Ποιοι είμαστε
Αρχική ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091HOAXES

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091

18 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Σύντομη Ανάλυση
Σύμφωνα με το hoax-slayer, υπάρχουν στοιχεία αλήθειας για την προειδοποίηση, αλλά οι πληροφορίες που περιέχει είναι, παραπλανητικές και ανακριβείς. Πολλοί εξαπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη απάτη και χρεώθηκαν διεθνή τέλη κλήσεων για την κλήση που έκαναν σε +375 +371 αριθμούς τηλεφώνου. Ωστόσο, η χρέωση ήταν πολύ λιγότερο από $15. Επιπλέον, ο ισχυρισμός ότι με απλή κλήση σε αυτά τα νούμερα θα σας κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα από το τηλέφωνο σας είναι ανοησίες.

Λεπτομερής ανάλυση
Αυτό το μήνυμα, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως μέσω SMS, e-mail και social media τους τελευταίους μήνες, προειδοποιεί τους χρήστες να μην καλέσουν πίσω σε αναπάντητες κλήσεις από αριθμούς που αρχίζουν με +375 και +371. Σύμφωνα με το μήνυμα, όσοι καλέσουμε αυτούς τους αριθμούς θα έχουμε μια άμεση επιβάρυνση των $15 έως $30. Επιπλέον, υποστηρίζει το μήνυμα, καλώντας πίσω σε αυτούς τους αριθμούς, θα δώσει τη δυνατότητα στους απατεώνες να αντιγράψουν τη λίστα επαφών από το τηλέφωνο του καλούντος και θα κλέψουν οποιαδήποτε πληροφορία, τραπεζικούς αριθμούς ή πιστωτική κάρτα που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο.
Κατά τους τελευταίους μήνες πολλοί άνθρωποι έχουν λάβει ύποπτες κλήσεις από αριθμούς που αρχίζουν με +375 και +371. Το 375 είναι ο κωδικός της χώρας για τη Λευκορωσία και 371 είναι ο κωδικός χώρας για τη Λετονία. Ο ισχυρισμός ότι το 375 είναι ο κωδικός χώρας και για το Αφγανιστάν (μαζί με τη Λευκορωσία) είναι εντελώς ηλίθιος. Η κάθε χώρα έχει το δικό της μοναδικό πρόθεμα. Φυσικά, οποίος καλέσει τους αριθμούς αυτούς πίσω θα χρεωθεί με διεθνή τέλη κλήσεων, ανάλογα με τη εταιρία και τη χώρα του καλούντος και ένα μέρος αυτής της χρέωσης μπορεί να καταβληθεί στους απατεώνες που κάνουν τις αναπάντητες κλήσεις. Ωστόσο ο ισχυρισμός ότι οι χρήστες που καλούν τους αριθμούς πίσω χρεώνονται αυτόματα $15 έως $30 φαίνεται να είναι αβάσιμος. Το ποσό των $15 μπορεί να είναι μια παρερμηνεία των αναφορών που δήλωσαν ότι ορισμένοι είχαν χρεωθεί 15 ρουπίες (περίπου 26 USD σεντ). Επιπλέον, ο ισχυρισμός ότι καλώντας απλά τους αριθμούς θα επιτρέψει (ως δια μαγείας) στους εγκληματίες να κλέψουν τις λίστες επαφών και οικονομικές πληροφορίες από το τηλέφωνο είναι αναληθές. Για να μπορέσει ο απατεώνας να κλέψει τα δεδομένα αυτά, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο, κάτι που δεν γίνεται με μια απλή κλήση σε οποιονδήποτε αριθμό.

Διαβάστε.
http://www.hoax-slayer.com/missed-375-calls.shtml

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.