ΣΟΚ! ΤΡΟΜΕΡΟ! ΦΟΒΕΡΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ! ΟΧΙΕΣ! ΟΧΙΕΣ! ΟΧΙΕΣ! ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΔΟΣΑΥΡΟΣ 20 ΚΙΛΩΝ!

1

Μπήκε η άνοιξη επιτέλους και τα φιδάκια ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται για να επιτελέσουν τις βιολογικές τους λειτουργίες. Πολλές φορές όμως έρχονται αντιμέτωπα με την άγνοια των ανθρώπων και βρίσκουν ευκαιρία κάποια τρομολαγνικά blogs να πάρουν φωτιά, για να κερδίσουν μερικά ακόμα κλικς από εμάς!

22407

Διαβάστε μερικές «ειδήσεις» λοιπόν και… φρίξτε:

1. 
Τίτλος: «Αποφευχθήκαν τα χειρότερα στο κέντρο ΕΛΠΙΔΑ με κίνδυνο τσιμπήματος των παιδιών από οχιά λόγω αδιαφορίας του Δήμου»

Η είδηση μιλάει για μια Οχιά που βρέθηκε και θανατώθηκε στο κέντρο ΕΛΠΙΔΑ στη Ρόδο. Στη Ρόδο όμως δεν υπάρχουν οχιές… Στις φωτογραφίες βλέπουμε έναν άτυχο Ζαμενή της Ρόδου, ένας εντελώς ακίνδυνο φίδι, όπως και όλα τα φίδια της Ρόδου άλλωστε. Ποιος έκανε την αναγνώριση άραγε?

22401
ΠΗΓΗ

2.
Τίτλος: «Υπάλληλος του δήμου Ωραιοκάστρου σκότωσε οχιά δίπλα σε νηπιαγωγείο »

Εδώ ο κύριος Λαζαρίδης, υπάλληλος του δήμου, έσωσε τον κόσμο από μια υποτιθέμενη Οχιά. Στη φωτογραφία βλέπουμε έναν άτυχο ανήλικο Λαφιάτη όμως (δείτε τις φωτογραφίες με τα ανήλικα άτομα). Ένα εντελώς ακίνδυνο και αυστηρώς προστατευόμενο ζώο (Κοινοτική Οδηγία 92/43/ΕΟΚ Παραρτημα II, Προεδρικό Διάταγμα υπ’αρ.67 ΦΕΚ 23/Α/30-1-81 Πίνακας ΄Β και Σύμβαση της Βέρνης Παραρτημα II).
Και να φανταστεί κανείς πως στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω δήμους μπορεί κανείς να τηλεφωνεί στο 100 και στο 199 για περιστατικά με ερπετά σε κατοικημένη περιοχή και έρχεται ειδικός που απομακρύνει το φίδι εθελοντικά και με ασφάλεια. Ο δήμος Ωραιοκάστρου το έχει κάνει ήδη στο παρελθόν…

22402
ΠΗΓΗ

 

3.
Τίτλος: «Πάτρα: Τεράστιο φίδι αναστάτωσε τους κατοίκους της Αγυιάς. Ζύγιζε τουλάχιστον 20 κιλά »

Η «είδηση» μιλάει για φίδι σε χωράφι της Αγυιάς με μήκος πάνω από 2 μέτρα και βάρος… 20 κιλά! Ναι καλά διαβάσατε, 20 κιλά. Δηλαδή όσο ένας πύθωνας 3ων μέτρων από αυτούς που ζουν στη Μιανμάρ, όπως αυτός εδώ:

22403

Ευτυχώς που κατάφερε κάτοικος της περιοχής να το σκοτώσει δηλαδή πριν καταπιεί κανέναν άνθρωπο…
Στη φωτογραφία του blog βέβαια βλέπουμε ένα άκακο Νερόφιδο.

22404
ΠΗΓΗ

 

4.
Τίτλος: «Πάτρα: Οχιά ενός μέτρου «βγήκε βόλτα» σε πλατεία (ΦΩΤΟ). Τρόμος στην πλατεία Δεμενίκων, την ώρα που έπαιζαν παιδιά»

Εδώ ευτυχώς ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Α. Γκόλφης, κατάφερε ηρωικά να σκοτώσει μια «Οχιά» ενός μέτρου. Κι εδώ κάποιος «ειδικός» έκανε την αναγνώριση γιατί στις φωτογραφίες βλέπουμε έναν ακίνδυνο Σαπίτη ο οποίος προστατεύεται μάλιστα από το Προεδρικό Διάταγμα υπ’αρ.67 ΦΕΚ 23/Α/30-1-81 (Πίνακας ΄Β). Υπενθυμίζει βέβαια το άρθρο (για να μην το ξεχάσουμε) ότι τις προάλλες εθεάθη φίδι 20 κιλών…

22405
ΠΗΓΗ

 

και τέλος 5.
Τίτλος: «Μαγνησία: Περπατούσε και την δάγκωσε φίδι – Στο νοσοκομείο η γυναίκα μετά την επίθεση της οχιάς!»

Στο πεζοδρόμιο περίμενε μια «κατά πάσα πιθανότητα Οχιά» και μόλις πέρασε μια ηλικιωμένη κυρία, τη δάγκωσε. Αμέσως η κυρία έπεσε σφαδάζοντας(!) απο τους πόνους των δύο μικρών οπών που προκαλεί το δηλητηριώδες φίδι όταν δαγκώσει! Οι γιατροί της είπαν αρχικά ότι πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο αλλά τελικά η κυρία δεν είχε τίποτα και πήγε στο σπίτι της καλά στην υγεία της… Τσάμπα ο πόνος δηλαδή. Τα σχόλια δικά σας.

22406
ΠΗΓΗ

 

Προσέχετε από που ενημερώνεστε λοιπόν! Τα κλικς έχουν αξία για μερικούς και θα γράψουν οτιδήποτε για να τραβήξουν την προσοχή! Ως πότε θα μας σερβίρουν τέτοιες «ειδήσεις»;

Να υπενθυμίσουμε πως μοιάζει η κοινή Οχιά που απαντά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=179&sid=144

Να υπενθυμίσουμε επίσης το άρθρο που εξηγεί αν Υπάρχουν δηλητηριώδη ερπετά στην Ελλάδα και ποια.

Ενημερωθείτε και προωθήστε!

Υ.Γ.: Να μας συγχωρείτε για τον τίτλο, αλλά είπαμε να σας τραβήξουμε την προσοχή λίγο και εμείς, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα διάφορα blogs της τρομολαγνείας…  Φτάνει πια με αυτούς τους τίτλους! Δεν τρώμε άλλο κουτόχορτο!

herpetofauna.gr

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε