Ποιοι είμαστε
Αρχική Με το «χάραγμα του Θηρίου» ο Ε.Μακρόν πρόεδρος της Γαλλίας: Νίκησε με ποσοστό «666»!HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Με το «χάραγμα του Θηρίου» ο Ε.Μακρόν πρόεδρος της Γαλλίας: Νίκησε με ποσοστό «666»!

9 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Με το πέρας των γαλλικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε «αφυπνισμένα» ιστολόγια, οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας. Ο νεοεκλεγείς ηγέτης της Γαλλίας, παρουσιάζεται να φέρει το χάραγμα του Θηρίου, επειδή νίκησε με ποσοστό 66,06% την αντίπαλό του Μαρί Λεπέν.

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο differnews.gr και pronews.gr, διαβάζουμε:

 

Τι ισχύει;

Ο ισχυρισμός προέρχεται διάφορα δημοσιεύματα, όπως ενημέρωση του Guardian, που δημοσιεύθηκε στις 04:38 ώρα Ελλάδος (8/5/17). Με βάση τα μέχρι τότε στοιχεία, ο Ε. Μακρόν, προηγούνταν με 66,06%, με σχεδόν όλες τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών, τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

-Εμμανουέλ Μακρόν: 66,10%

-Μαρί Λεπέν: 33,90%

Όποιο και από τα δύο αποτελέσματα και αν δεχθούμε, χρειάζεται πολύ φαντασία να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως ο Μακρόν, φέρει το χάραγμα της Αποκάλυψης, διότι άλλο 66,10, άλλο 66,06 και άλλο 666. Οι απανταχού λάτρεις της συνωμοσίας, έχουν τη τάση να προσθαφαιρούν στοιχεία, για να «σταθεί» η θεωρία τους. Στη προκειμένη περίπτωση, το «,06» έγινε «6», αφαιρώντας το μηδέν και το κόμμα.

 

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι δυνατόν να σταθούν απέναντι στη κοινή λογική και φυσικά καταρρίπτονται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/08/macron-french-elections-conspirscy-theories/

Fact-check for the sake of Democracy