Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, η πολιτεία του Μίσιγκαν δεν ψηφίζει το τσιπάρισμα σε ανθρώπουςΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, η πολιτεία του Μίσιγκαν δεν ψηφίζει το τσιπάρισμα σε ανθρώπους

7 Ιου
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

H πολιτεία του Μίσιγκαν ψηφίζει το τσιπάρισμα σε ανθρώπους.

Συμπέρασμα

H πολιτεία του Μίσιγκαν δεν "ψηφίζει τσιπάρισμα σε ανθρώπους". Αντιθέτως, έλαβε μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την πρακτική ορισμένων εταιριών να τους επιβάλουν εμφύτευση μικροτσίπ.

Ισχυρισμός

Oι αναμεταδότες RFID προκαλούν καρκίνο

Συμπέρασμα

Oι ισχυρισμοί περί πρόκλησης καρκίνου από τους αναμεταδότες RFID σε ανθρώπους δεν έχουν απολύτως καμία επιστημονική βάση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, ένα αντιφατικό νομοσχέδιο στην πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ, αφορά την εφαρμογή εμφύτευσης μικροτσίπ σε ανθρώπους εθελοντικά “για την προστασία του απορρήτου τους”.

Παραδείγματα: pentapostagma.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com, katohika.gr

Τι έχει συμβεί;

Στις 24 Ιουνίου 2020, η Βουλή των Αντιπροσώπων του Μίσιγκαν ψήφισε ένα νομοσχέδιο το οποίο κάνει εθελοντική και όχι υποχρεωτική την εμφύτευση μικροτσίπ σε εργαζόμενους. Ωστόσο, ο λόγος που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο ήταν για να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την πρακτική ορισμένων τεχνολογικών εταιριών να επιβάλουν σε εργαζόμενους την εμφύτευση μικροτσίπ, ως εναλλακτική λύση στη χρήση άλλου τύπου διαπιστευτηρίων ταυτοποίησης.

 

Μετάφραση
Ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στους εργοδότες να ζητούν από τους εργαζομένους και τους υποψήφιους εργαζομένους την τοποθέτηση ή ενσωμάτωση συσκευής στο σώμα τους ως εργασιακό όρο, ή οποιοδήποτε εργασιακό προνόμιο: να απαγορεύει στους εργοδότες το διαχωρισμό στους όρους, συνθήκες, προνόμια της εργασίας, ενάντια σε εργαζόμενους που αρνούνται να έχουν συσκευή τοποθετημένη ή ενσωματομένη στα σώματά τους: και να παρέχει επανορθώσεις.

 

«Με τη σημαντική πρόοδο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και στο μέλλον, είναι σημαντικό οι εργοδότες στο Μίσιγκαν να εξισορροπούν τα συμφέροντα της εταιρείας με τις προσδοκίες των εργαζομένων τους για προστασία της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε στο ABC η εκπρόσωπος της κομητείας Lenawee,  Bronna Kahle, που υπέβαλε το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Η Kahle πρόσθεσε ότι παρόλο που το ζήτημα με τα μικροτσίπ δεν είναι ακόμη μεγάλο πρόβλημα για το Μίσιγκαν, η εν λόγω πολιτεία ήθελε να προλάβει τις εξελίξεις.

«Η χρήση αυτών των μικροσκοπικών συσκευών αυξάνεται, έτσι αυξάνονται και τα κελεύσματα των εργαζόμενων για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής»

Με λίγα λόγια, η Βουλή των Αντιπροσώπων του Μίσιγκαν ψήφισε έναν προληπτικό και προστατευτικό για τους εργαζομένους νομοσχέδιο κατά της υποχρεωτικής εμφύτευσης μικροτσίπ από ορισμένες τεχνολογικές εταιρίες. Ο νόμος επιτρέπει στους εργοδότες του Μίσιγκαν να χρησιμοποιούν μικροτσίπ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να αναγκάσουν τους υπαλλήλους να το λάβουν.

Τέλος, οι ισχυρισμοί περί πρόκλησης καρκίνου από τους αναμεταδότες RFID σε ανθρώπους δεν έχουν απολύτως καμία επιστημονική βάση. Πέραν του ότι πρόκειται για μορφή μη ιονίζουσας ακτινοβολίας, οι μόνες μελέτες που έχουν εξετάσει τη πιθανότητα καρκινογένεσης από αυτούς τους αναμεταδότες έγιναν σε πειραματόζωα. [πηγή 1][πηγή 2]

Συνεπώς, η πολιτεία του Μίσιγκαν δεν “ψηφίζει τσιπάρισμα σε ανθρώπους”. Αντιθέτως, έλαβε μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την πρακτική ορισμένων εταιριών να τους επιβάλουν εμφύτευση μικροτσίπ.

Fact-check for the sake of Democracy