Καταρρίπτεται – ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΡΕΠΟΥΣΗ!!!

1

Επανακυκλοφορεί αυτές τις μέρες, μια παλιά «φάρσα» με το διαβατήριο της κυρίας Ρεπούση.

Πρώτα θα δούμε τους ισχυρισμούς του άρθρου.


ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΡΕΠΟΥΣΗ!!! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ-ΤΟΥΡΚΩΝ-ΜΟΓΓΟΛΩΝ!!!

40002

Η είδηση δεν είναι καινούργια.
Έχει βγει στη δημοσιότητα εδώ και δυόμισυ χρόνια, ωστόσο είναι ενδεικτική όχι μόνο του ποια είναι η κυρία Ρεπούση η οποία σε κάθε στιγμή επιτίθεται στους Έλληνες,την ιστορία, ακόμη και τη γλώσσα μας (την αρχαία ελληνική) την οποία χαρακτήρισε «νεκρή», δείχνει και το πόσο λερωμένος πολιτικά είναι ο Τσίπρας ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κάνει άνοιγμα για συνεργασία με τον Κουβέλη ο οποίος είχε στις τάξεις του τη Ρεπούση!

https://archive.is/vbasP


Κυκλοφορεί και σε διαφορετική έκδοση με προσθήκη της ψευδής είδησης της κυρίας Κουτσουραδή που την αποκαλεί «νέα Ρεπούση».
Ας το δούμε και αυτό.


ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΡΕΠΟΥΣΗ(;)!!! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ-ΤΟΥΡΚΩΝ-ΜΟΓΓΟΛΩΝ!!!

40002

Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Έχει βγει στη δημοσιότητα εδώ και δυόμισυ χρόνια, ωστόσο (είτε είναι αληθινή είτε όχι) δεν απέχει της πραγματικότητας Και αυτό διότι η κυρία Ρεπούση σε κάθε στιγμή…

