Τελικά, από πού είναι αυτή η φωτογραφία; Χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Υπουργείο Πολιτισμού και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πάνε στις δομές φιλοξενίας προσφύγων;

16

Κυκλοφορεί μια φωτογραφία, συνοδευόμενη με τον ισχυρισμό πως σε αυτή βλέπουμε μια καλλιτεχνική έκθεση με όνομα «DEGENERATE 14» που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Υπουργείο Πολιτισμού και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πάνε στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο hellas-now.comethnikismos.netattikaneaoparlapipas.gr, pesotithes.gr, voicenews.gr και πολλά άλλα.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

 

Η παράσταση που βλέπουμε στη φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα γιατί είναι από το Βερολίνο. 

Συγκεκριμένα, το γρουπ των «ιδιόρυθμων – εκκεντρικών χορευτών» ονομάζεται «Young boy dancing group» που κάνει περιοδεία σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η χώρα μας δεν είναι στο πρόγραμμα της περιοδείας τους. 

https://archive.is/bePM4

Στις 20 Σεπτεμβρίου έδωσαν παράσταση στο Yvonne Lambert και από εκεί προέρχεται η επίμαχη φωτογραφία. Η είσοδος ήταν δωρεάν.

Αν συγκρίνετε την επίμαχη φωτογραφία με την αίθουσα του Yvonne Lambert, θα δείτε πως είναι ο ίδιος χώρος.

Δεν υπάρχει κάποιο βίντεο δημοσιευμένο από την συγκεκριμένη παράσταση στο Yvonne Lambert αλλά μπορείτε να δείτε βίντεο από τους «Young boy dancing group» από διαφορετικές παραστάσεις. ΕΔΩ

Η επίμαχη φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα και όσα δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, καταρρίπτονται. 

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε