Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, δεν αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο ΠόλεμοΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ

Όχι, δεν αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

31 Μαΐ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Η Αμερικανική Εθνοφρουρά αναπτύχθηκε για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. εξαιτίας των επεισοδίων στην Μινεάπολις

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός πως η Εθνοφρουρά αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ, ή συγκεκριμένα στην Μινεάπολις για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμος είναι αναληθής, καθότι έχει εμπλακεί σε πολλές περιπτώσεις ταραχών στο παρελθόν

Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορούν, η Αμερικανική Εθνοφρουρά αναπτύχθηκε για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. εξαιτίας των επεισοδίων στην Μινεάπολις.

Παραδείγματα: makeleio.gr, protothema.gr, cyprustimes.com, voria.gr, lykavitos.gr, 1069.gr


Δείτε τη συνέχεια εδώ.

H Εθνοφρουρά των Η.Π.Α. αποτελεί τον παλαιότερο κλάδο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και έχει τις ρίζες της στους
εθνοφρουρούς-μαχητές της Αμερικανικής Επανάστασης (Minuteman) του 18ου αιώνα. Σήμερα η σύνθεσή της περιλαμβάνει τόσο προσωπικό καριέρας όσο και εφέδρους, που με πολύ μικρή χρονική προειδοποίηση ενεργοποιούνται στην υπηρεσία της πατρίδας τους. Η Εθνοφρουρά έχει διπλό ρόλο. Κύρια αποστολή είναι η ενίσχυση του τακτικού στρατού και δευτερεύουσα η παροχή υπηρεσιών στην πολιτεία που εδρεύει η εκάστοτε μονάδα της, σε έκτακτα περιστατικά και καταστάσεις ανάγκης.

Τα επεισόδια στην Μινεάπολις, πρωτεύουσα την Μινεσότα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Εθνοφρουρά αναπτύσσεται εντός αμερικανικού εδάφους.

Η Εθνοφρουρά αναπτύχθηκε στην Νέα Υόρκη και σε άλλα σημεία -ανάμεσά τους και στην Μινεσότα– πρόσφατα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ταραχών στις οποίες επενέβη η Εθνοφρουρά ήταν στις ταραχές του Λος Άντζελες το 1992. Μια άλλη περίπτωση είναι η εμπλοκή στο Πανεπιστήμιο Κεντ στις 4 Μαϊου 1970, όταν άνδρες της Εθνοφρουράς σκότωσαν 4 φοιτητές, εξαιτίας των διαδηλώσεων κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

Όσον αφορά την Πολιτεία της Μινεσότα, η τοπική Εθνοφρουρά ενεπλάκη στην καταστολή επεισοδίων στις ταραχές για φυλετικές ανισότητες στη Μινεάπολις το 1967. Η Εθνοφρουρά της Μινεσότα αναπτύχθηκε επίσης κατά τις διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ στις δεκαετίες του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και κατά τη διάρκεια απεργίας το 1986 εργαζομένων της εταιρίας Hormel στο Ώστιν.

Συνοψίζοντας, ο ισχυρισμός πως η Εθνοφρουρά αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ, ή συγκεκριμένα στην Μινεάπολις για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμος είναι αναληθής, καθότι έχει εμπλακεί σε πολλές περιπτώσεις ταραχών στο παρελθόν.

Fact-check for the sake of Democracy