Ποιοι είμαστε
Αρχική O Robert Trump ΔΕΝ είπε πως “o covid19 σχεδιάστηκε και απελευθερώθηκε στον κόσμο από το Bill & Melinda Gates Foundation”HOAXES

O Robert Trump ΔΕΝ είπε πως “o covid19 σχεδιάστηκε και απελευθερώθηκε στον κόσμο από το Bill & Melinda Gates Foundation”

8 Αυγ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

O Robert Trump είπε μέσω Twitter πως η covid19 σχεδιάστηκε και απελευθερώθηκε στον κόσμο από το Bill & Melinda Gates Foundation και πως ο B.Gates θα πάει φυλακή

Συμπέρασμα

Πρόκειται για σατιρικό λογαριασμό

Άρθρα που κυκλοφορούν υποστηρίζουν πως ο Robert Trump, αδερφός του Αμερικανού προέδρου, είπε μέσω Twitter πως “o covid19 σχεδιάστηκε και απελευθερώθηκε στον κόσμο από το Bill & Melinda Gates Foundation και πως ο B.Gates θα πάει φυλακή“.

Το είδαμε στο dimpernews.gr, difernews.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com, triklopodia.gr, corfuvoice.gr , katohika.gr, eretikos.gr και πολλά ακόμη.

O Robert Trump, αδερφός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δεν διαθέτει λογαριασμό στο Twitter. Ο λογαριασμός από τον οποίο έγιναν τα επίμαχα tweets (@UncleRobTrump, μτφ: Θείος Ρομπ Τραμπ), είναι σατιρικός.

Ο λογαριασμός σατιρίζει μεταξύ άλλων τους οπαδούς των Q Anon, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχει μια κλίκα παιδόφιλων σατανιστών οι οποίοι εξουσιάζουν πολιτικούς, τα μέσα ενημέρωσης και την αμερικανική βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης.

Τέλος, μια τέτοια δήλωση από τον αδερφό του Αμερικανού προέδρου, θα είχε καλυφθεί εκτενώς από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα. Ωστόσο, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά.

Εν κατακλείδι, ο Robert Trump δεν είπε μέσω Twitter πως “o covid19 σχεδιάστηκε και απελευθερώθηκε στον κόσμο από το Bill & Melinda Gates Foundation και πως ο B.Gates θα πάει φυλακή”. Πρόκειται για tweets από σατιρικό λογαριασμό.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.