επιτίθεται στους Έλληνες, στην ιστορία (δεν υπήρξε Μικρασιατική καταστροφή αλλά συνωστισμός των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης), ακόμη και τη γλώσσα μας (την αρχαία ελληνική) την οποία χαρακτήρισε «νεκρή»!
Εκτός των άλλων δείχνει και το πόσο λερωμένος πολιτικά είναι ο Τσίπρας ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κάνει άνοιγμα για συνεργασία με τον Κουβέλη ο οποίος είχε στις τάξεις του τη Ρεπούση!
Μην ξεχνάμε ότι μαζί με την κα Ρεπούση υπάρχει και η αποκαλούμενη «νέα Ρεπούση». Πρόκειται για την κα Κουτσουραδή, διευθυντήρια του Κέντρου Ανθρωπινών Δικαιωμάτων του πανεπιστήμιου του Maltepe, μέλος κάποιου Ιδρύματος Τούρκων Φιλοσόφων και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσόφων, η οποία δήλωσε ότι «τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και ότι ο λεκτικός πλούτος της τουρκικής γλώσσας προσφέρει την δυνατότητα να διατυπωθούν οι πιο περίπλοκες φιλοσοφικές έννοιες»!!!
Για την περίπτωση της νέας Ρεπούση έχει γράψει άρθρο δημοσιογράφος-τουρκολόγος ο Νίκος Χειλαδάκης:
Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και με τον λεκτικό θησαυρό της τουρκικής γλώσσας, μπορούμε να… φιλοσοφήσουμε σε… πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα. Αυτά τα πρωτοφανή δεν την υποστηρίζει κάποιος Τούρκος διανοούμενος, ή ακαδημαϊκός, ή επιστήμονας, αλλά… μια Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου. Αυτή είναι η κύρια Ελένη Κουτσουραδή, διευθυντήρια του Κέντρου Ανθρωπινών Δικαιωμάτων του πανεπιστήμιου του Maltepe, μέλος κάποιου Ιδρύματος Τούρκων Φιλοσόφων και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσόφων. Η Ελληνίδα αυτή καθηγήτρια σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, ενστερνίστηκε την προσφάτως διατυπωθείσα άποψη του νέου πρόεδρου της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, ότι τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και ότι ο λεκτικός πλούτος της τουρκικής γλώσσας προσφέρει την δυνατότητα να διατυπωθούν οι πιο περίπλοκες φιλοσοφικές έννοιες Το εντυπωσιακό είναι, ότι η άποψη αυτή του Τούρκου προέδρου και νέου επίδοξου χαλίφη της Τουρκιάς, Ταΐπ Ερντογάν, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ υπήρξαν και επικρίσεις στο πολιτικό πεδίο.
Και ενώ ακόμα και πολλοί Τούρκοι θεώρησαν σαν υπερβολικές αυτές τις απόψεις του Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε διατυπώσει την άποψη ότι την Αμερική δεν… την ανακάλυψε ο Κολόμβος αλλά μουσουλμάνοι ερευνητές, ήρθε η κύρια Ιωάννα Κουτσουραδή να τις στηρίξει, ισχυριζόμενη ότι πραγματικά τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και των επιστημών. Αυτά από μια Ελληνίδα, της οποίας η μητρική γλώσσα είναι τα ελληνικά, η γλώσσα με την οποία διδάχτηκε η φιλοσοφία και οι επιστήμες, η γλώσσα με την οποία γράφτηκε η Βίβλος και διδάχτηκε ο χριστιανισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η γλώσσα μέσω της οποίας διαδόθηκε ο πολιτισμός και έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α. Μάλιστα η κυρία Ελένη Κουτσουραδή δεν αρκέστηκε σε αυτές τις απόψεις, τις οποίες διακήρυξε και δημόσια. Συνεχίζοντας το πρωτότυπο αυτό φιλοτουρκικό κήρυγμα, κατέκρινε έντονα όσους μέσα στην Τουρκία αντιτίθενται στην τελευταία απόφαση του Ερντογάν να διδάσκονται τα οθωμανικά, δηλαδή στην ουσία μια γλώσσα μείγμα από τουρκομανικά, περσικά, αραβικά και με πολλές ελληνικές λέξεις, στην τουρκική εκπαίδευση. Σύμφωνα με την κυρία Κουτσουραδή, τα οθωμανικά είναι τα γνωστά τουρκικά, μια άποψη που καν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ακόμα και στην οθωμανική αυλή γίνονταν σαφής διαχωρισμός μεταξύ των οθωμανικών από την λαϊκή τουρκική, δηλαδή την τουρκομανική γλώσσα που μιλιόνταν από νομάδες στην Ανατολία και στην κεντρική Ασία. Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κουτσουραδή η γνώση και των οθωμανικών είναι… φιλοσοφική γνώση.
Οι απόψεις αυτές, όπως ήταν επόμενο ενθουσίασαν πολλούς Τούρκους καθηγητές οπαδούς της νεοοθωμανικής «αυτοκρατορίας» του Ερντογάν, όπως ο Ahmet Inam, πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Φιλοσοφίας, ο οποίος έσπευσε να επαινέσει την κυρία Κουτσουραδή για τις απόψεις της. Ο Ahmet Inam ανέφερε πως σύμφωνα με την κυρία Κουτσουραδή, είναι τελείως λάθος η άποψη ότι με τα τουρκικά δεν μπορείς να κάνεις φιλοσοφία και ανέφερε ότι η κυρία Ελένη Κουτσουραδή υποστηρίζει ότι με τη γνώση των τουρκικών ανεβαίνει το… φιλοσοφικό σου επίπεδο.
Μετά από όλα αυτά τα εκπληκτικά σε λίγο καιρό δεν μένει παρά να ακούσουμε πως και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, όπως άλλωστε το υποστηρίζουν επίσημα οι τουρκικές ιστορικές θεωρίες, είναι… τουρκικής προέλευσης. Ότι ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Αρχιμήδης, o Ιπποκράτης, όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, μιλούσαν… τουρκικά ή οθωμανικά. Ότι όλη η αρχαιοελληνική φιλοσοφία είχε… τουρκική ταυτότητα. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια, εκείνη η ανεκδιήγητη υπουργός της, «Δια βίου μάθησης», είχε υποστηρίξει πως η μητρική γλώσσα των Ελλήνων θα πρέπει να είναι η…αγγλική.
Το άλλο έχουμε να πάθουμε και μάλιστα από υποτίθεται Έλληνες-ίδες το γένος!!!

https://archive.is/yi9uU


Πριν δούμε τα ψέματα που υπάρχουν στα παραπάνω άρθρα να τονίσουμε πως το blog μας δεν ασχολείται με την πολιτική και δεν παίρνει το μέρος κάποιου πολιτικού κόμματος. Απλά εξετάζουμε αν οι ισχυρισμοί είναι αληθείς.

