Ποιοι είμαστε
Αρχική Κρυφή κάμερα σε γυναικεία τουαλέτα ταβέρνας του Ναυπλίου;HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Κρυφή κάμερα σε γυναικεία τουαλέτα ταβέρνας του Ναυπλίου;

19 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Εδώ και δύο μέρες μια ανάρτηση – καταγγελία στο facebook έχει προκαλέσει σάλο και έγινε viral στο facebook. H είδηση είναι από τις “απίστευτες”, αυτές που έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε στο διαδίκτυο για κάποια μακρινή χώρα. Όμως το περιστατικό έχει συμβεί σε μια ταβέρνα του Ναυπλίου.  Μια κυρία (πελάτης), εντόπισε στην τουαλέτα μια κρυφή κάμερα που έχει τη μορφή κρεμάστρας για να περνάει απαρατήρητη και ανάρτησε στο λογαριασμό της στο facebook, τις φωτογραφίες. Πολλοί χρήστες αμφισβήτησαν πως το περιστατικό αυτό είναι αληθές και αρκετά δημοσιεύματα αναρωτιούνται το ίδιο.

ΑΛΗΘΕΙΑ

https://archive.is/nOaB8

Η athensvoice έκανε έρευνα και συγκεκριμένα σε άρθρο της, αναφέρει:

Ανάστατο το Ναύπλιο με την ταβέρνα με την κρυφή κάμερα στις γυναικείες τουαλέτες

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία πελάτη ότι σε γυναικεία τουαλέτα ταβέρνας του Ναυπλίου εντόπισε μια μικρή κρεμάστρα, που όμως λειτουργούσε ως συσκευή καταγραφής βίντεο.

Την καταγγελία έκανε επώνυμα, με ανάρτησή της, στο Facebook μια πελάτισσα της ταβέρνας, τραβώντας μάλιστα και φωτογραφίες της «κάμερας-κρεμάστρας».

Η AthensVoice επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας μάλιστα ότι «η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, η δε “κρεμάστρα” έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ».

Σε επικοινωνία μας με τον δήμαρχο Ναυπλίου, Δημήτρη Κωστούρο, δήλωσε πως «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, θεωρείται απίθανο να έχει τοποθετήσει την συσκευή καταγραφής βίντεο ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Μάλλον κάποιος πελάτης το έκανε».

Η ανάρτηση της καταγγέλλουσας έχει μέχρι στιγμής περίπου 7.000 κοινοποιήσεις και εκατοντάδες σχόλια, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που αντιμετωπίζουν την καταγγελία με σκεπτικισμό.

Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα».

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η «κρεμάστρα» διαθέτει κάρτα μνήμης κάτι το οποίο σημαίνει ότι αν ο θύτης την είχε ενεργοποιημένη, δεν αποκλείεται να έχει καταγράψει και τον ίδιο την στιγμή που την τοποθετούσε.

http://www.athensvoice.gr/ellada/anastato-nayplio-me-tin-taverna-me-tin-kryfi-kamera

Από τη μεριά μας και μετά από τηλεφωνική έρευνα, επαληθεύουμε το δημοσίευμα της athensvoice. H υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, και η κρυφή κάμερα έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ.

Να τονίσουμε πως μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποιος την έχει τοποθετήσει, αλλά πιθανότατα η απάντηση να κρύβεται στην κάρτα μνήμης της κρυφής κάμερας.

Αυτό που παρατηρήσαμε στις φωτογραφίες, είναι πως η κρυφή κάμερα είναι σε λειτουργία, γιατί το ενδεικτικό led στο πλάι της “κρεμάστρας” είναι αναμμένο, αλλά η κάμερα δεν κατέγραφε τη στιγμή που λήφθηκαν οι φωτογραφίες. Όταν το led της κάμερας είναι αναμμένο συνεχώς, η κάμερα είναι σε λειτουργία, αλλά σε standby mode, δηλαδή δεν καταγράφει, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Όταν η κάμερα καταγράφει το ενδεικτικό led δεν είναι αναμμένο, για να μην τραβάει την προσοχή. Αυτό είναι αρκετά περίεργο, γιατί ποιος ο λόγος να τοποθετήσει κάποιος μια κρυφή κάμερα από τη στιγμή που δεν καταγράφει;

Ακόμη και στη φωτογραφία που η κρυφή κάμερα κρεμάστρα είναι κολλημένη στον τοίχο, φαίνεται η αντανάκλαση του αναμμένου led πάνω στο πλακάκι.

https://www.youtube.com/watch?v=gRNBQSWcixY

https://www.securitybees.com/blogs/home/14140517-clothes-hook-spy-camera-j018-instruction-manual

Όπως και να έχει, η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία. Το ποιος την τοποθέτησε είναι άγνωστο, αλλά πιστεύουμε πως κανένας ιδιοκτήτης ταβέρνας δεν θα «έπαιζε» τόσο ανεύθυνα τη φήμη του. Το συμβάν, ωστόσο, είναι πραγματικό και δεν είναι άλλο ένα hoax του διαδικτύου.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.