Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα πάντα! Ραγδαίες ανατροπές αλλα το εξαφάνισαν!HOAXES

Καταρρίπτεται – Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα πάντα! Ραγδαίες ανατροπές αλλα το εξαφάνισαν!

21 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Μια από τις αγαπημένες μου φάρσες. Μια φάρσα που στήθηκε για να αποδείξει πως “τσιμπάνε” και αναπαράγουν αρλούμπες στο διαδίκτυο.  Για να τη δούμε αναλυτικά.

Πρώτα θα διαβάσουμε το άρθρο και μετά την κατάρριψη.


Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα πάντα! Ραγδαίες ανατροπές αλλα το εξαφάνισαν!

Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος… Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου (άρθρο του 2013)

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.

«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι
Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη. Αν μάλιστα προκύψουν και άλλες τέτοιες στήλες, όπως πιθανολογείται, τότε οι εξελίξεις στην επιστήμη της επιγραφικής θα είναι κατακλυσμικές.

Ελληνικά γράμματα
Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός που προκύπτει από την προσεκτική εξέταση της στήλης είναι η σαφής καταγραφή γραμμάτων του αρχαϊκού ελληνικού αλφαβήτου, όπως το αρχαϊκό Ζ που είχε περίπου την μορφή του Ι, αλλά με μεγαλύτερες την επάνω και κάτω γραμμή (βλ. φωτ.). Διακρίνεται ξεκάθαρα το Α και σειρά άλλων γραμμάτων. Παρά την φθορά της στήλης, ορισμένα γράμματα διακρίνονται σαφέστατα, σε αντίθεση με παλαιότερα ευρήματα π.χ. την πολυσυζητημένη πινακίδα του Δισπηλιού, όπου μόνον με άφθονη δόση φαντασίας μπορούν να ανακαλυφθούν «γράμματα».

Η τοποθεσία της ανασκαφής
Ο προϊστορικός οικισμός του Αρχοντικού Γιαννιτσών βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο ομώνυμο οικισμό, ανάμεσα στην αρχαία Πέλλα και την πόλη των Γιαννιτσών. Έχει τη μορφή τούμπας-τράπεζας, ύψους περίπου 20μ. και έκταση περίπου 128 στρεμμάτων. Η ανασκαφική έρευνα στην «τούμπα» του Αρχοντικού άρχισε από το 1991 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το Αρχοντικό αποτελεί μια προνομιακή οικιστική θέση καθώς δεσπόζει στην εύφορη πεδιάδα των Γιαννιτσών. Επιπλέον ο οικισμός βρισκόταν κοντά στην ακτογραμμή του Θερμαϊκού, όπως επιβεβαιώνεται και από γεωλογικές έρευνες ειδικών επιστημόνων του Α.Π.Θ. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η ακτογραμμή πρέπει να περνούσε 6 περίπου χιλιόμετρα νότια του οικισμού. Η σπουδαιότητα της θέσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανιχνεύεται συνεχής κατοίκηση από τη Νεολιθική Εποχή (6η χιλιετία) μέχρι την υστεροβυζαντινή περίοδο (14ος αι.).

Ραγδαίες ανατροπές
Κλείνοντας προς το παρόν αυτό το ενημερωτικό κείμενο και εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ένα είναι βέβαιο: Η εικόνα που είχε η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανακάλυψη της γραφής και την εξέλιξή της θα μεταβληθεί άρδην, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και πολύ περισσότερο εάν προστεθούν και νέα, όπως αναμένεται, η εξέλιξή ήταν τελικά να μην ξανά μιλήσει κάνεις για αυτό!!! τοσο απλο!μετα απο 2 χρονιά ουδεμιά εξέλιξη στο θάμα!

Η πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα πάντα; Ραγδαίες ανατροπές, αλλά το εξαφάνισαν; Η εξέλιξή ήταν τελικά να μην ξανά μιλήσει κάνεις για αυτό και μετά από 2 χρονιά ουδεμιά εξέλιξη στο θάμα;

Ας μιλήσουμε εμείς για το θάμα που καταρρίπτει τα πάντα και το εξαφάνισαν.

