές, απαγωγείς και βιαστές κυκλοφορεί αρκετά χρόνια σε όλο τον κόσμο, με διάφορες εκδόσεις του ίδιου προειδοποιητικού μηνύματος.

Μια παλιότερη Ελληνική έκδοση είναι η παρακάτω. Τυχαίο που το υπάρχει η ίδια υπογραφή;

Κανένα παρόμοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα και δεν υπάρχει προειδοποίηση -ανακοίνωση από την ελληνική αστυνομία.

Τα περιστατικά που αναφέρει το ανυπόστατο άρθρο στην Δυτική Θεσσαλονίκη σε περιοχές του Κορδελιού, του Ευόσμου αλλά και της Νικόπολης, υπάρχουν μόνο στη φαντασία του αρθρογράφου που τροποποίησε το παλιό ψεύτικο μήνυμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Το hoax είναι εισαγόμενο, έχει μεταφραστεί, προσαρμοστεί στα ελληνικά και έχει αφαιρεθεί η αναφορά για την συμμορία MS13 (Mara Salvatrucha) γιατί στη Ελλάδα η MS13 παίζει μόνο στο σινεμά και σε DVD
child-lure-6

 

Πολλά αστυνομικά τμήματα έχουν αναφερθεί στο παραπάνω ψεύτικο μήνυμα και το έχουν καταρρίψει.

04
Φεβρουάριος 2011 – Rockton Police

 

05
Μάιος 2011 – Orange County Sherriff

 

06
Μάρτιος 2011 – Winnebago County Sheriff

 

07
Μάιος 2011 – Malaysia Police

 

Απ’oτι φαίνεται οι επινοήσεις και η φαντασία των hoaxers που θέλουν να επωφεληθούν τις ημέρες του Πάσχα δεν σταματάει πουθενά.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το εισαγόμενο hoax

http://www.hoax-slayer.com/gang-member-child-lure-warning.shtml

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε