Ποιοι είμαστε

Η ομάδα των Ελληνικά Hoaxes, απαρτίζεται από τους κάτωθι:

Θοδωρής Δανιηλίδης – Ιδρυτής
Στρατιωτικός ε.α. δημιουργός και αρθρογράφος, ερευνητής των Ελληνικά Hoaxes από το 2013.

Δημήτρης Αλικάκος – Αρχισυντάκτης
Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος του «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ελληνικού Ανοιχτού πανεπιστημίου. Εργάστηκε σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Έχει συγγράψει τη βιογραφία του καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη, καθώς και την έρευνα «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός». 

Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) – Διαχειριστής
Διαχειριστής, αρθρογράφος και ερευνητής των Ελληνικά Hoaxes από Ιούνιο του 2016. Αρχισυντάκτης ιστοσελίδας ptisidiastima.com. Διαχειριστής ιστοσελίδας factchecker.gr (affiliated με ellinikahoaxes.gr).

Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης – Αρθρογράφος ερευνητής
Ο Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως business και web developer στον χώρο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και ως φωτογράφος – δημιουργός ταινιών μικρού μήκους σε προωθητικές καμπάνιες. Αρθρογραφεί στα Ελληνικά Hoaxes από τον Δεκέμβριο του 2017.

Γιώργος Γιώτης – Αρθρογράφος ερευνητής
Ο Γιώργος Γιώτης είναι ιδιωτικός υπάλληλος, πτυχιούχος ΑΒΣΘ, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την συστηματική διαδικτυακή κατάρριψη ψεύτικων δημοσιευμάτων στην Ελλάδα. Δημιούργησε το blog antichainletter το 2011. Το 2014 συμμετείχε στην ίδρυση της ομάδας των ellinikahoaxes.gr. Αρθρογραφεί επίσης στα ιστολόγια antikleidi.com και o-klooun.com.

Στάμος Αρχοντής – Αρθρογράφος, ερευνητής
O Στάμος Αρχοντής είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επικοινωνιολόγος της επιστήμης μέσω του YouTube στο οποίο διατηρεί το επιστημονικό κανάλι «The Mad Scientist» και αρθρογράφος-ερευνητής στη σελίδα Ελληνικά Hoaxes από τον Οκτώβριο του 2016.

Ιωάννα Νεστορίδη – Αρθρογράφος ερευνητής
Η Ιωάννα Νεστορίδη είναι τελειόφοιτος των τμημάτων νομικής και πολιτικών επιστημών. Αρθρογραφεί στον τομέα της άμυνας και του διεθνούς δικαίου ενώ στο παρελθόν εργάστηκε για την Καναδική εταιρεία λογοτεχνίας Wattpad.

Αλέξιος Μαντζώρος – Αρθρογράφος ερευνητής
Ο Αλέξιος Μαντζώρος: Είναι απόφοιτος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί στον χώρο της μετάφρασης από το 2003 σε περιοδικά κι ιστότοπους τεχνικής θεματολογίας καθώς και στον αμυντικό τύπο.