Καταγγελία για ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 σχετικά με τους «σατανιστές»

3

Μια απίστευτη καταγγελία για το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 με θέμα την ανάμιξή του στη υπόθεση αυτοκτονίας του ζευγαριού στη Κεφαλονιά, έκανε ο καθηγητής Γεώργιος Προκοπάκης στο facebook.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Για όσους αναρωτιούνται για την παράλληλη δημοσιότητα σχετικά με το άτομό μου
Αρχές Ιουλίου 2017, εξυπηρετώντας έναν φίλο, έδωσα αντ’ αυτού τα κλειδιά διαμερίσματος Airbnb σε νεαρό ζευγάρι – η κοπέλα από Βουλγαρία, ο νέος από Γερμανία. Τρεις μέρες μετά, ενημερώθηκα πως ο αδελφός της κοπέλας την ψάχνει με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, μη έχοντας νέα της για ένα μήνα. Θεώρησα υποχρέωση μου να ενημερώσω (στην ανάρτησή του και μετά σε ιδιωτική επικοινωνία), με το όνομά μου πάντα, ότι την είδα σε καλή υγεία στην Αθήνα.
Έξι μήνες αργότερα προέκυψε η κοπέλα να είναι η αυτόχειρας της Κεφαλονιάς – για τον νέο δεν είμαι σίγουρος. Κάποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι έψαξαν στο διαδίκτυο και βρήκαν το σχόλιό μου στην ανάρτηση του αδελφού της. Λόγω του δημόσιου χαρακτήρα του σχολίου μου ενημέρωσα την αστυνομία αλλά και όσους μου τηλεφώνησαν, καλή τη πίστει, ότι η μόνη χρήσιμη πληροφορία που διέθετα ήταν ότι «η κοπέλα ήταν στην Αθήνα τον Ιούλιο». Ζήτησα να μην αναφερθεί το όνομά μου και αρνήθηκα κάθε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική παρουσία. Κάποιοι το σεβάστηκαν και ενήργησαν δεοντολογικά άλλοι όχι. Κάποιες από τις επικοινωνίες ηχογραφήθηκαν εν αγνοία μου. Προεξάρχοντος του ΑΝΤ1 και της κ. Χεινοπόρου που κρέμασαν και φωτογραφίες μου για τη φοβερή και τρομερή μαρτυρία με λεζάντα «Είδα τους Σατανιστές». Θλιβεροί κράχτες. Τι να πει κανείς για αυτή τη δημοσιογραφία!
Όσο για τους πρωταθλητές της παραπληροφόρησης που νομίζουν ότι μπορεί να με πλήξουν με αυτή την ιστορία, έχω απλώς να πω ότι έκανα το καθήκον μου: ενημέρωσα μία οικογένεια που ανησυχούσε. Αυτό είναι όλο. Αυτοί για τα 0,60 ευρώ της κάθε ανάρτησης σκυλεύουν δύο νεκρούς νέους και τις οικογένειές τους.»

Εδώ και δύο μέρες, το διαδίκτυο γέμισε από δημοσιεύματα με τίτλους όπως «Είδα τους σατανιστές – Μαρτυρία «κλειδί» από τον καθηγητή Προκοπάκη για το ζευγάρι στην Κεφαλονιά»

Το θέμα το προέβαλε ο ΑΝΤ1, χωρίς την άδεια του καθηγητή, που δηλώνει ότι κάποιες επικοινωνίες ηχογραφήθηκαν εν αγνοία του. Και επιπλέον, όπως τόνισε, δεν μίλησε ποτέ για σατανιστές, αλλά στις καρτέλες ανέγραψαν «Είδα τους σατανιστές».

Όπως μας δήλωσε η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, και παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο, «τα ευρήματα σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αρκετά για να αποδοθεί η διπλή αυτοκτονία σε σατανιστική τελετή». 

Ο καθηγητής μίλησε και για πρωταθλητές της παραπληροφόρησης, και θα συμφωνήσουμε μαζί του. Τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά, μέσα από αυτή τη σελίδα. Η υπόθεση με την αυτοκτονία του ζευγαριού που τους βάπτισαν «σατανιστές» γιατί πουλάει ως είδηση, συνιστά ένα τεράστιο δημοσιογραφικό σκάνδαλο. 

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε