Ποιοι είμαστε
Αρχική Προσοχή: Email ΑΠΑΤΗ με δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣSCAMS

Προσοχή: Email ΑΠΑΤΗ με δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ

30 Μαρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας ζητά από τους παραλήπτες να ανατρέξουν σε συνημμένο έγγραφο.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται για ψευδεπίγραφο μήνυμα που στόχο έχει την εξαπάτηση των πολιτών.

Νέα απάτη με μαζικά emails με δήθεν αποστολέα την Ελληνική Αστυνομία. Το μήνυμα είναι ψευδεπίγραφο και αποτελεί προσπάθεια εξαπάτησης των ληπτών του.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώνεται ρητώς πως το περιεχόμενο του μηνύματος είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό. Διακινείται δε με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών. Ως εκ τούτου, οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν ανάλογα μηνύματα.

Ανακοίνση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).