Η στήλη του αρχοντικού που έτσι ονομάστηκε η πέτρα – βότσαλο, είναι μια φάρσα και δεν έχει κανένα γράμμα χαραγμένο πάνω του. Ένα πείραμα που στήθηκε από τον συγγραφέα Δημήτρη Ευαγγελίδη για να αποδείξει πως αναπαράγονται οι μπούρδες στο διαδίκτυο. Η φάρσα του κυρίου Δημήτρη Ευαγγελίδη, αναπαράγεται μέχρι και σήμερα, άσχετα να την έχει διαψεύσει από το ιστολόγιο του και από την τηλεόραση.

Στις  8 οκτωβρίου 2011, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συγκλονιστική ανακάλυψη!” και ισχυρίστηκε πως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, έφερε στο φως μια προϊστορική στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα. Η προϊστορική στήλη των 6000 ετών, ήταν ένα απλό βότσαλο που ο κύριος Ευαγγελίδης, βρήκε σε κάποια παραλία. Μετά από μια βδομάδα, δημοσίευσε ακόμη ένα άρθρο με τίτλο “Η Στήλη του Αρχοντικού: Νεώτερες πληροφορίες”.

Ένα χρόνο μετά και αφού η στήλη του αρχοντικού έχει γίνει διάσημη από διάφορα blogs, ήρθε η διάψευση με τίτλο “Μη-συμβατικές Θεωρίες: «Η στήλη του Αρχοντικού»” και αξίζει να την διαβάσετε ολόκληρη.
Επειδή το πράγμα «ξεχείλωσε» και η σκόπιμα κατασκευασμένη ιστορία περί της “Στήλης του Αρχοντικού” άρχισε να ανακυκλώνεται και πάλι αναπάντεχα (μετά από έναν ολόκληρο χρόνο) σε διάφορα ιστολόγια, ήρθε η ώρα να εξηγήσουμε τον λόγο της μεθόδευσης αυτής της «συνταρακτικής ανακάλυψης», που ελπίζω να δείξει και στους πλέον δύσπιστους τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται οι κάθε είδους μύθοι που προβάλλονται από τις μη-συμβατικές αερολογίες. Τα παρελκόμενα είναι απλώς προϊόντα ημιμαθών που επιδιώκουν είτε να εντυπωσιάσουν είτε να βγάλουν το ψωμί τους.
……..

Η Στήλη του Αρχοντικού
Το καλοκαίρι του 2011 σε έναν περίπατο «παρά θιν’ αλός» παρατηρούσα τα βότσαλα της παραλίας με την εντυπωσιακή ποικιλία των χρωμάτων και των σχημάτων τους. Κάποια από αυτά τα συνέλεξα από συνήθεια, που υποθέτω έχει τις ρίζες της στα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που συλλέγαμε πετρώματα και ορυκτά για τα μαθήματα της Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας. Όταν γύρισα στο σπίτι τα καθάρισα και άρχισα να τα περιεργάζομαι πιο προσεκτικά. Τότε πρόσεξα ένα βότσαλο με εγκοπές και χαράγματα από την πολύχρονη διάβρωση, που –με μπόλικη φαντασία– θα μπορούσαν να εκληφθούν ως γράμματα. Αυτόματα μου ήρθαν στο μυαλό κάποιες περιπτώσεις αμφιλεγόμενων «ανακαλύψεων», όπου από ανάλογα ασαφή ευρήματα φτάσαμε να αναφερόμαστε σε προϊστορικές γραφές και εκπληκτικές «επιστημονικές» ανακαλύψεις, με πλέον χαρακτηριστική την «προϊστορική» γραφή του Δισπηλιού! Έτσι κάπως «ανακαλύφθηκε» και η στήλη του Αρχοντικού!

Αυτό το πείραμα του κυρίου Δημήτρη Ευαγγελίδη, παρουσιάστηκε στις ειδήσεις του Αντ1 για τα hoaxes που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από την Κέλλυ Χεινοπώρου στην συνέντευξη που ζήτησε από την ομάδα των ellikahoaxes. Δείτε τον κύριο Δημήτρη Ευαγγελίδη και την “στήλη του αρχοντικού”στο 2:43′ περίπου.

Αυτή είναι η συγκλονιστική ανακάλυψη που ανατρέπει τα πάντα αλλά την εξαφάνισαν. Μπορεί να είναι ένα απλό βότσαλο, από κάποια παραλία, αλλά είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πως αναπαράγονται και διογκώνονται οι μπούρδες, στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.