Το διαβατήριο δεν είναι πραγματικό, αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Πήραν μια εικόνα τουρκικού διαβατηρίου που κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2010 σε τούρκικες σελίδες και πρόσθεσαν τη φωτογραφία της κυρίας Ρεμπούση από το βιογραφικό της.

https://archive.is/SREEq

https://archive.is/5ONEJ

https://archive.is/8WMGO

Και παρακάτω η φωτογραφία από το βιογραφικό της κυρίας Ρεπούση.

https://archive.is/SHpnH

Προχωράμε με το άρθρο του κυρίου Χειλαδάκη για την κυρία Ελένη Κουτσουραδή.
https://archive.is/jOBFJ

Ποια είναι η κυρία Ελένη Κουτσουράδη που αναφέρεται στο άρθρο;

Αρχικά, δεν λέγεται Ελένη Κουτσουράδη,αλλά Ιωάννα Κουτσουράδη, γεννήθηκε το 1936 στην Κωνσταντινούπολη και πήγε στο Ζάππειο ελληνικό γυμνάσιο και σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης από όπου και πήρε το πτυχίο της στην φιλοσοφία το 1959. Κατέχει έδρα φιλοσοφίας στην Unesco και είναι διευθύντρια στο τμήμα έρευνας και εφαρμογής ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πανεπιστήμιο του Maltepe.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ioanna_Ku%C3%A7uradi

Και τώρα που μάθαμε το πραγματικό της  όνομα ας δούμε τι είπε πραγματικά η κυρία Κουτσουράδη…

Σε μια αντιπαράθεση της με τον Ερντογάν ο οποίος  σε τελετή  βραβείων επιστημών είχε δηλώσει πως δεν είναι δυνατό να κάνεις φιλοσοφία με το τουρκικό υπάρχον λεξιλόγιο,η κ.Κουτσουράδη απάντησε πως  η τουρκική γλώσσα είναι πολύ βολική για τη φιλοσοφία, κάνουμε φιλοσοφία και κάνουμε δημοσιεύσεις,απλώς δεν το ξέρει,εννοώντας τον Ερντογάν.

https://archive.is/ANUVb

https://archive.is/yylC4

 

Η Ελλάδα γέννησε την φιλοσοφία,αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και όπως είδαμε  δεν φαίνεται να το αμφισβητεί αυτό η κυρία Κουτσουράδη όπως το  δίχως πηγές άρθρο, ισχυρίζεται.

Ακόμη ο ισχυρισμός πως «υπουργός της, «Δια βίου μάθησης», είχε υποστηρίξει πως η μητρική γλώσσα των Ελλήνων θα πρέπει να είναι η…αγγλική.» δεν ευσταθεί.

Το πραγματικό περιεχόμενο της πρότασης Διαμαντοπούλου ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο. Τα αγγλικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα σημαίνει ότι η διδασκαλία και η γενικευμένη και υψηλού επιπέδου εκμάθηση της γλώσσας γίνεται προτεραιότητα για το κράτος. Σύμφωνα με την πρότασή της, τα αγγλικά πρέπει να γίνουν ένα από τα βασικά μαθήματα στο σχολείο, κάποια από τα δευτερεύοντα (sic!) μαθήματα όπως η ψυχολογία, η ανθρωπολογία, κλπ. πρέπει να γίνονται στις τελευταίες τάξεις στα αγγλικά εξολοκλήρου, τα πανεπιστήμια πρέπει να μπορούν να κάνουν κάποια μαθήματα στα αγγλικά και να έχουν και εξολοκλήρου αγγλόφωνα τμήματα (συνέντευξη στο Flash 9.61 στις 19.11.01). Δε σημαίνει δηλαδή παράλληλη χρήση ελληνικών και αγγλικών σε όλες τις δραστηριότητες του κράτους.

https://archive.is/lSad1#selection-265.0-265.754

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε