Αράχνη – Δολοφόνος στην Ελλάδα – Άμεσος κίνδυνος;

«Σοκ και δέος» προκαλούν δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και κάνουν λόγο για την εμφάνιση αράχνης – δολοφόνου στην Ελλάδα, που αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τους πολίτες.

ΨΕΥΔΕΣ

CLIKBAIT

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»bolt»]ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

 

 

 

Στο tromaktiko.blogspot.grnewsnow.grpireauspress.grkorinthosnews.gr και πολλά άλλα διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Η «είδηση» για αράχνες – δολοφόνους, είναι ένα hoax που αναπαράγεται ανά διαστήματα με μόνη διαφορά τη τοποθεσία που αλλάζει, ανάλογα την ιστοσελίδα που κάνει τον ισχυρισμό.

Αράχνες στην Ελλάδα γενικά

Οι αράχνες ανήκουν στα αρθρόποδα και δεν είναι έντομα, καθώς έχουν οκτώ πόδια και το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 810 είδη, αλλά δεδομένου ότι η περιοχή μας είναι από τις λιγότερο μελετημένες στον κόσμο, ο συνολικός τους αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην Ελλάδα, ως επικίνδυνες, θεωρούνται μόνο οι »μαύρες χήρες» και οι »λοξοσκέλες».

Η αράχνη που δεν είναι… αράχνη!

Το είδος Camel Spider (Solifugae) αν και μοιάζει με αράχνη, στη πραγματικότητα συγγενεύει περισσότερο με τους σκορπιούς. Ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες ως «φαλάγγιον». Ενδημούν σε ξηρά και άνυδρα κλίματα και στις μέρες μας, απαντούνται συνήθως στη Μέση Ανατολή και σπανιότερα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως 12-15 εκατοστά και παρά τη τρομακτική εμφάνισή τους, δεν έχουν δηλητήριο και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Επειδή όμως διαθέτουν σχετικά ισχυρούς σιαγώνες, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνο δάγκωμα, μόνο εφόσον νιώσουν κίνδυνο και καθαρά για αμυντικό σκοπό. (Πηγή: Common Spiders & Other Arachnids of The Gambia, West Africa).

Ακόμη λοιπόν και εάν μια Camel Spider βρέθηκε με μαγικό τρόπο στη Κόρινθο (πράγμα απίθανο), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι δε μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο σε ανθρώπους.

Επομένως τα δημοσιεύματα περί »αραχνών δολοφόνων» καταρρίπτονται.

Αράχνη – Δολοφόνος στην Ελλάδα – Άμεσος κίνδυνος;