Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην ΚαλαμπάκαΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δεν έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμπάκα

19 Μαΐ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Αεροφωτογραφικό RF-4 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη λίγο πριν τις 11 το πρωί, σε ορεινή περιοχή του Νομού Τρικάλων

Συμπέρασμα

Η πτώση του αεροσκάφους RF-4 δεν έλαβε χώρα χθες, 18/5/2020, αλλά το 2001.

Δημοσίευμα που κυκλοφορεί αναγράφει πως “Αεροφωτογραφικό RF-4 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη λίγο πριν τις 11 το πρωί, σε ορεινή περιοχή του Νομού Τρικάλων“. Οι ισχυρισμοί των εν λόγω δημοσιευμάτων δεν ευσταθούν.

Το ανωτέρω δημοσίευμα συγκέντρωσε πάνω από 37 χιλιάδες θεάσεις, ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2001, και παρά το γεγονός πως ο αρθρογράφος έχει βάλει μια μικρή υποσημείωση, η εντύπωση που δίνεται είναι πως έλαβε χώρα στις χθες, 18/5/2020.

Την Κυριακή το πρωί, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλογριανής “Άγιος Ραφαήλ”και κάτοικοι του χωριού με αρκετή δουλειά προχώρησαν στον καθαρισμό του μονοπατιού που οδηγεί στην θέση “Αεροπλάνο” εκεί όπου τον Δεκέμβρη του 2001 έπεσε το Αεροφωτογραφικό RF-4 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους (RF-4), έχει αποσυρθεί από το 2017.

Συνοψίζοντας, η πτώση του αεροσκάφους RF-4 δεν έλαβε χώρα χθες, 18/5/2020, αλλά το 2001.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.