Ποιοι είμαστε
Αρχική Τουρκάλα καθηγήτρια Πανεπιστημίου ετάφη ΔΗΜΟΣΙΑ με τον ΣΤΑΥΡΟ;HOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τουρκάλα καθηγήτρια Πανεπιστημίου ετάφη ΔΗΜΟΣΙΑ με τον ΣΤΑΥΡΟ;

17 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Για ακόμη μια φορά, ο γνωστός «δημοσιογράφος, συγγραφέας, τουρκολόγος», Νίκος Χειλαδάκης, μας μεταφέρει μια φανταστική ιστορία από τη Τουρκία, σύμφωνα με την οποία, μια γνωστή καθηγήτρια πανεπιστημίου, ετάφη δημόσια με το Σταυρό στο φέρετρό της.

ΨΕΥΔΕΣ

Στο nikosxeiladakis.grmakeleio.grthesecretrealtruth.blogspot.gr και άλλα «αφυπνισμένα» ιστολόγια, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Η καθηγήτρια Şirin Tekeli, απεβίωσε από καρκίνο, στις 13 Ιουνίου 2017 στη Κωνσταντινούπολη. Η επιθυμία της, ήταν το σώμα της να δωριθεί στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Cerrahpaşa για να χρησιμοποιηθεί ως πτώμα ανατομίας. Στις εικόνες, βλέπουμε την άφιξη της σωρού της, στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και όχι τη κηδεία της.

Η Tekeli, ήταν ιδρύτρια της φεμινιστικής οργάνωσης Bodrum Kadın Dayanışma (BKD), που έχει ως έμβλημα, τον «καθρέφτη της Αφροδίτης».

Σε σχετικό βίντεο της Milliyet, βλέπουμε πως το φέρετρο της καθηγήτριας, δεν το κοσμεί Σταυρός, αλλά το σύμβολο της οργάνωσης.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως το άρθρο για τη καθηγήτρια και το Σταυρό, είναι ακόμη ένα προϊόν της (ζωηρής) φαντασίας του αυτοαποκαλούμενου «δημοσιογράφου, συγγραφέα, τουρκολόγου» και φυσικά καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/17/sirin-tekeli/

Fact-check for the sake of Democracy