Καταρρίπτεται – ΔΙΑΒΑΣΤΕ OΛΟΙ… Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη λέει το ΝΑΤΟ!

12

Στις αρχές του μήνα είχε κυκλοφορήσει το άρθρο που θα εξετάσουμε αμέσως τώρα, ας το δούμε.

ννν

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πως η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο επειδή δεν είναι κυρίαρχη χώρα. Η δήλωση του κ. Στόλτενμπεργκ έγινε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου του CNN, ο οποίος εξέφρασε την απορία γιατί το ΝΑΤΟ υποστήριξε την ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό και γιατί δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα, της οποίας ο εναέριος χώρος παραβιάζεται καθημερινά από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε πως η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα, ενώ η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.

Όπως δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, επειδή είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία. Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, μόνο η Γερμανία έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία. «Από την στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ. «Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά» είπε ακόμα ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Οι δηλώσεις του κ. Στόλτενμπεργκ δεν απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση, αφού αφενός δεν της πέφτει λόγος και αφετέρου ο Αλέξης Τσίπρας έχει πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθεί αυτή την εποχή, όπως η συνεργασία του με τον Βασίλη Λεβέντη.

Το είδαμε στο makeleio


 

Θα μου πείτε, από τις αρχές του μήνα τώρα το θυμήθηκες; Τι να κάνω, δεν φταίω εγώ που ακόμα αναπαράγεται στο μαγικό κόσμο του facebook.

Χωρίς τίτλο

Ο Στόλτενμπεργκ δεν έκανε ποτέ αυτή τη δήλωση, το άρθρο αυτό είναι σατιρικό, ο πιτσιρίκος από ότι φαίνεται ξαναχτύπησε, στο παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε το άρθρο του από τις 2 Δεκεμβρίου,  ημέρα των γενεθλίων μου, αλλά δεν θα σας πω πόσο χρονών έγινα.

Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη λέει το ΝΑΤΟ

Πάντως ο Στόλτενμπεργκ όντως έδωσε συνέντευξη και η αλήθεια είναι ότι πιέστηκε από τη δημοσιογράφο για το θέμα των τουρκικών εναέριων παραβιάσεων του δικού μας εναέριου χώρου, αν και προσπαθούσε να αποφύγει να δώσει σαφή απάντηση, αυτή τη δήλωση δεν την έκανε ποτέ.