Ποιοι είμαστε
Αρχική Τεράστια δαχτυλίδια 30 εκατομμυρίων ετών βρέθηκαν στα βουνά της Βοσνίας – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

Τεράστια δαχτυλίδια 30 εκατομμυρίων ετών βρέθηκαν στα βουνά της Βοσνίας – Καταρρίπτεται

11 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τι τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι τεράστια δαχτυλίδια 30 εκατομμυρίων ετών βρέθηκαν στη Βοσνία. Προφανώς το άρθρο αυτό προέρχεται από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από την ίδια τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη , που πρωτοδημοσίευσε τον σχεδόν απαράλλαχτο πυρήνα της ιστορίας, αρχικά το 2011 και στη συνέχεια το 2014.

Στο ελληνικό διαδίκτυο συναντήσαμε το συγκεκριμένο κείμενο στον aeto apokalypsis, στα periergaa, στα diadrastika και στο invisible lycans (που είναι και το blog που εισήγαγε τον μύθο αυτόν στην Ελλάδα).

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Τεράστια δαχτυλίδια 30 εκατομμυρίων ετών βρέθηκαν στα βουνά της Βοσνίας

Σύμφωνα με τους ντόπιους, θρύλοι δείχνουν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από γιγάντια πλάσματα που κατοικούσαν στην περιοχή στο μακρινό παρελθόν.

Πρόσφατες ανακαλύψεις δείχνουν οτι κάποτε υπήρχαν γίγαντες στη Γη. Το μυστηριώδης δαχτυλίδι του γίγαντα βρέθηκε σε κορυφή βουνών δείχνουν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από γιγάντια πλάσματα που έζησαν πριν εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή και μπορεί να ήταν εξωγήινης προέλευσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάμεικτα συναισθήματα για αυτά τα μυστηριώδη δαχτυλίδια. Κάποιοι έχουν προτείνει μια ιδιαίτερα απλή εξήγηση. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, τα “γιγάντια” δαχτυλίδια ανήκουν στην ουγγρική αυτοκρατορία για να βοηθήσει τη μεταφορά ξυλείας μέσα από τα άγρια ​​βουνά της περιοχής.

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας επισημαίνουν ότι αυτά τα δαχτυλίδια με κάποιο τρόπο έχουν τοποθετηθεί μέσα σε βουνά σε μια εποχή που η υπήρχε ακόμη η Παννονική Θάλασσα . Αυτά τα γιγαντιαία δαχτυλίδια χρησιμοποιήθηκαν για να δένουν τα πλοία, και αυτή η περιοχή χρησιμοποιήθηκε ως λιμάνι.

Υπάρχουν μύθοι της περιοχής που μιλούν για γίγαντες με τα τεράστια πλοία τους. Υπάρχουν αναφορες οτι αυτά τα γιγάντια δαχτυλίδια έγιναν από τους γίγαντες, τους ιδιοκτήτες και τους παλιούς ναυτικούς που κατοικούσαν στην περιοχή στο μακρινό παρελθόν.

Αυτά τα δαχτυλίδια είναι εκατομμυρίων ετών; Αν ναι, πώς τα έφτιαξαν; απο τι υλικό είναι φτιαγμένα; Γιατί δεν έχει υπάρξει καμία «επίσημη» έρευνα για αυτά;.

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι υπάρχουν πολλές άλλες ανακαλύψεις στην περιοχή που δεν μπορούν να εξηγηθούν, και τα ευρήματα αυτά κρύβεται σκόπιμα από τους ανθρώπους.

Αυτά τα γιγαντιαία δαχτυλίδια οπως και γιγάντιοι ογκόλιθοι βρίσκονται στους λόφους, κοντά στο Ντουμπρόβνικ και σε διάφορα σημεία στην ανατολική Βοσνία.

Καθηγητής της Ιστορίας της περιοχής πιστεύει ότι είναι ένα από εκείνα τα απίστευτα μυστήρια που σχετίζονται με το παρελθόν. Όλα αυτά τα μυστήρια έχουν ένα κοινό – ότι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με ακρίβεια προέλευση και το σκοπό τους. Τα ευρήματα αυτά είναι ένα μυστήριο.

