Καταρρίπτεται – ΝΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

0

Η ιστορία με τα αδέσποτα που από ελληνικους δρόμους και καταφύγια, καταλήγουν σε εργαστήρια και πορνεία κτηνοβατών ευρωπαϊκών χωρών, πάει πίσω αρκετά χρόνια. Το δημοσίευμα του παραθέτουμε το είδαμε στο deite-to.com, και κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2008, ενώ ανά τακτά διαστήματα, ξανακάνει την εμφάνισή του, δημιουργώντας λαθος εντύπωσεις για μια υπόθεση που προ πολλού εχει κλείσει.

 

ΨΕΥΔΕΣ

 Ας δούμε τι λέει:

ΝΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

12

Λίγες μέρες πρίν τα Χριστούγεννα του 2007, σε ένα παράνομο κυνοκομείο της Γερμανίας, στην πραγματικότητα, σε μία φάρμα που είχε νοικιασμένη μια άσχετη με τα ζώα Γερμανίδα, μετά απο καταγγελία μιας τοπικής φιλοζωικής Οργάνωσης, επενέβη η τοπική Υπηρεσία Προστασίας των Ζώων. Βρήκε 71 σκυλιά μισοπεθαμένα απο πείνα και δίψα, κλεισμένα πολλά μαζί σε μικρούς εσωτερικούς χώρους, σε απερίγραπτες συνθήκες. Υπήρχαν πολλά κουτάβια, επίσης σε… άθλια κατάσταση. Σε άθλια κατάσταση επίσης βρέθηκε μία θηλυκιά σκύλα που, κατά τις καταγγελίες, χρησιμοποιούσαν για αναπαραγωγή. Βρέθηκε ένα νεκρό απο πείνα και δίψα σκυλάκι, στο κάδο των σκουπιδιών. Οι Γερμανοί διασώστες ξέσπασαν σε λυγμούς.Μια κυρία, υπεύθυνη άλλου τοπικού φιλοζωϊκού σωματείου, που πήρε αρκετά απο αυτά τα ζώα και προσπαθεί να τα βοηθήσει να επιβιώσουν, είπε πως “δεν τα είδε όλα, αλλά όσα είδε ήταν αρκετά, γιατί δεν θα άντεχε να δεί παραπάνω. Τα σκυλιά αυτά ανήκαν στην φιλοζωϊκή οργάνωση “Die Arche”η οποία, μαζί με άλλες παρόμοιες οργανώσεις της Γερμανίας, όπως η Tierschutzgruppe Rueppur και η Tierhilfe Korfu, συστηματικά εισάγουν αδέσποτα ζώα απο την Ελλάδα και πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση της Ανκόνα, όπου 102 σκυλιά απο Ελλάδα κατασχέθηκαν απο τις Ιταλικές Αρχές για παράνομη μεταφορά υπό απαράδεκτες συνθήκες. Η υπόθεση αυτή εκκρεμμεί ακόμη στα Ιταλικά δικαστήρια. Σύμφωνα με τα Ιταλικά δημοσιεύματα αλλά και άλλες πληροφορίες, έχει επέμβει η Ιντερπόλ η οποία διενεργεί ανακρίσεις στη Γερμανία και την Ελλάδα. Το παρακάτω δημοσίευμα γερμανικής ιστοσελίδας δείχνει ξεκάθαρα το τι γίνεται μέ όλες αυτές τις “φιλοζωϊκές” οργανώσεις που ανήκουν σε ένα σύστημα εκμετάλευσης αδέσποτων ζώων. Παρανομίες παντού. Χρήμα ‘αφθονο και αφορολόγητο. Ξεκάθαρο εμπόριο ζώων με άγνωστες τελικές καταλήξεις των ταλαίπωρων αυτών όντων. Το που μπορεί να πηγαίνουν; Στο Internet σήμερα μπορείς να βρείς όλη τη παγκόσμια πραγματικότητα. Αδέσποτα ζώα χρησιμεύουν παντού!!! Σε κάθε είδους πείραμα, δοκιμή, επιστημονική έρευνα κλπ. κλπ. κλπ. Κάποιες χώρες δεν το κρύβουν καθόλου. Αδέσποτα ζώα των κυνοκομείων αντι να “κοιμηθούν”, πάνε κατ’ ευθείαν στα εργαστήρια. Αδεσποτα υπάρχουν παντού. Σε όλες τις χώρες του κόσμου αυτού. Στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Σκανδιναβία,όπου όπως φαίνεται λατρεύουν τα ” Greekies”,τα βασανισμένα αδεσποτούλια της Ελλάδας, και προτιμάνε ένα ζωάκι που μπορεί να μήν είναι καν εμβολιασμένο, να είναι άρρωστο από μεταδοτική και επικίνδυνη ασθένεια, όπως το Καλαζάρ κ.α., αρκεί να είναι Ελληνικό!!!!! ΦΟΒΕΡΟ !!!!! ΤΙ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!!

 

Τι ισχύει

Η φημολογία περί εμπορίας ζώων στο εξωτερικό, ανάγεται στο 2007, όταν υπάλληλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατήγγειλαν ότι ελληνικό φορτηγό με προορισμό τη Γερμανία μετέφερε κατοικίδια που προορίζονταν για πειράματα. Με τη πάροδο των ετών, η ιστορία διανθίστηκε με φήμες για μεταφορές ζώων σε πορνεία της Ευρώπης για κτηνοβασίες. Σήμερα, αποτελεί ίσως τον δημοφιλέστερο »αστικό μύθο» στον ελληνικό φιλοζωικό χώρο.

