Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανακοίνωσε ο Τραμπ ότι τερματίζει τους αεροψεκασμούς;HOAXES

Ανακοίνωσε ο Τραμπ ότι τερματίζει τους αεροψεκασμούς;

4 Ιου
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

O Τραμπ ανακοίνωσε ότι τερματίζει το πρόγραμμα αεροψεκασμών.

Συμπέρασμα:

Ο ισχυρισμός αποτελεί προϊόν σάτιρας και είναι ψευδής. Οι "αεροψεκασμοί" είναι μια θεωρία συνωμοσίας που ερμηνεύει το φαινόμενο των ιχνών συμπύκνωσης χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για να την στηρίξουν.

Σημαντική διάδοση γνώρισε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόλαντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι τερματίζει το πρόγραμμα αεροψεκασμών. Όμως ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

Το είδαμε στα ermionh.blogspot.com, anatropitora.blogspot.com, thesecretrealtruth.blogspot.com, kyklwpas.blogspot.com

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από επιλεγμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, περιόδευσε σε ένα αεροπλάνο διασποράς chemtrail στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Andrews χθες το απόγευμα, σύμφωνα με έκθεση ειδήσεων του NBC. Ο Πρόεδρος εκπληρώνει την υπόσχεση να τερματίσει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα και να ανακατευθύνει την κυβερνητική χρηματοδότηση μακριά από επιχειρήσεις γεωμηχανικής και προς άλλα προγράμματα όπως δρόμους, γήρανση των ηλεκτρικών δικτύων και φυσικά τον προτεινόμενο φράγμα του μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού.

«Σήμερα σηματοδοτείται μια μεγάλη μέρα για τη χώρα μας, όπου γυρίζουμε την πλάτη μας στη μυστική δηλητηρίαση των ουρανών μας και κοιτάζουμε ένα νέο μέλλον με καλύτερους δρόμους, ένα ασφαλές ηλεκτρικό δίκτυο και ένα μεγάλο τείχος για να μας προστατεύσει από το Μεξικό», δήλωσε ο Πρόεδρος Τραμπ μπροστά από ένα Boeing 767 που είχε τοποθετηθεί εκ νέου για ψεκασμό chemtrail.

«Και να με ακούσετε, δεν πρόκειται να αφήσουμε τους επιστήμονες και άλλους ελίτ αυγουλοκέφαλους – eggheads να μας πουν πώς να ελέγξουμε το περιβάλλον. Είναι η Αμερική πρώτη, όχι πρώτα οι ουρανοί.»

Έπειτα έδειξε με τον δείκτη του στον αέρα σαν να ήταν ένας μικρός πύραυλος.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Όπως όμως σημείωσε και στη δική του έρευνα του δημοσιεύματος το Snopes, αρχική πηγή του άρθρου είναι το ncscooper.com, το οποίο αποσαφήνιζε στο μανιφέστο του ότι πρόκειται μόνο για μια σατιρική ιστοσελίδα με σκοπό την ψυχαγωγία (πλέον ολόκληρη η ιστοσελίδα έχει διαγραφεί).

Όσον αφορά την επίμαχη φωτογραφία του δημοσιεύματος, αυτή αφορά μια κοινή περιήγηση του Τραμπ σε ένα αεροσκάφος Boeing Dreamliner, που δημοσιεύτηκε από τον τότε διαχειριστή των κοινωνικών δικτύων του Λευκού Οίκου στις αρχές του 2017.

Ευρύτερα, η θεωρία συνωμοσίας των αεροψεκασμών έχει καταρριφθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τερματίζει το πρόγραμμα αεροψεκασμών είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.