Ανοίγουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία;

2

Σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα που επανακυκλοφορούν, ο ένας μετά τον άλλο ανοίγουν οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία χάρη σε ένα νόμο που καθιστά νόμιμη την κτηνοβασία έχοντας ως μοναδικό περιορισμό τον μη τραυματισμό του ζώου. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

Στο fanpage.grdiaforetiko.grtrelokouneli.grathensmagazine.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Η «είδηση» προέρχεται από άρθρο του 2014, στο pontiki.gr, που με τη σειρά του βασίζεται σε δημοσίευμα του 2012 στο γερμανικό fr.de. Στο σχετικό δημοσίευμα παρουσιάζονται οι θέσεις της ακτιβίστριας Madeleine Martin, η οποία καλούσε σε ψήφιση νομοθεσίας που να απαγορεύει συγκεκριμένα τις σεξουαλικές επαφές με ζώα, επικαλούμενη περιστατικά που έλαβαν χώρα σε φάρμα ζώων στο Groß-Gerau. Σε κανένα σημείο δεν μιλάει για πορνεία ή ζωολογικούς κήπους κτηνοβατών αλλά για το ενδεχόμενο αυτά τα φαινόμενα να καταστούν διαδεδομένα, εφόσον δεν ψηφιστούν σχετικοί νόμοι (κάτι που έγινε λίγους μήνες αργότερα).

Σύμφωνα με σχετικό νόμο, η σεξουαλική εκμετάλλευση ζώων απαγορεύεται στη Γερμανία όπως απαγορεύονται και τα πορνεία ζώων. Ο νόμος αναφέρεται στο σύνδεσμο bverfg.de. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων λεει: «es verboten ist, ein Tier für eigene sexuelle Handlungen zu nutzen oder für sexuelle – Μτφ: απαγορεύεται η χρήση ζώου για σεξουαλικές δραστηριότητες»,  και «Ordnungswidrigkeit mit einer Geldbuße bis zu fünfundzwanzigtausend Euro geahndet werden. – Μτφ: Πλημμέλημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι € 25.000». Στον ίδιο σύνδεσμο γίνεται αναφορά στην απόρριψη της ένστασης ορισμένων Γερμανών κτηνοβατών που επιθυμούσαν χαλάρωση του νομοθετικού πλαισίου (Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο). Ο νόμος είχε περάσει από τη Κάτω Βουλή το 2012 και επικυρώθηκε από τη Bundestag το 2013 (Πηγή: thejournal.ie – NYT – Associated Press).

Εν κατακλείδι, η σχετική νομοθεσία στη Γερμανία για τη κτηνοβασία είναι ξεκάθαρη: Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθει ένα ζώο για σεξ ή να διατεθεί για σεξουαλικές επιθυμίες τρίτων ή να εξαναγκαστεί σε αφύσικη συμπεριφορά.

Στη Γερμανία, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, υπάρχουν κτηνοβάτες. Τα πορνεία ζώων στη χώρα, εφόσον υπάρχουν, δεν είναι νόμιμα και διώκονται ποινικά. Η «διαπίστωση» του άρθρου, πως η σεξουαλική εκμετάλλευση ζώων στη Γερμανία είναι διαδεδομένη, απέχει έτη φωτός από τη πραγματικότητα. Όσον αφορά τον Michael Kiok, πρόκειται για έναν δηλωμένο κτηνοβάτη που αυτοανακηρύχθηκε επικεφαλής των κτηνοβατών της Γερμανίας και ισχυρίζεται (χωρίς να υπάρχει κάποια απόδειξη) πως εκπροσωπεί 100.000 ομοίους του…

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως η είδηση πως ανοίγουν πορνεία ζώων στη Γερμανία δεν ευσταθεί και καταρρίπτεται.

Διαβάστε επίσης