Το φυτό που σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες! Μας το κρύβουν επειδή είναι τζάμπα;

Ξανακυκλοφορεί ανακριβές δημοσίευμα που αναφέρει πως βότανο που χρησιμοποιείται στη κινέζικη ιατρική σκοτώνει το καρκίνο σε 40 ημέρες, χωρίς καμία παρενέργεια. Μερικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως μας το κρύβουν γιατί είναι ΤΖΑΜΠΑ!

ΨΕΥΔΕΣ

Μεταξύ άλλων, το είδαμε στο nataleme.grprosoxhh.blogspot.grthesecretrealtruth.blogspot.com και στο bemary.com

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Το Κινέζικο φυτό lei gong teng σκοτώνει τον καρκίνο. Το κρυβουν γιατι ειναι..ΤΣΑΜΠΑ

d6ad0d_188e5e61ce194a5ea8cd37a83c570929-mv2

Ενα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως… δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του …παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα www.cancer.umn.edu, η ένωση των φυτών δεν οδήγησε σε κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών – ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες.
Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg:
Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, είπε. Οπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους.
Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng.
Το Turmeric (κουρκουμάς) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες και βασικό, χωρίς παρενέργειες! Παρ ‘όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.

Το δημοσίευμα είναι ανακριβές και δυνητικά επικίνδυνο για τους παρακάτω λόγους

Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου Ashok Saluja, φέρετε να είπε στο Bloomberg:

»Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα είπε. Όπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους.
Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng.
Το Turmeric (κουρκουμάς) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες και βασικό, χωρίς παρενέργειες! Παρ ‘όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές».

Το αλήθίνο δημοσίευμα του Bloomberg όμως παρθέτει επακριβώς τα λόγια του Ashok Saluja: “This drug is just unbelievably potent in killing tumor cells, You could see that every day you looked at those mice, the tumor was decreasing and decreasing, and then just gone. Does that mean it will definitely work in humans? We can definitely not say that.” (Μτφ: Το φάρμακο είναι εκπληκτικα ισχυρό στο να εξοντώνει καρκινικά κύτταρα. Κάθε μέρα που παρατηρούσαμε τα ποντίκια, ο όγκος μειώνονταν συνεχώς και στο τέλος εξαφανιζόταν. Αυτό σημαίνει πως λειτουργεί το ίδιο και για τους ανθρώπους; Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα). Αυτά ηταν τα ακριβή του λόγια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Επιπλέον, ο Ελληνικός Σύλλογος Κινεζικης Ιατρικής, δημοσίευσε πρίν μερικούς μήνες στοιχεία για το φυτό lei gong teng, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

»Το βότανο Lei Gong Teng είναι τοξικό. Αν χρησιμοποιηθεί χωρίς τη επίβλεψη ειδικού και σε μη ενδεδειγμένη δόση, μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες όπως: ζάλη, αιμορραγία, γαστρεντερικές διαταραχές, νεφρική ανεπάρκεια κα.

Ως Ελληνικός Σύλλογος Κινέζικης Ιατρικής, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε το κοινό ότι τα Κινέζικα βότανα δε δύναται να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρότερη συμβουλή από ειδικό Κινέζικης βοτανοθεραπείας, διότι η συνταγογράφησή τους γίνεται βάσει ενός περίπλοκου συστήματος διάγνωσης και όχι μόνο βάσει της διάγνωσης της κλασσικής Ιατρικής. Η Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιεί βότανα που αν χρησιμοποιηθούν χωρίς την επίβλεψη του ειδικού θεραπευτή, μπορεί να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή ακόμη και να είναι βλαβερά για την υγεία.

Προτείνουμε η κάθε πληροφορία που αφορά Κινέζικα βότανα να εξετάζεται από τους συγγραφείς αναλυτικά και να κοινοποιείται αφού έχουν αναλυθεί όλοι εκείνοι οι παράγοντες που αφορούν στον καθορισμό της τοξικότητας και τους τοξικούς συνδυασμούς του υπό δημοσίευση βοτάνου.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Κινέζικης Ιατρικής είναι ανοιχτός στο να προσφέρει πληροφορίες σε όσους θελήσουν να κάνουν χρήση της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας’‘.

Τέλος, η Βρετανική Κυβέρνηση συνιστά την αποφυγή οποιουδήποτε σκευάσματος περιέχει lei gong teng λόγω σοβαρών παρενεργειων σε ήπαρ, νεφρά, καρδιά, ανοσοποιητικό κτλ.

Συμπερασματικά, η θεραπευτική αξία του lei gong teng για τον καρκίνο ΔΕΝ έχει επιβεβαιωθεί σε ανθρώπους και τυχόν κατανάλωση του χωρίς τη γνώμη ειδικού, είναι δυνητικά επικίνδυνη.

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα να συμβουλεύεστε και να ρωτάτε πάντα τον ιατρό σας και όχι διάφορα μη επιβεβαιωμένα άρθρα που θα διαβάσετε στο διαδίκτυο.

terranovaincognita.gr