Η πρώτη »κρούση» επί του θέματος, σε μέσο μαζικής ενημέρωσης μεγάλης κυκλοφορίας, έγινε σε άρθρο της εφημερίδας »Espresso», με τίτλο »Τα 102 σκυλιά της αμαρτίας» και ημερομηνία 27 Μαρτίου 2007. Λίγες ημέρες αργότερα, πάλι η ίδια εφημερίδα, δημοσιευσε άρθρο με τίτλο »Η Swarovski στη μάχη για τα 102 σκυλάκια». Στο πρώτο άρθρο, γράφτηκαν ψεύδη σχετικά με το περιστατικό την Ανκόνα και στο δεύτερο, ενεπλάκει το όνομα της Βαρώνης Σβαρόφσκι, του γνωστού αυστριακού οίκου κρυστάλλων. Το αστειο της υποθεσης ειναι πως κάποιοι ισχυριστήκαν πως η πάμπλουτη Βαρωνη, συμμετείχε στο κύκλωμα για να βγάλει λεφτά! Κατόπιν εξώδικων αναφορών από τα άτομα και τα σωματεία που εμπλέκονταν αδίκως στο ευφάνταστο δημοσίευμα, η εφημερίδα ανακάλεσε και σήμερα αυτά τα άρθρα δεν υπάρχουν.

 

Ενα μικρό παράδειγμα από τα εξώδικα είναι το παρακάτω απόσπασμα:

»Ο υπογράφων την παρούσα πληρεξούσιος δικηγόρος μας απηύθυνε προς την συντάκτη του άρθρου κα Χαρά Αναστασάκη επιστολή διαμαρτυρίας, δια της οποίας επεσήμανε το επιλήψιμο του άρθρου ως προς τις πηγές και την λανθασμένη περιγραφή της υποθέσεως, υπογράμμισε ότι τα αληθή στοιχεία της σχετικής δικογραφίας βρίσκονταν εις χείρας του, και την προέτρεψε να λάβει υπ΄ όψιν της τα στοιχεία αυτά, τα οποία έθεσε στην διάθεσή της, όπως και όλα τα λοιπά στοιχεία που αποδεικνύουν το αβάσιμο των ανεύθυνων και συκοφαντικών «καταγγελιών». Αντί αυτής της οδού, η οποία θα έπρεπε να ακολουθηθεί χάριν τουλάχιστον σεβασμού προς την δημοσιογραφική δεοντολογία, αν όχι προς την προσωπικότητα και τα δικαιώματα των θιγομένων οργανώσεων και ιδιωτών, την 04-04-2007 η συνεργάτις σας προέβη στην δημοσίευση ενός δεύτερου άρθρου, υπό τον τίτλο «Η Swarovski στη μάχη για τα 102 σκυλάκια», το οποίο, παρά τις ανωτέρω επισημάνσεις, επιμένει στις προηγούμενες ανακρίβειες και στους ίδιους ψευδείς ισχυρισμούς, ενώ καθ΄ όσον αφορά στην δική μας πλευρά, παραθέτει μια αποστροφή (ανακριβή και αυτή), μόνο για να την χρησιμοποιήσει πλαγίως ώστε να την αντικρούσει. Σημειωτέον ότι σε ένα ξέσπασμα αυταρέσκειας περί των «αποκαλύψεων» της αρθρογράφου σας, παρατέθηκε στο άρθρο αυτό ένθετη φωτογραφία του αμέσως προηγουμένου άρθρου με την επισήμανση «Το έγραψε η Espresso»

 

Το θέμα ξανα έγινε ευρύτερα γνωστό, μέσα από δημοσίευμα του zougla.gr, με τίτλο »Σκανδαλώδης εμπορική εκμετάλλευση αδέσποτων ζώων» και ημερομηνία 14 Ιουνίου 2008.

 

Αυτό όμως που τα δημοσιεύματα όπως τα ανωτέρω δεν σας λένε, είναι πως αφού ελέγχησαν τα παραστατικά των ζώων, βρέθηκαν να είναι απολύτως σωστά και νόμιμα. Ακόμη και οι καταγγελιες περί ακατάλληλων συνθηκών μεταφοράς, δεν έγιναν δεκτές από τον εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθούν διώξεις και η όλη υπόθεση να μπει στο αρχείο. Οι εντυπώσεις όμως πως ολόκληροι λαοί είναι επιρρεπείς στη κτηνοβασία, δημιουργήθηκαν και μένουν ζωντανές μέχρι σήμερα. Ως παράδειγμα, σας παραθέτουμε παλαιότερα εξωφρενικά δημοσιεύματα, που φυσικά έχουν καταρριφθεί:

 

Καταρρίπτεται – ΙΔΟΥ τα κατορθώματα των Γερμανών: 100.000 Γερμανοί κάνουν σεξ με τα κατοικίδιά τους!

 

Τι δουλειά έχουμε σαν ελληνική φυλή με αυτά τα όντα που είναι κατώτερα από ζώα;

 

Καταρρίπτεται – Ελβετία: Τα 1709 έφτασαν τα κρούσματα κτηνοβασίας σε άλογα το 2014

 

Καταρρίπτεται – ΕΜΠΡΟΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ…ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ

 

 

Το μόνο αληθές από το παραπάνω δημοσίευμα, είναι ότι έγινε έλεγχος από τις ιταλικές αρχές, χωρίς όμως ποτε να στοιχειοθετηθεί οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

d6ad0d_2f94595e94b44ef6bb70f61e0971176b-mv2

Επειδή ουδέποτε υπήρξε καταδίκη ατόμου για λαθρεμπόριο ζώων με προέλευση την Ελλάδα και προορισμό την Ευρώπη και κυρίως επειδή ποτέ δεν παρουσιάστηκαν δημόσια στοιχεία που να στοιχειοθετούν αυτόν τον ισχυρισμό, το δημοσίευμα που αφηγείται το περιστατικό της Ανκόνα καταρρίπτεται.

TNI