Αρχικά η όλη θεωρία προέρχεται από τον Semir Osmanagić και τον Jovo Jovanović , οι οποίοι κάνοντας λογικά άλματα, έχουν συνδέσει τις πυραμίδες της Αμερικής, με την υποτιθέμενη πυραμίδα της Βοσνίας. Μέσα σε όλες αυτές τις ψευδο-αρχαιολογικές θεωρίες, ειπώθηκε ότι βρέθηκαν μεταλλικοί κρίκοι στα βουνά της Βοσνίας, που είχαν φτιαχτεί για να δένουν τα πλοία τους….οι γίγαντες που ζούσαν τότε. Κυκλοφορεί κι ένα βίντεο στο οποίο μας παρουσιάζονται οι γνωστοί σκελετοί γιγάντων.

Δεν χρειάζεται προφανώς να αποδείξουμε ξανά ότι οι γίγαντες που προβάλλονται ως απόδειξη έχουν ήδη καταρριφθεί από το site μας 2 φορές (εδώ κι εδώ). Όσο για τον Semir Osmanagić και τον  Jovo Jovanović και τις θεωρίες τους, έχει γράψει η Deutsche Welle μια αξιοπρεπέστατη κριτική, οπότε δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περαιτέρω.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τα “δαχτυλίδια” που προβάλλονται ως αρχαιολογικά ευρήματα.

Κρίκος 1ος Όλα τα άρθρα που ασχολήθηκαν με αυτόν τον μύθο, χρησιμοποιούσαν την φωτογραφία του συγκεκριμένου κρίκου, σε πολύ κατώτερη ανάλυση. Βέβαια η φωτογραφία που βάλαμε, είναι σε πολύ καλύτερη ποιότητα, καθώς προέρχεται από το ίδιο site που την πουλάει (ή την παρέχει μετά από κάποιες διαδικασίες), το 123RF, με τίτλο «An old rusty metal ring on the jetty paving for boats docking» και τα δικαιώματα της οποίας έχει ο Antonio Veraldi. Για να αποκτήσετε την συγκεκριμένη φωτογραφία χρειάζεστε ειδική άδεια από τον κάτοχο.

Κρίκος 2ος

Προέρχεται από το Fort Victoria στον Καναδά και ήταν για να δένουν οι ναύτες τα πλοία τους πριν φτιαχτεί το μικρό λιμάνι του οχυρού.  Στο Fort Victoria υπάρχουν και οι υπόλοιποι κρίκοι που μπορεί κάποιος να τους δει κι από κοντά.

Κι ο 3ος Κρίκος που παίζει στα υπόλοιπα συνωμοσιολογικά sites

Αν και στον συγκεκριμένο κρίκο δεν βρήκαμε την προέλευσή του, γιατί πιθανότατα απλά κάποιος να έδωσε τη φωτογραφία από το προσωπικό του υλικό, μπορούμε να πούμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν βλέπουμε ένα “δαχτυλίδι” 30.000.000 ετών, μέσα σε βουνό , αλλά έναν σκουριασμένο κρίκο , ο οποίος είναι μπηγμένος σε τσιμέντο προβλήτας. Επίσης μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει και το σχοινί με το οποίο πιθανότατα δένονται οι βάρκες. Εκτός του ότι βέβαια το μέταλλο και το σχοινί δεν θα άντεχαν στον χρόνο, έτσι εκτεθειμένα που είναι στις διάφορες καιρικές συνθήκες, παράλληλα είναι εντελώς παράλογο, οι ντόπιοι που υποτίθεται ότι ξέρουν αυτές τις ιστορίες για του γίγαντες, να έδεναν ένα σχοινί σ αυτόν τον “προ πολλού” αχρηστευμένο κρίκο, για πλοία.

Εκτός βέβαια…. κι αν είναι καμία τελετουργική πράξη σεβασμού, που ως γνωστόν ο μη αφυπνισμένος κόσμος δεν μπορεί να γνωρίζει.

Επομένως, λόγω της απουσίας τεκμηριωτικού υλικού , ο συγκεκριμένος ισχυρισμός Καταρρίπτεται.

Αρθρογράφος - Ερευνητής