Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, δεν έκλεισε το νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξαιτίας εξάπλωσης της COVID-19 στο εμβολιασμένο προσωπικόΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, δεν έκλεισε το νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξαιτίας εξάπλωσης της COVID-19 στο εμβολιασμένο προσωπικό

15 Οκτ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας παρέμεινε κλειστό για εβδομάδες καθώς 30 εμβολιασμένοι από το υγειονομικό προσωπικό νόσησαν με COVID-19.

Συμπέρασμα:

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο αναφέρει ότι ουδέποτε σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες ή διέκοψε τη λειτουργία του. Σε αυτήν δηλώνεται ότι από το σύνολο του προσωπικού 15 άτομα νόσησαν με COVID-19 τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ευρεία απήχηση έχει γνωρίσει σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ψευδής ισχυρισμός ότι έκλεισε το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας εξαιτίας διάδοσης της COVID-19 στο εμβολιασμένο προσωπικό.

Παραδείγματα: thesecretrealtruth.blogspot.com, amazonios.eu

Ο υπό εξέταση ισχυρισμός βασίζεται σε ανάρτηση που έγινε στον προσωπικό λογαριασμό χρήστριας του Facebook στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, η οποία φέρεται να εργάζεται στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σε αυτην αναφέρει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν κλειστό για 3η συνεχόμενη εβδομάδα καθώς πάνω από 30, πλήρως εμβολιασμένοι, υγειονομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Στιγμιότυπο από το άρθρο που κοινοποιήθηκε στο amazonios.eu.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο στιγμιότυπο που ακολουθεί, ο ισχυρισμός γνώρισε μεγάλη διάδοση και στο Facebook.

Στιγμιότυπο από δημοσίευση στο Facebook .

Τι ισχύει

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο, μας δήλωσε ότι ουδέποτε σταμάτησε η λειτουργία της υγειονομικής μονάδας εξαιτίας μεγάλης εξάπλωσης της COVID-19 στο εμβολιασμένο υγειονομικό προσωπικό του.

Επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε και το νοσοκομείο, σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του:

Κυπαρισσία 14/10/2021
Αρ. Πρωτ.:    5127

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το δημοσίευμα της  11ης Οκτωβρίου  2021 ημέρα Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούσε την λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε σταμάτησε η παροχή ιατρικών και λοιπών υπηρεσιών προς τους πολίτες και η ολοήμερη λειτουργία του συνεχίζεται αδιαλείπτως.

Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των νοσησάντων από COVID 19 (ιατρικό και λοιπό προσωπικό) για το μήνα Σεπτέμβριο 2021 ήταν 15.

Το ανωτέρω γεγονός δεν επηρέασε τη λειτουργία του Νοσοκομείου διότι από το σχεδιασμό της 6ης ΥΠΕ, είχε  προσληφθεί μεγάλος αριθμός επικουρικών υπαλλήλων για την εύρυθμη λειτουργία στην περίοδο  της πανδημίας.

Η Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας μετά την σταδιακή ενίσχυση σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και τη προμήθεια ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού, ευρίσκεται σε στάδιο βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Κυπαρισσίας και όχι προς κλείσιμο που κάποιοι ψευδώς διασπείρουν.


Δημήτριος Λαμπρόπουλος
Αναπληρωτής Διοικητής
Ν.Μ Κυπαρισσίας – Γ.Ν Μεσσηνίας

Τέλος, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πως σε περίπτωση που ίσχυε ο υπό εξέταση ισχυρισμός θα είχε απασχολήσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανένα σχετικό δημοσίευμα που να επιβεβαιώνει το αναφερόμενο συμβάν.

Συμπέρασμα

Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν διέκοψε τη λειτουργία του εξαιτίας εξάπλωσης της COVID-19 στο εμβολιασμένο προσωπικό του. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, τον Σεπτέμβριο του 2021 νόσησαν συνολικά 15 άτομα. Η λειτουργία του νοσοκομείου δεν επηρεάστηκε από την εν λόγω εξέλιξη, καθώς είχαν ήδη μεριμνήσει με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).