Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ψευδής ιστορία αποκάλυψης εξωγήινης ζωής στην περιοχή 51HOAXES

Η ψευδής ιστορία αποκάλυψης εξωγήινης ζωής στην περιοχή 51

27 Ιου
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Πρώην μηχανικός της Lockheed Martin ονόματι Boyd Bushman προέβη σε απίστευτες αποκαλύψεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στην περιοχή 51.

Συμπέρασμα

Η εξωγήινη ζωή που δήθεν απεικονίζεται σε μια συλλογή φωτογραφιών του Bushman είναι μια κούκλα που την πουλούσαν στα τέλη της δεκαετίας του 90'.

Επανακυκλοφορεί ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο ο μηχανικός Boyd Bushman, αποκάλυψε μερικές στιγμές πριν φύγει από τη ζωή, την ύπαρξη εξωγήινων στην περιοχή 51. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι ανυπόστατος και κατά συνέπεια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: foulscode.com, ufotruth-gr.blogspot.com, diadrastika.com

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.


Τι ισχύει;

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση κείμενα, στο ακόλουθο βίντεο ο Boyd Bushman παραθέτει τα τεκμήρια ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Λίγο μετά την δημοσίευση του εν λόγω βίντεο, και πιο συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου του 2014, ο κ. Bushman έφυγε από τη ζωή, στην πόλη Τούσον της Αριζόνα.

 

Μεταξύ άλλων, εντοπίζουμε τους ακόλουθους ισχυρισμούς στο υπό εξέταση βίντεο. Ο Bushman ισχυρίζεται πως έχει εργαστεί σε ερευνητικά σχέδια σχετικά με την αντιβαρύτητα, τα ΑΤΙΑ, τους εξωγήινους και την περιοχή 51. Επίσης, μέσω της αφήγησης γίνεται γνωστό πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν επαφή με εξωγήινους, οι οποίοι “έχουν ύψος περίπου 1,2 με 1,5 μέτρα”, διαθέτουν “3 οστά στη μέση” και “χόνδρους” ενώ επικοινωνούν με τηλεπάθεια.

Ο Bushman περιγράφει επίσης 2 τύπους εξωγήινων τους rustlers και τους wranglers. Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο είδος είναι πολύ πιο φιλικό και έχει καλύτερη σχέση με τους ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς ζουν για περίπου 200 έτη και προέρχονται από έναν πλανήτη που ονομάζεται “Quintumnia”, και απέχει 68 έτη φωτός από τον πλανήτη Γη.


Τεκμήρια

Τα είπε όλα πριν φύγει από τη ζωή, για Εξωγήινους και AREA 51 (video)

Το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο των παραπάνω ισχυρισμών αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών. Σε αυτή, συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες ιπτάμενων δίσκων των εξωγήινων και μάλιστα οι ίδιοι οι εξωγήινοι ωστόσο, η ποιότητά τους είναι κάκιστη:

Τα είπε όλα πριν φύγει από τη ζωή, για Εξωγήινους και AREA 51 (video)


Κούκλα από τη WalMart;

Σύμφωνα με την έρευνα της ιστοσελίδας Snopes για την εν λόγω υπόθεση, το φερόμενο ως εξωγήινο ον που απεικονίζεται στις φωτογραφίες-τεκμήρια, έχει φοβερή ομοιότητα με μια κούκλα αγορασμένη από τη αλυσίδα καταστημάτων “WalMart”. Επιπροσθέτως, χρήστης της πλατφόρμας YouTube, δημοσιοποίησε σχετικό βίντεο με το εν λόγω “προϊόν”.


Εντοπίσαμε μια ακόμα φωτογραφία της “κούκλας” και την παραθέτουμε πλησίον της φωτογραφίας που ο κ. Bushman χρησιμοποιούσε ως το μοναδικό στοιχείο ύπαρξης εξωγήινης ζωής στην περιοχή 51.


Κούκλα από τη Kmart;

Την υπό εξέταση φιγούρα συναντάμε σε συζήτηση που εκτυλίσσεται σε διαδικτυακό φόρουμ του οποίου η θεματολογία είναι συναφής με τους εξωγήινους και τα ΑΤΙΑ. Ένας εκ των χρηστών, δημοσίευσε την ανωτέρω φωτογραφία, σχολιάζοντας πως αγόρασε τη φιγούρα από το κατάστημα Kmart τον Οκτώβριο του 1997.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την παραπάνω αποδεικτική διαδικασία συνάγουμε το συμπέρασμα πως οι φωτογραφίες που αποτελούν το μοναδικό τεκμήριο που στηρίζει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στην περιοχή 51, είναι φωτογραφίες οι οποίες τελικά απεικονίζουν μια φιγούρα που στα τέλη της δεκαετίας του 90′ ήταν διαθέσιμη προς αγορά στο ευρύ κοινό. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός καθότι ανυπόστατος, καταρρίπτεται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).