Η Καλουιρα Γιωργία είναι ο νέος Μερισιώτης Βαγγέλης

1

Μια νέα κακόβουλη φάρσα εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Άλλαξαν το όνομα του Βαγγέλη Μερισιώτη και την ποσότητα του αίματος που χρειάζεται και το ξαναδημοσίευσαν.  

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο kwloxaneio.gr briefingnews.gr,  enimerosi-247.blogspot.gr, greekplanet.eu και nea-www.blogspot.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Η παραπάνω δημοσίευση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την παλιά (2009) ψευδή ανακοίνωση για αίμα με το όνομα Μερισιώτης Βαγγέλης. Άλλαξαν το όνομα, την ποσότητα του αίματος, η μηχανή έγινε αυτοκίνητο και το ξαναδημοσίευσαν.

Συγκρίνετε την νέα δημοσίευση με την παλιά δημοσίευση του Βαγγέλη Μερισιώτη.

Η παλιότερη δημοσίευση που βρήκαμε είναι από το kwloxaneio.gr στις 5 Μαΐου 2016

42501

Ο κύριος Διονύσιος Σταθόπουλος, γεωπόνος από τον Πύργο, κατήγγειλε το 2009 ότι άγνωστοι χρησιμοποιώντας το όνομά του και τα τηλέφωνά του καλούν από το Διαδίκτυο τους πολίτες να προσφέρουν αίμα για την περίθαλψη δήθεν, ενός ανύπαρκτου τραυματία.

«Από τις αρχές του έτους (2009) κάποιοι για άγνωστους λόγους δημοσιοποίησαν μέσω του Διαδικτύου αυτή την ανακοίνωση, η οποία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ΜΜΕ αναπαρήγαγαν δίχως να διασταυρώσουν την είδηση με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή μου κόλαση… Από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνω κάθε μέρα τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα και έχω χάσει την ηρεμία μου. Το πιο εξωφρενικό όμως της υπόθεσης είναι ότι στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπως με ενημέρωσαν, έχουν συγκεντρωθεί 1.000 φιάλες με αίμα και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν…», λέει στην «Ε» ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει:

«Είναι εμφανές ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και το όνομά μου συγκέντρωσαν αυτή τη σημαντική ποσότητα αίματος. Απομένει στις διωκτικές αρχές να εντοπίσουν τους δράστες».

https://archive.is/1NJvR

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε