Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Έστειλαν για ανθρωπιστική βοήθεια στο Νεπάλ… 100.000 Βίβλους!FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Έστειλαν για ανθρωπιστική βοήθεια στο Νεπάλ… 100.000 Βίβλους!

1 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Χωρίς τίτλο

 

Ας δούμε τι λέει το άρθρο και βοήθεια μας…


 

Έστειλαν για ανθρωπιστική βοήθεια στο Νεπάλ... 100.000 Βίβλους!

Έξαλλος είναι ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, Σουσίλ Κοϊράλα για την ανθρωπιστική… βοήθεια της αμερικανικής χριστιανικής εκκλησίας των Γεδεωνιτών Ευαγγελιστών.

Όπως το συνηθίζει η συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση, έστειλε κιβώτια γεμάτα βίβλους και συγκεκριμένα 100.000 τόμους, ώστε να… συμπαρασταθεί στο δράμα των κατοίκων του Νεπάλ, μετά το φονικό σεισμό!

Η δικαιολογία είναι ότι πρέπει να τραφεί… η ψυχή τους: «εμείς ακούσαμε πως το Νεπάλ έκανε έκκληση για βοήθεια και ευχαριστούμε γι′ αυτό τα παγκόσμια ΜΜΕ, και είπαμε να τους δώσουμε μια ευκαιρία να σιτίσουν την ψυχή τους!»

«Το Νεπάλ χρειάζεται απεγνωσμένα τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός του Νεπάλ ενώ για τους ίδιους τους Ευαγγελιστές Γεδεωνίτες, αφού τους… “ευχαρίστησε”, τους πρότεινε, πριν αποφασίσουν να ξαναστείλουν βοήθεια στη χώρα, να κουνήσουν πρώτα καλά το κεφάλι τους και να στείλουν προμήθειες για έκτακτες ανάγκες και όχι βουνά από… Καινές Διαθήκες.

Το είδαμε ΕΔΩ


Ας ξεκινήσουμε από την φωτογραφία την οποία την συναντάμε το 2013 σε μια διανομή μιας ευαγγελικής χριστιανικής οργάνωσης.

Έστειλαν για ανθρωπιστική βοήθεια στο Νεπάλ... 100.000 Βίβλους!

http://rosalynandroy.com/2013/07/30/2051/

Η ιστορία αυτή δεν έχει κανένα ψήγμα αλήθειας, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην ιστοσελίδα thelapine.ca αλλά όπως φαίνεται το άρθρο δεν υπάρχει πλέον.

http://thelapine.ca/emergency-gideon-bibles-rushed-to-nepal/

Χωρίς τίτλο

Η ιστοσελίδα The Lapine είναι μια σατιρική ιστοσελίδα όπως φαίνεται και από τις πληροφορίες που δίνει για το τι ακριβώς κάνουν.

http://thelapine.ca/about/

Η σατιρική ιστορία έλεγε ότι τις βίβλους τις είχε στείλει η οργάνωση Γεδεών και μάλιστα ο διευθυντής διαφήμισης της οργάνωσης Craig Warner είχε δηλώσει πως είναι μια ευκαιρία για τους κατοίκους του Νεπάλ να σιτίσουν την ψυχή τους .

http://www.hoaxorfact.com/Pranks/emergency-gideon-bibles-rushed-to-nepal-we-cannot-eat-bibles-tells-nepal-facts.html

Πρόκειται για άλλο ένα σατιρικό άρθρο το οποίο παρουσιάστηκε και αυτό σαν είδηση και σε πολλά εγχώρια ιστολόγια…

Επίσης να μην ξεχάσετε να το δείτε και στις ειδήσεις των 8…

http://www.star.gr/Pages/Diethni.aspx?art=275169&artTitle=esteilan_gia_anthropistiki_voitheia_sto_nepal__100_000_vivlous

Χωρίς τίτλο

 

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής