Καταρρίπτεται – Τα τελευταία λόγια του Steve Jobs

5

Δεν άργησε να εμφανιστεί και στα ιστολόγια και ιστοσελίδες της χώρας μας ένα άρθρο που υποτίθεται ότι παρουσιάζει τα τελευταία λόγια του Steve Jobs, ας το δούμε.

Χωρίς τίτλο

«Υλικά αγαθά που χάθηκαν μπορεί να ξαναβρεθούν. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που ποτέ δεν μπορεί να βρεθεί όταν έχει χαθεί… η ζωή», είναι κάποια από τα τελευταία λόγια του ανθρώπου που έμελλε να αλλάξει την ανθρωπότητα με το όραμα και την επιμονή του.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Apple και ο εγκέφαλος μιας αυτοκρατορίας προϊόντων που έφεραν την επανάσταση στους υπολογιστές, την τηλεφωνία και την μουσική βιομηχανία, συγκινεί με τα τελευταία του λόγια κάνοντας έναν «σκληρό» προσωπικό απολογισμό και δίνοντας συμβουλές αναφερόμενος στο τι έχει περισσότερο σημασία στη ζωή.

Ωστόσο, πέρα από τη δουλειά, έχω λίγη χαρά. Στο τέλος, ο πλούτος είναι μόνο ένα γεγονός της ζωής που έχω συνηθίσει.

Αυτή τη στιγμή, ξαπλωμένος στο κρεβάτι άρρωστος και κάνοντας αναδρομή σε ολόκληρη τη ζωή μου, συνειδητοποιώ ότι όλη η αναγνώριση και ο πλούτος που πήρα με τόσο πολύ υπερηφάνεια, ξεθωριάζουν και χάνουν το νόημά τους στο πρόσωπο του επικείμενου θανάτου.

Στο σκοτάδι, κοιτάζω τα πράσινα φώτα από τις συσκευές μηχανικής υποστήριξης της ζωής και ακούω το βουητό των μηχανικών ήχων, μπορώ να αισθανθώ την αναπνοή του Θεού και τον θάνατο να πλησιάζει περισσότερο…

Τώρα πια ξέρω, ότι όταν θα έχουμε συσσωρεύσει επαρκή πλούτο για όλη τη διάρκεια της ζωής μας, θα πρέπει να ασχοληθούμε με άλλα θέματα που δεν έχουν σχέση με τον πλούτο… Θα πρέπει να είναι με κάτι που είναι πιο σημαντικό.

Ίσως με τις σχέσεις, ίσως με την τέχνη, ίσως με ένα όνειρο από τα νιάτα μας…

Η ασταμάτητη επιδίωξη του πλούτου θα επιτρέψει μόνο ένα στριμμένο πρόσωπο, ακριβώς σαν και το δικό μου.

Ο Θεός μας έδωσε τις αισθήσεις για να αισθανόμαστε την αγάπη στην καρδιά όλων, όχι τις αυταπάτες που επιφέρει ο πλούτος.

Τον πλούτο που έχω κερδίσει στη ζωή μου, δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου.

Αυτό που μπορώ να πάρω είναι μόνο οι αναμνήσεις ακολουθούμενες με αγάπη.

Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος που θα σας ακολουθήσει, θα σας συνοδεύει, δίνοντάς σας τη δύναμη και το φως για να προχωρήσετε.

Η αγάπη μπορεί να ταξιδέψει χίλια μίλια. Η ζωή δεν έχει κανένα όριο. Πηγαίνετε όπου θέλετε να πάτε. Προσεγγίστε το ύψος που θέλετε να φτάσετε. Είναι όλα στην καρδιά σας και στα χέρια σας.

Ποιο είναι το πιο ακριβό κρεβάτι στο κόσμο; – «Το άρρωστο κρεβάτι»…

Μπορείτε να προσλάβετε κάποιον να οδηγεί το αυτοκίνητο για εσάς, να βγάζει χρήματα για εσάς, αλλά δεν μπορείτε να έχετε κάποιον για να πάρει την ασθένεια από εσάς.

Υλικά αγαθά που χάθηκαν μπορεί να ξαναβρεθούν. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που ποτέ δεν μπορεί να βρεθεί όταν έχει χαθεί – «Η ζωή».

Όταν ένα άτομο πηγαίνει στο χειρουργείο, θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένα βιβλίο που δεν έχει ακόμη τελειώσει την ανάγνωση του -Το «Βιβλίο της Υγιούς Ζωής».

Σε όποιο στάδιο στη ζωή και αν βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, με τον καιρό, θα αντιμετωπίσουμε την ημέρα, στην οποία θα πέσει η αυλαία.

Θησαυρός αγάπη για την οικογένειά σας, αγάπη για τους συζύγους σας, αγάπη για τους φίλους σας…

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας καλά. Αγαπάτε τους άλλους.

Το άρθρο αυτό κυκλοφορεί και αναπαράγεται σε πάρα πολλά ιστολόγια και ιστοσελίδες, ενδεικτικά αναφέρω newmoney.gr, fouiter.gr


O Steve Jobs πέθανε το 2011 αλλά το άρθρο με τα υποτιθέμενα τελευταία λόγια του εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στο ξενόγλωσσο διαδίκτυο σε ιστολόγια και λογαριασμούς στο facebook δίχως τεκμηρίωση, το ελληνικό διαδίκτυο ακολούθησε την πεπατημένη.

Το 2011 η αδερφή του Steve Jobs σε συνέντευξη της στους NY Times δήλωσε ότι τα τελευταία λόγια του Steve Jobs ήταν “OH WOW. OH WOW. OH WOW ”, δίχως να αναφέρει τίποτα από τα όσα διαβάσαμε στο άρθρο.

http://www.nytimes.com/2011/10/30/opinion/mona-simpsons-eulogy-for-steve-jobs.html?_r=3&pagewanted=all

http://www.snopes.com/steve-jobs-deathbed-speech/

Τα τελευταία λόγια που κυκλοφορούν  και αποδίδονται στο Steve Jobs είναι μια επινόηση που εμφανίστηκε στις μέρες μας, αν όντως τα είχε πει αυτά ο Steve Jobs θα είχε γίνει λόγος αμέσως μετά τον θάνατό του και όχι 4 χρόνια μετά, η συνταγή είναι απλή, παίρνεις έναν διάσημο και του φυτεύεις λόγια που δεν είπε ποτέ, συμβαίνει κατά κόρον και στο διαδίκτυο.

Και για να είμαι δίκαιος, την απομυθοποίηση την είδα στην σελίδα του facebook Μα Πόσο Εύπιστος Είσαι Έλληνα (Μ.Π.Ε.Ε.E) όπου τα μέλη τους συζητούν για τα ανυπόστατα άρθρα και τις ψευδείς ειδήσεις του διαδικτύου.

Γιώργος Ζ.