Συγκλονιστικές μαρτυρίες θυμάτων του «δρ» Μουρούτη από το εξωτερικό

0

Έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από τα πρώτα δημοσιεύματά μας σχετικά με το ανύπαρκτο «ιατρικό» παρελθόν του αυτοαποκαλούμενου «δρ» Μουρούτη ο οποίος από το 2005, περιδιαβαίνει την Ελλάδα και το εξωτερικό ισχυριζόμενος πως είναι «γιατρός» με 5 διδακτορικά. Παρά το γεγονός όμως πως τα εναντίον του ντοκουμέντα ήταν συντριπτικά, παρατηρήσαμε πως πολλοί άνθρωποι που είχαν γνώση της δράσης του, δίσταζαν να μιλήσουν δημόσια. Όμως αυτό δεν ισχύει για ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και δηλώνουν «εξαπατημένοι» από τον «δρ» Μουρούτη. Οι επώνυμες μαρτυρίες τους κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που εισέπραττε υπέρογκα ποσά ως «δωρεές», ζητούσε από τα θύματά του να του καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του στη Γερμανία και σε μια τουλάχιστον περίπτωση, απέτρεψε μια ακόμη ασθενή με καρκίνο από τη θεραπεία της με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Για να κατανοήσετε την αλληλουχία των γεγονότων που θα σας μεταφέρουμε παρακάτω, θα πρέπει να γνωρίζετε τη δράση του «δρ» Μουρούτη στο εξωτερικό. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει αν τονίσουμε πως οι μαρτυρίες που θα σας παραθέσουμε είναι επώνυμες και on camera από άτομα που μας αποκάλυψαν πολλά πράγματα για τη δράση του.

Είναι γνωστό πως ο «δρ» Μουρούτης διοργάνωνε τακτικά ομιλίες ανά την Ελλάδα και «βιωματικά σεμινάρια» στο Semeli Resort στο Ελατοχώρι (εσχάτως φαίνεται πως άλλαξε ξενοδοχείο). Ο «δρ» Μουρούτης ωστόσο, υπήρξε και μέλος της Ελληνικής Εκκλησίας των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας (κάτι που φυσικά δεν είναι παράνομο ή ανήθικο), ιδιότητα που φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε για να αποκομίσει γνωριμίες και διασυνδέσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όντας ένα είδος «πάστορα» της Εκκλησίας (πλέον έχει διαγραφεί), απέκτησε πρόσβαση σε ανάλογες ομάδες σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Λετονία, ενδεχομένως ακόμη και στο Βέλγιο και την Ιρλανδία. Αφού έλαβε προσκλήσεις (με όλα τα έξοδα καλυμμένα) από αυτές τις χώρες και υποδυόμενος εκτός από το «πάστορα» και το «γιατρό», παρουσίασε σε δεκάδες διαλέξεις του το πρόγραμμα NEW START το οποίο είναι κατά βάση εμπνευσμένο από τη θεολογία των Αντβεντιστών. Πολλοί από τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτά τα σεμινάρια, θα βρεθούν λίγο αργότερα στα «σεμινάρια» του «δρ» Μουρούτη στο Ελατοχώρι. Για να μπορέσουν όμως να συμμετάσχουν, θα έπρεπε να καταβάλουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 600 ευρώ ανά άτομο.

Σε αυτό το σημείο έγινε εμφανές το πρώτο σημείο «εξαπάτησης». Οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να καταβάλουν 300 ευρώ στο προσωπικό λογαριασμό του «δρ» Μουρούτη στη Γερμανία και τα υπόλοιπα στο ξενοδοχείο. Όπως μας δήλωσε ο κ. A. V. (διατηρούμε την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους) από τη Λετονία, για να λάβει μέρος στο «βιωματικό σεμινάριο» NEW START μαζί με τη σύζυγό του, κλήθηκε να καταβάλει 600 ευρώ (300 έκαστος δίχως απόδειξη όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά) στο «δρ» Μουρούτη και τα υπόλοιπα στο ξενοδοχείο. Μας επισήμανε επίσης πως στο «σεμινάριο» έλαβαν μέρος περίπου 50 άτομα, κάνοντας λόγο για «πολλά χρήματα.» (50 άτομα Χ 300 ευρώ = 15.000 ευρώ).

(Η απόδειξη καταβολής του ποσού σε λογαριασμό του κ. Μουρούτη στη Γερμανία, είναι στη διάθεσή μας και στη διάθεση των αρχών).

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε πως ο «δρ» Μουρούτης δήλωνε πάντα πως ουδέποτε εισέπραττε χρήματα από αυτές τις δραστηριότητές του.

Στιγμιότυπο από ομιλία του «δρ» Μουρούτη στη Λετονία στις 7 Απριλίου 2017

Οι άνθρωποι από τη Λετονία που εν τω μεταξύ τον είχαν καλέσει να τους μιλήσει, ζήτησαν να λάβουν τα διαπιστευτήριά του όπως μας επισήμανε ο κ. V. Πράγματι, ο «δρ» Μουρούτης τους τα έστειλε, αλλά επειδή δεν πείστηκαν για τη γνησιότητά τους, αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με κάποια από τα πανεπιστήμια από τα οποία δήλωνε πως κατείχε πτυχία. Οι Λετονοί επιχείρησαν να διερευνήσουν τη γνησιότητα κάποιων από τα «πτυχία» του «δρ» Μουρούτη και έλαβαν απαντήσεις πως αυτά είναι πλαστά.

