Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο John F. Kennedy ουδέποτε μίλησε για τους ΙλουμινάτιHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο John F. Kennedy ουδέποτε μίλησε για τους Ιλουμινάτι

15 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ισχυρισμός

Σε ομιλία του το 1961, ο John F. Kennedy μίλησε για τους Ιλουμινάτι.

Συμπέρασμα

Στην εν λόγω ομιλία, ο John F. Kennedy μίλησε για την απειλή που αντιπροσώπευε ο κομμουνισμός και η Σοβιετική Ένωση εκείνη την εποχή για το δυτικό κόσμο που βρισκόταν στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ.

Τα δημοσιεύματα σχετικά με την ομιλία του John F. Kennedy το 1961 όπου δήθεν μίλησε για σκοτεινά κέντρα εξουσίας δεν είναι ούτε σπάνια, ούτε αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο του ελληνικού διαδικτύου. Αντιθέτως, κυκλοφορούν και αναπαράγονται εδώ και πολλά χρόνια με κάποιους να ισχυρίζονται πως για αυτό το λόγο δολοφονήθηκε 2 χρόνια αργότερα.

ΨΕΥΔΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Τελευταία το είδαμε στο ellaniapili.blogspot.gr και παλιότερα στο makeleio.gr, newsbomb.gr, pentapostagma.gr κτλ.

Κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενοι πως εξαιτίας αυτής της ομιλίας, δολοφονήθηκε 2 χρόνια αργότερα:

Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως ήταν η τελευταία του ομιλία (η ομιλία δόθηκε το 1961 ενώ ο JFK δολοφονήθηκε το 1963), κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Τι ισχύει

Στη συγκεκριμένη ομιλία ο JFK όντως μιλάει για μια σκοτεινή συνωμοσίας, μόνο που δεν αναφέρεται στους Ιλουμινάτι, η κάποια άλλη σκοτεινή οργάνωση. Αναφέρεται στο κίνδυνο της Σοβιετική Ένωση και της εξάπλωσης της «μονολιθικής και αδίστακτης συνωμοσίας» του κομμουνισμού.

Στο βίντεο βλέπουμε μόνο ένα απόσπασμα της ομιλίας του JFK στην ένωση εκδοτών εφημερίδων. Η ομιλία ξεκινά με αναφορά στον Karl Marx την εποχή που αρθρογραφούσε για την New York Herald Tribune το 1851, ως Ευρωπαίος ανταποκριτής. Το πενιχρό εισόδημα του Marx, ήταν, σύμφωνα με την ομιλία, μια από τις αιτίες που ο Γερμανός δημοσιογράφος μετατράπηκε σε φανατικό κομμουνιστή, αφού ο εκδότης του αρνήθηκε επανειλημμένα αύξηση μισθού. (Το παράδειγμα παρατέθηκε από τον JFK εν είδει αστεϊσμού)

«We are told that foreign correspondent Marx, stone broke, and with a family ill and undernourished, constantly appealed to Greeley and managing editor Charles Dana for an increase in his munificent salary of $5 per installment, a salary which he and Engels ungratefully labeled as the «lousiest petty bourgeois cheating.

(Μτφ: Μαθαίνουμε πως ο ξένος ανταποκριτής Μαρξ, σε κατάσταση ένδειας και με την οικογένεια του συνεχώς υποσιτισμένη, έκανε συνεχείς εκκλήσεις στον Greeley και τον εκδότη Charles Dana για αύξηση του γενναιόδωρου μισθού των $5 ανά άρθρο. ένας μισθός που ο ίδιος και ο Ένγκελς ανέφεραν υποτιμητικά ως το χειρότερο είδος μπουρζουαζικής εξαπάτησης.)

But when all his financial appeals were refused, Marx looked around for other means of livelihood and fame, eventually terminating his relationship with the Tribune and devoting his talents full time to the cause that would bequeath the world the seeds of Leninism, Stalinism, revolution and the cold war.

(Μτφ: Όταν οι εκκλήσεις του δεν έγιναν δεκτές, ο Μαρξ αναζήτησε άλλα μέσα για να βιοποριστεί και να αποκτήσει φήμη, διακόπτοντας τη συνεργασία του με την Tribune και αφιερώνοντας τα ταλέντα του και το χρόνο του, σε αυτό που θα κληροδοτούσε στο κόσμο τους σπόρους του Λενινισμού, Σταλινισμού, της επανάστασης και του ψυχρού πολέμου.)

If only this capitalistic New York newspaper had treated him more kindly; if only Marx had remained a foreign correspondent, history might have been different«.

(Μτφ: Εάν αυτή η καπιταλιστική εφημερίδα της Νέας Υόρκης του είχε συμπεριφερθεί διαφορετικά, εάν ο Μαρξ παρέμενε ένας ξένος ανταποκριτής, η ιστορία ίσως ήταν διαφορετική)

Λίγο πιο κάτω αναφέρει:

«I want to talk about our common responsibilities in the face of a common danger. The events of recent weeksmay have helped to illuminate that challenge for some; but the dimensions of its threat have loomed large on the horizon for many years».

«Θέλω να σας μιλήσω για τις κοινές ευθύνες μας μπροστά στο κοινό κίνδυνο. Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, ίσως να διαφώτισαν τη πρόκληση σε κάποιους, αλλά οι διαστάσεις της απειλής ήταν ορατές στον ορίζοντα για πολλά χρόνια»

Ο JFK αναφέρεται στο περιστατικό που είναι γνωστό η Εισβολή του Κόλπου των Χοίρων που ήταν μια απόπειρα των ΗΠΑ να ανατρέψουν στρατιωτικά τον Φιντέλ Κάστρο που κατέληξε σε φιάσκο. Η εισβολή πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 (10 ημέρες πριν την ομιλία) στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους Κουβανούς που αντιμάχονταν το φιλοσοβιετικό καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο. Την εισβολή χρηματοδότησε και διηύθυνε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω της CIA. Η επιχείρηση απέτυχε στην τρίτη μόλις ημέρα από την εκδήλωσή της.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου και του Σιδηρούν Παραπετάσματος, ο JFK «δείχνει» τη Σοβιετική Ένωση όταν μιλάει για μυστικές κοινωνίες και μυστικές και μονολιθικές συνωμοσίες.

Είναι προφανέστατο πως εάν στοιχεία όπως τα ανωτέρω απαλειφθούν από τη συγκεκριμένη ομιλία, ο JFK θα μπορούσε να παρουσιαστεί πως μιλάει για Ιλουμινατι, Μασόνους, Λευκές και Μαύρες Αδελφότητες κοκ. Στη πραγματικότητα όμως, ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος μιλούσε για αυτό που στη Δύση θεωρούταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος και δεν ήταν άλλος από την εξάπλωση του κομμουνισμού. Τα συνωμοσιολογικά βίντεο παραθέτουν μόλις 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα μιας ομιλίας που διήρκεσε κάτι περισσότερο από 19 λεπτά.

Ολόκληρη η ομιλία εδώ: https://www.jfklibrary.org/Research/Research-Aids/JFK-Speeches/American-Newspaper-Publishers-Association_19610427.aspx

Ή στο παρακάτω βίντεο:

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως όταν ο John F. Kennedy μιλούσε για μυστικές κοινωνίες δεν αναφερόταν σε Ιλουμινάτι ή άλλους σκοτεινούς κύκλους, αλλά στην απειλή που αντιπροσώπευε ο κομμουνισμός και η Σοβιετική Ένωση εκείνη την εποχή για το δυτικό κόσμο που βρισκόταν στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ.

Fact-check for the sake of Democracy