Ποιοι είμαστε
Αρχική Ζευγάρι ποζάρει δίπλα σε σκοτωμένο λιοντάρι και ένα άλλο τους κυνηγάει – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

Ζευγάρι ποζάρει δίπλα σε σκοτωμένο λιοντάρι και ένα άλλο τους κυνηγάει – Καταρρίπτεται

8 Νοε
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά κατασκευασμένα βίντεο. Αρκετά από αυτά γίνονται viral. Το παρακάτω βίντεο με το λιοντάρι, είναι ψεύτικο. 

45905

ΨΕΥΔΕΣ

Δημοσιεύθηκε σε αρκετές σελίδες. Εμείς το είδαμε στο star.grnewsit.grmakeleio.gr, dete.grmynewsonline.grathensmagazine.graltsantiri.grathensvoice.gr και diaforetiko.gr

Το βίντεο είναι κατασκευασμένο και ένα “έμπειρο” μάτι, θα βρει πολλά σφάλματα στο βίντεο αν διαθέσει λίγα λεπτά και το δει καρέ καρέ. Μερικά από αυτά είναι:

1. Βλέπουμε 10-20 τρίχες στη χαίτη, να κινούνται από τον αέρα, ακριβώς πάνω από το κεφάλι, αλλά είναι οι μοναδικές τρίχες που κινούνται. Όλες οι υπόλοιπες τρίχες είναι παγωμένες. Λογικά θα έπρεπε να υπάρχει κίνηση και σε άλλα σημεία, στη χαίτη του σκοτωμένου λιονταριού.

45901a

2. Το πόδι της γυναίκας είναι διάφανο.

45901

3. Η σκιά της ουράς εμφανίζεται ξαφνικά και είναι κομμένη. Τα δύο τμήματα της ουράς ενώνονται στο επόμενο καρέ.

45902-vert

4. Η άκρη της ουράς του ζωντανού λιονταριού είναι κομμένη για μερικά καρέ.

45904

Εκτός από τα παραπάνω σφάλματα υπάρχουν και λογικά σφάλματα που μας δείχνουν πως το ζωντανό λιοντάρι προστέθηκε στο βίντεο.

1. Το λιοντάρι κοιτάει στο υπερπέραν όσο πλησιάζει. Αν προσέξετε το βλέμμα του δεν εστιάζει ούτε στη γυναίκα ούτε στον άντρα.

2. Όταν επιτίθεται ένα άγριο λιοντάρι το κάνει με μεγάλη ταχύτητα, δεν περπατάει ανέμελα. Ακριβώς όπως βλέπουμε στα παρακάτω πραγματικά βίντεο.

Αλλά ούτε το σκοτωμένο λιοντάρι είναι πραγματικό. Την εικόνα την έχουν πάρει από μια φωτογραφία και την πρόσθεσαν στο βίντεο.

esekyuqidgyucqh-1600x900-nopad

Γενικά το βίντεο είναι αρκετά πετυχημένο αλλά όπως είδαμε παραπάνω έχει αρκετά σφάλματα και το τελικό συμπέρασμα είναι πως είναι κατασκευασμένο.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.