Ποιοι είμαστε
Αρχική Τρόμος στο NATO από το νέο αεροπλανοφόρο της Ρωσίας;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τρόμος στο NATO από το νέο αεροπλανοφόρο της Ρωσίας;

15 Σεπ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως το NATO τρόμαξε επειδή το νέο αεροπλανοφόρο του Πούτιν δεν έχει προηγούμενο;

ΨΕΥΔΕΣ – CLICKBAIT

Στο voicenews.gr διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Σύμφωνα με την πηγή (Izvestia) που επικαλούνται τα άρθρα, η Ρωσία ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα αεροσκάφος κάθετης αποπροσγείωσης για τα μελλοντικά της αεροπλανοφόρα, το οποίο εικάζει πως θα κάνει τη πρώτη πτήση του το 2022-23, ενώ θα μπορεί να είναι επιχειρησιακό στο τέλος της επόμενης δεκαετίας.

Όσον αφορά το αεροπλανοφόρο που «τρόμαξε» το NATO, πρόκειται για ένα από τα πολλά σχέδια που έχουν παρουσιαστεί μέσω δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων (και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ), ενώ σύμφωνα πάντα με την πηγή, ούτε αυτό θα είναι έτοιμο πριν τα τέλη της επόμενης δεκαετίας. Δεν θα είναι μάλιστα «καθαρόαιμο» αεροπλανοφόρο, αλλά θα προσομοιάζει περισσότερο σε ελικοπτεροφόρο και για αυτό η ανάγκη για αεροσκάφη κάθετης αποπροσγείωσης.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού Ναυτικού σε υπηρεσία και δεν είναι καν διαθέσιμο αυτή τη στιγμή καθώς έχει επιστρέψει στα ναυπηγεία για επισκευές κι αναβάθμιση και θα επανέλθει σε υπηρεσία το 2021.

To NATO λοιπόν δεν «τρόμαξε» για τον απλούστατο λόγο πως η είδηση για νέο ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι κάτι που επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα. Ακόμη και αν στη προκειμένη περίπτωση υλοποιηθεί, θα είναι έτοιμο σε 10-12 χρόνια από σήμερα, επομένως ο «τρόμος» είναι μάλλον ανύπαρκτος, ή υπαρκτός αποκλειστικά σε άρθρα clickbait.

Fact-check for the sake of Democracy