Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλεί τον Χριστό αμαρτωλό και ψευδοπροφήτη;

12

Μια ακόμη εξωφρενική θεωρία συνωμοσίας μας έρχεται από το εξωτερικό και υποστηρίζει πως ο Πάπας Φραγκίσκος, σε ομιλία του, απεκάλεσε το Χριστό, αμαρτωλό και ψευδοπροφήτη.

 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ 

Πρόσφατα στο apocalypsejohn.com και παλιότερα στο triklopodia.gralfeiospotamos.gr κτλ, διαβάζουμε:

 

Στην ομιλία του, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρει: «...αντί να επιστρέψει στο σπίτι του, παρέμεινε στο ναό της Ιερουσαλήμ, προκαλώντας ανησυχία στη Παναγία και τον Ιωσήφ, διότι δεν μπορούσαν να τον βρουν. Για αυτή τη μικρή του «απόδραση», ζήτησε πιθανότατα συγχώρεση από τους γονείς του (εννοεί για την ανησυχία που τους προκάλεσε και όχι επειδή «αμάρτησε»). Το Ευαγγέλιο δεν το αναφέρει, αλλά νομίζω πως μπορούμε να το υποθέσουμε

Ο Πάπας, αναφέρεται σε αυτό που είναι γνωστό στους χριστιανούς, ως ο 12ετής Ιησούς στο ναό, δηλαδή τη συνομιλία που είχε σε ηλικία 12 ετών ο Ιησούς με τους ραβίνους στο ναό της Ιερουσαλήμ.

Το Ευαγγέλιο του Λουκά,  αναφέρει τη στιχομυθία του Ιησού με τους γονείς του, όταν, ανήσυχοι που δεν τον έβρισκαν, κατέληξαν στο ναό.

– «Παιδί μου, τι είναι αυτό που μας έκανες; Παντού σε γυρεύαμε με πολλή αγωνία»

– «Γιατί με ψάχνατε; Δεν ξέρατε ότι θα βρίσκομαι εδώ στο Ναό, στο σπίτι του Πατέρα μου;»

Είναι προφανές πως ο Πάπας, σε κανένα σημείο δεν είπε ή υπαινίχθηκε πως ο Χριστός ήταν αμαρτωλός και φυσικά, πουθενά δεν χαρακτηρίζει τον Ιησού ως ψευδοπροφήτη. Οι συνωμοσιολόγοι, πήραν ένα μικρό μέρος από την ομιλία του Πάπα, χωρίς να αναφέρουν για τι ακριβώς μιλούσε, και έβγαλαν ένα εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα.