Επιτρέπεται δια νόμου στους άνδρες να φάνε τις γυναίκες τους στη Σαουδική Αραβία;

0

Αποτελεί πραγματικότητα πως τα γυναικεία δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία, απέχουν έτη φωτός από το να χαρακτηριστούν ιδανικά. Πρόσφατα διαβάσαμε πως βάση νόμου, επιτρέπεται στους άνδρες να φάνε τις γυναίκες τους σε περίπτωση που πεινάσουν. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΕΣ

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»refresh»]ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Στο edaily.gr και e-radio.gr πρόσφατα και στο news247.gr παλιότερα, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Πρόκειται για είδηση που κυκλοφόρησε το 2015 μέσω ξένων tabloid και υποστήριζε πως ο μουφτής Abdul-Aziz ibn Abdullah Al ash-Sheikh, εξέδωσε μια φετφά, κάτι σαν γνωμοδότηση θρησκευτικού δικαστή, που επιτρέπει στους άνδρες να τρώνε τις γυναίκες τους σε περίπτωση ακραίας πείνας.

Η ιστορία όμως ξεκίνησε από ένα ασήμαντο κατά τα άλλα, σατιρικό μαροκινό μπλογκ και κατόπιν πέρασε σαν αληθινή είδηση σε δεκάδες αραβικά και αγγλόφωνα ΜΜΕ.

Το θέμα όμως είχε ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα ο Abdul-Aziz ibn Abdullah Al ash-Sheikh, να αναγκαστεί να διαψεύσει δημόσια τον ισχυρισμό στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η ιστορία του κατά τα άλλα αμφιλεγόμενου Abdul-Aziz ibn Abdullah Al ash-Sheikh και της φετφά που επιτρέπει στους άνδρες να τρώνε τις γυναίκες τους, είναι προϊόν σάτιρας και καταρρίπτεται.