Αποκαλύψεις για το μέλλον σε χειρόγραφο του 15ου αιώνα;

Είναι αλήθεια πως σε χειρόγραφο που βρέθηκε στο Lübeck της Γερμανίας γίνονται απίστευτες αποκαλύψεις για το μέλλον;

Στο pronews.gr πρόσφατα και παλιότερα στο crashonline.gr, katohika.gr, iellada.gr, xorisorianews.gr, 1069.gr, doureiostupos.gr κτλ διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Η ιστορία του χειρογράφου του Lübeck άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό μέσω δημοσιευμάτων σε «σκανδαλοθηρικές» ιστοσελίδες τον Μάιο του 2016, όπως η Daily Mail και η Express. Παρά το γεγονός πως αυτές οι πηγές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αξιόπιστες, ωστόσο μετέφεραν την «είδηση» με μεγαλύτερη ακρίβεια απ’ ότι πολλές ελληνικές ιστοσελίδες.

Πηγή όλων των ανωτέρω είναι δημοσίευμα του National Geographic, στο οποίο γίνεται αναφορά στο βιβλίο του ιστορικού και χαρτογράφου Chet Van Duzer, αναφορικά με το εσχατολογικό χειρόγραφο που γράφτηκε στο Lübeck, μεταξύ του 1486 και του 1488.

Σύμφωνα με το χειρόγραφο, τα τέσσερα κέρατα του Αντίχριστου θα απλωθούν στις τέσσερις γωνίες της γης μεταξύ 1600 και 1606. Τα κέρατα αντιπροσωπεύουν τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θα πειστούν να τον ακολουθήσουν: εξαπάτηση, πονηρία, βαρβαρότητα και απομίμηση του Θεού. Η Ημέρα της Κρίσης και το τέλος του κόσμου, υποτίθεται ότι θα συνέβαινε στο 1651.

Εξυπακούεται πως ουδέποτε συνέβησαν όλα όσα αναφέρει το χειρόγραφο και παρά το γεγονός πως οι πηγές από το εξωτερικό το αναφέρουν, τα ελληνικά δημοσιεύματα το παραλείπουν, δίνοντας την εντύπωση πως το χειρόγραφο έχει προφητικό-εσχατολογικό χαρακτήρα.

Ο ισχυρισμός πως «μέσα στο χειρόγραφο γίνονται απίστευτες αποκαλύψεις για το μέλλον», καταρρίπτεται.