Ποιοι είμαστε
Αρχική Το ελληνικό διαδίκτυο ανακάλυψε νέο ρωσικό υπερόπλο που τρόμαξε τη ΔύσηHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το ελληνικό διαδίκτυο ανακάλυψε νέο ρωσικό υπερόπλο που τρόμαξε τη Δύση

15 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η λατρεία μερίδας του ελληνικού διαδικτύου για κάθε τι ρωσικής προελεύσεως είναι γνωστή και δεν μας εκπλήσσει. Η τελευταία αναφορά κάνει λόγο για ένα νέο ρωσικό υπερόπλο που τρόμαξε τη Δύση.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Στο el.grtopontiki.gr και pronews.gr διαβάζουμε:

https://www.liveleak.com/view?i=ade_1489378693

 

Τι είναι το Vikhr

Η ορθή ονομασία του συστήματος είναι Vikhr unmanned combat ground vehicle (UCGV), ή BMP-3 Vikhr και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα (αυτοματοποιημένο) σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ). Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε το περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση Army 2016 . Ο επίσημος ρόλος που φιλοδοξεί να έχει είναι όχημα αναγνώρισης με δυνατότητα εμπλοκής επίγειων και χαμηλά ιπτάμενων εναέριων στόχων. Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές ΕΔ δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για κάποια παραγγελία με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του όλου project.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Vikhr που παρουσιάστηκε δημόσια, φέρετε πάνω στο σασί ενός ΤΟΜΑ BMP-3 (στη θέση του πυργίσκου). Ωστόσο, φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει το απεικονίζουν ακόμη και σε τροχοφόρα οχήματα. Το βάρος μόνο του νέου πυργίσκου δε ξεπερνά τα 1450 κιλά. Ο κυρίως οπλισμός είναι ένα πυροβόλο Shipunov 2A72 των 30mm με συζυγές ένα πολυβόλο PKT/PKTM των 7,62mm. Πλαισιώνεται από αριθμό αντιαρματικών πυραύλων Kornet-M που θεωρούνται από τους καλύτερους στη κατηγορία τους. Αυτό που κάνει όμως το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα να ξεχωρίζει είναι πως έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου (έως 10 χλμ) και υψηλή αυτοματοποίηση, ελαχιστοποιώντας την έκθεση προσωπικού σε εχθρικά πυρά. Σε καμία περίπτωση δεν ενσωματώνει δυνατότητα αυτόματης εμπλοκής στόχου όπως διαβάσαμε σε ορισμένα τρομολαγνικά ξένα δημοσιεύματα, καθότι τη τελική απόφαση τη λαμβάνει χρήστης που βρίσκεται στα μετόπισθεν.

Αν και το όχημα ενσωματώνει αυτό το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό, σε κανένα (σοβαρό) ρωσικό μέσο δεν παρουσιάστηκε ως το απόλυτο υπερόπλο, ενώ η παρουσίασή του πριν λίγους μήνες, πέρασε στα «ψιλά» στα δυτικά μέσα του ειδικού τύπου που ασχολούνται με την άμυνα.

http://tass.ru/armiya-i-opk/3610661

http://www.janes.com/article/63562/new-russian-combat-ugv-breaks-cover-uran-9-readies-for-service

http://www.deagel.com/Tracked-Armored-Fighting-Vehicles/BMP-3-Vikhr_a000346013.aspx

http://rbth.com/defence/2016/09/14/army-2016-forum-top-8-newest-russian-weapons_629785

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως ο ισχυρισμός ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων περί ρωσικού υπερόπλου που τρόμαξε τη Δύση, είναι αναληθής και καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/03/15/vikhr-unmanned-combat-ground-vehicle/

 

Fact-check for the sake of Democracy