Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ! Η Ελλάδα έχει ΛΙΘΙΟ! Είναι ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ…

9

Κυκλοφορεί σε αρκετά blogs τις τελευταίες, η είδηση πως έχει βρεθεί ένα μεγάλο κοίτασμα λιθίου στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο voicenews.grindobserver.blogspot.grdiadrastika.comtsekouratoi.grhellasforce.com, koultoura.com και  thesecretrealtruth.blogspot.com

Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ! Η Ελλάδα έχει ΛΙΘΙΟ! Είναι ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ…

Σεισμό έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας βρέθηκε τεράστιο κοίτασμα λιθίου, απόδειξη ότι η Ελλάδας μας είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, όπως ακριβώς το φωνάζει ο Κυριάκος Βελόπουλος τόσα χρόνια.

Mετά από γεωτρήσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για τη διερεύνηση της συνέχειας των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αποκαλύφθηκε ότι η περιοχή είναι πλούσια στο μέταλλο λίθιο, το οποίο βρίσκεται σε μορφή στρωμάτων φωσφορικών αλάτων. Το πάχος των στρωμάτων κυμαίνεται από μισό έως έξι μέτρα και το βάθος τους απ’ την επιφάνεια της Γης, από 400 έως 500 μέτρα.

Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι μπορεί να γίνει άμεση εκμετάλλευση και άντληση.

Υπενθυμίζουμε ότι το λίθιο είναι η σημαντική ουσία που αποτελεί τη βάση για τις μπαταρίες μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας που χρησιμοποιούνται σε συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως στα smartphones, στους φορητούς υπολογιστές αλλά, και στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται, μάλιστα, αύξηση της ζήτησης σε λίθιο λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τελικά η ξαφνική επιθυμία των δανειστών να αποκτήσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, να μην είναι τελικά τόσο ξαφνική, αφού υπάρχει ανεπάρκεια κοιτασμάτων λιθίου στις ευρωπαϊκές χώρες…

Το σχετικό tweet του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, μας δίνει άπλετη «τροφή για σκέψη»:

Το παραπάνω δημοσίευμα δεν περιέχει ίχνος αλήθειας. Η είδηση πως έχει βρεθεί λίθιο στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας είναι ψευδής, γιατί το δημοσίευμα είναι μια πετυχημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα του blog greeklignite

Με την συγκεκριμένη φάρσα την πάτησαν αρκετά blogs που έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν την «Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ!». Συνήθως αυτές οι δημοσιεύσεις αντέχουν στο χρόνο και δεν θα μας εντυπωσιάσει αν την δούμε να αναπαράγεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και από άλλα blogs σαν πραγματική είδηση.

https://archive.is/5Dtud

 

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε