Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο ναύαρχος Αποστολάκης ΔΕΝ δήλωσε πως «έχουμε περιθώρια να βάλουμε νερό στο κρασί μας» για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιώνFAKE NEWS

Όχι, ο ναύαρχος Αποστολάκης ΔΕΝ δήλωσε πως «έχουμε περιθώρια να βάλουμε νερό στο κρασί μας» για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών

27 Σεπ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή πως «έχουμε περιθώρια να βάλουμε νερό στο κρασί μας ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις» αναφερόμενος στις τουρκικές αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Συμπέρασμα:

Ο ναύαρχος ε.α του Πολεμικού Ναυτικού, Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε στο δελτίο της 26ης Σεπτεμβρίου της τηλεοπτικής εκπομπής "Σήμερα" πως στα θέματα της αποστρατικοποίησης των νησιών και της κυριαρχίας τους δεν έχουμε περιθώρια να βάλουμε νερό στο κρασί μας ή να δεχτούμε παραχωρήσεις.

Στον ηλεκτρονικό τύπο διαμοιράζεται τελευταία η «είδηση» ότι ο επίτημος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε στον τηλεοπτικό αέρα ενημερωτικής εκπομπής πως η Ελλάδα έχει περιθώρια για υποχωρήσεις σε ότι αφορά τα ζητήματα της αποστρατικοποίησης των νησιών και της κυριαρχίας τους. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι καθ’ολοκληρίαν ψευδής. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: newsbreak.gr, makeleio.gr, fevgato.gr, dimokratia.gr


Τι ισχύει

Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με δημόσια ανάρτηση του υποναύαρχου ε.α, Στέλιου Φενέκου, το λάθος στην απομαγνητοφώνιση των δηλώσεων του κ. Αποστολάκη εντοπίστηκε αρχικά σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα του skai.gr και εν συνεχεία αναπαράχθηκε από τον ηλεκτρονικό τύπο.

Βέβαια, ο κ. Αποστολάκης ουδέποτε προέβη στις δηλώσεις που του χρεώθηκαν. Ειδικότερα, εξετάζοντας το επεισόδιο της 26ης Σεπτεμβρίου του 2022 της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα», βλέπουμε πως ο επίτημος αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε ακριβώς το αντίθετο. Στο χρονικό σημείο 2:15:51 ακούγονται τα εξής:

Νομίζω μια και με ρωτήσατε ότι το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών και το θέμα της κυριαρχίας των νησιών είναι κάτι το οποίο δε νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε νερό στο κρασί μας ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως ο εξεταζόμενος ισχυρισμός είναι παραπλανητικός. Ο κ. Αποστολάκης τοποθετήθηκε επί των ζητημάτων της αποστρατικοποίησης των νησιών και της κυριαρχίας τους καθιστώντας σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια για παραχωρήσεις.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).