Ποιοι είμαστε
Αρχική Η γέφυρα αυτή ΔΕΝ βρίσκεται στην ΟλλανδίαΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η γέφυρα αυτή ΔΕΝ βρίσκεται στην Ολλανδία

29 Αυγ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Η παρακάτω δημοσίευση ισχυρίζεται λανθασμένα ότι μια γέφυρα βρίσκεται στην Ολλανδία κι ότι στη χώρα αυτή έφτιαξαν 600 τέτοιες γέφυρες.

Viral κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει μια φωτογραφία μιας γέφυρας πάνω από μια εθνική οδό που συνδέει δάση και στις δύο πλευρές της.

Ο ισχυρισμός ξεκίνησε από την παρακάτω σελίδα στο facebook.

Όμως η γέφυρα δεν είναι στην Ολλανδία αλλά στην Σιγκαπούρη!

H γέφυρα της φωτογραφίας έχει ονομασία Eco-Link @ BKE, είναι μια οικολογική γέφυρα μήκους 62 μέτρων που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011, ολοκληρώθηκε το 2013 και βρίσκεται στη Σιγκαπούρη.

Είναι η πρώτη τέτοια οικολογική γέφυρα στη Νοτιοανατολική Ασία και στόχος της είναι η αποκατάσταση της οικολογικής σχέσης ανάμεσα στα δύο φυσικά καταφύγια. Επιτρέποντας την αποτελεσματική ανταλλαγή φυτικών και ζωικών γενετικών υλικών, αυξάνει τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες επιβίωσης τους. Είναι σημαντικό να διατηρηθούν τα ενδιαιτήματα στα προστατευόμενα φυσικά εδάφη, επειδή φιλοξενούν πολλά από τα φυσικά είδη φυτών της Σιγκαπούρης και περισσότερα από 1.000 είδη ζώων.

Παρόλο που η γέφυρα δεν είναι από τις Κάτω Χώρες, τέτοιες γέφυρες άγριων ζώων δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Σιγκαπούρη. Ανάλογες γέφυρες μπορεί να υπάρχουν στην Ολλανδία αλλά και σε άλλες χώρες.

Το δεύτερο σκέλος του ισχυρισμού είναι επίσης παραπλανητικό

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πανεπιστημίου και του Ερευνητικού Κέντρου Wageningen, οι Κάτω Χώρες έχουν σήμερα 30 γέφυρες άγριας ζωής, ενώ άλλες 20 βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εν κατακλείδι, αν και στην Ολλανδία υπάρχουν περίπου 30 γέφυρες άγριας ζωής, αυτή της φωτογραφίας είναι από τη Σιγκαπούρη.

Διαβάστε περισσότερα για τη γέφυρα εδώ αλλά και τα χαρακτηριστικά της εδώ