Σήμερα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πως όλα τα πτυχία που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει ο «δρ» Μουρούτης είναι πλαστά.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. V, πριν προσκαλέσουν το «δρ» Μουρούτη στη Λετονία, απευθύνθηκαν στην ελληνική Εκκλησία των Αντβεντιστών για να πληροφορηθούν για το ποιον του. Η απάντηση που έλαβαν από την Ελλάδα ήταν πως δεν συνιστούν την πρόσκληση του στη Λετονία διότι έχουν συμβεί κάποια «δυσάρεστα γεγονότα» στο παρελθόν. Ο «δρ» Μουρούτης έχει διαγραφεί επίσημα από την Εκκλησία των Αντβεντιστών ήδη από το 2013, «λόγω των ακραίων απόψεών του οι οποίες δεν εκφράζουν τις επίσημες θέσεις μας, καθώς και της μη αποδεκτής συμπεριφοράς του

«Απέτρεψε καρκινοπαθή από τις χημειοθεραπείες και λίγους μήνες αργότερα πέθανε»

Το παρακάτω βίντεο είναι απόσπασμα συνέντευξης μέσω Skype με τη κα Tatiana Maroziene, η οποία μας κατήγγειλε επώνυμα και ζήτησε να δημοσιεύσουμε τη μαρτυρία της, σχετικά με μια καρκινοπαθή φίλη της που έλαβε ιατρικές συμβουλές από τον «δρ» Μουρούτη, που τη προέτρεψε να μην συνεχίσει τις χημειοθεραπείες της. Η καρκινοπαθής γυναίκα, πέθανε μερικούς μήνες αργότερα.

Στο βίντεο, η ποιότητα του οποίου είναι φτωχή διότι ελήφθη μέσω Skype, βλέπουμε στην αριστερή πλευρά της οθόνης τη κα Tatiana Maroziene από το Κάουνας της Λιθουανίας και δεξιά τη μεταφράστρια Emma. Η Tatiana είχε λάβει μέρος σε «βιωματικό σεμινάριο» του «δρ» Μουρούτη στο Ελατοχώρι και μας εξιστορεί τη περίπτωση μια καρκινοπαθούς φίλης της που ήταν παρούσα στο ίδιο «σεμινάριο», η οποία -σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία- έλαβε ιατρικές συμβουλές από τον «δρ», που ενδεχομένως να την έβλαψαν διότι απεβίωσε εξαιτίας του καρκίνου 3 μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με τη μετάφραση της Emma, η Tatiana μας λέει τα εξής:

«Η Τατιάνα μιλάει για μια περίπτωση μιας ασθενούς με καρκίνο τετάρτου σταδίου στο ήπαρ που ήταν παρούσα στο πρόγραμμα (εννοεί το «βιωματικό σεμινάριο» NEW START που διοργανώνει ο «δρ» Μουρούτης), που είπε πως είχε ήδη υποβληθεί στο πρώτο γύρο χημειοθεραπειών και ξεκίνησε ένα δεύτερο γύρο αλλά ένιωσε άσχημα (παρενέργειες) και αρνήθηκε να συνεχίσει. Ο Μουρούτης είχε προσωπικές συνεδρίες μαζί της κατά τη διάρκεια των περιπάτων (το «σεμινάριο» προβλέπει δυο περιπάτους την ημέρα), και σε κάθε έναν συμβούλευε και διαφορετικά άτομα. Αφού τον συμβουλεύτηκε (η καρκινοπαθής), μίλησε στη Τατιάνα και της είπε πως όταν μίλησε στον Μουρούτη για τη χημειοθεραπεία, δεν συνέχισε το δεύτερο γύρο θεραπειών και της είπε (ο Μουρούτης), πως πήρε τη σωστή απόφαση, διότι (οι παρενέργειες), σημαίνει πως το σώμα της απορρίπτει τις χημειοθεραπείες, χωρίς να της προτείνει κάποια άλλη συμβατική ή εναλλακτική (ιατρική) επιλογή»

Ερώτηση: Τι απέγινε τελικά; (η ασθενής)

«…εξ όσων γνωρίζει η Τατιάνα, δεν έλαβε άλλο γύρο χημειοθεραπείας… Όταν επέστρεψε στη πατρίδα της αναζήτησε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και σταμάτησε οριστικά τις χημειοθεραπείες… και τρεις μήνες αργότερα πέθανε.»

Σύνοψη

Οι ανωτέρω μαρτυρίες δεν είναι οι μοναδικές. Έχουμε στα χέρια μας πολλές ώρες συνεντεύξεων με άτομα από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που μας έχουν δηλώσει πως νιώθουν εξαπατημένοι από το «δρ» Μουρούτη. Σε αυτές τις συνεντεύξεις, συμπεριλαμβάνονται επώνυμες μαρτυρίες για «δωρεές» ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ που καταθέτονταν στο τραπεζικό λογαριασμό του στη Γερμανία.

Αντί επιλόγου

Στο παρακάτω βίντεο θα ακούσετε τον «δρ» Μουρούτη, που έχει παραδεχτεί πως δεν είναι γιατρός, να λέει στο κοινό που τον παρακολουθεί πως «βλέπει» ασθενείς στα «σεμινάρια» που διοργανώνει στο Ελατοχώρι.

Ο "Δρ" Μουρούτης παραδέχεται πως "βλέπει" ασθενείς πράξη η οποία είναι παράνομη επειδή δεν είναι γιατρός

Ο "Δρ" -χωρίς πτυχία- Κων/νος Μουρούτης παραδέχεται σε ομιλία στο Βέλγιο πως "βλέπει" ασθενείς (χωρίς να είναι γιατρός)

Gepostet von factchecker.gr am Montag, 28. Mai 2018

Δείτε επίσης ακόμη ένα βίντεο από το εξωτερικό στο οποίο ισχυρίζεται πως κατέχει 4 (!) διδακτορικά.