Χρηματοδότηση και ανεξαρτησία της ομάδας Ellinika Hoaxes

Η ιστοσελίδα «ellinikahoaxes.gr » ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ), με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» και έδρα: Χρυσοσπάθη 2 ΤΚ 54629 Θεσσαλονίκη.

Πιστεύουμε ότι οι αναγνώστες μας θα πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε και χρηματοδοτούμαστε. Αυτή τη σελίδα θα ενημερώνεται άμεσα με όλες τις αλλαγές σχετικά με την χρηματοδότηση μας.

Ακολουθούν μερικά βασικά σημεία:

  • Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμιά χρηματοδότηση από τρίτους. Καλύπτουμε μόνοι μας τα λίγα έξοδά μας και βασιζόμαστε στην εθελοντική εργασία που γίνεται στον ελεύθερο χρόνο. Οι αρθρογράφοι μας δεν αμείβονται.
  • Οι διαφημιζόμενοι δεν έχουν καμία επαφή με το προσωπικό του ιστότοπου και δεν επηρεάζουν με κανέναν τρόπο το περιεχόμενο που δημοσιεύουμε. Επίσης δεν υπάρχει αμοιβή για τους εξωτερικούς συνεργάτες μας.
  • Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε διαφημιστικό τμήμα. Τη διαχείριση της διαφήμισης την έχουμε παραχωρήσει στην Athens Voice η οποία μας διαθέτει server και τεχνικό για την σελίδα μας. Δεν δεχόμαστε σχετικά διαφημιστικά έσοδα, και όλα τα έσοδα των διαφημίσεων, καταλήγουν στην Athens Voice, η οποία ως αντάλλαγμα, καλύπτει τα έξοδα του server και του τεχνικού συμβούλου. Η Athens Voice όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την επιλογή της θεματολογίας μας, αλλά πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε διαψεύσει άρθρα της. Σχετικά παραδείγματα εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.
  • Δεν δεχόμαστε πολιτική διαφήμιση ούτε δεχόμαστε καμία άλλη μορφή χρηματοδότησης από πολιτικά κόμματα ή πολιτικές εκστρατείες.
  • Μέχρι σήμερα, δεν ζητήσαμε δωρεές από τους αναγνώστες μας, οργανώσεις ή εταιρίες και δεν έχουμε λάβει δωρεά. Η χρηματοδότηση από δωρεές είναι ένα θέμα που μελετάμε για να μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό ώστε να έχουμε την δυνατότητα να ελέγχουμε περισσότερες δημοσιεύσεις και ειδήσεις, αλλά ακόμη δεν το έχουμε αποφασίσει.

Ποια είναι η πολιτική σας πυξίδα;

Το μέσο μας είναι ακομμάτιστο και τελείως ανεξάρτητο, με μόνο στόχο την αντικειμενική έρευνα και παρουσίαση της αλήθειας. Χαρακτηριστικά, βάσει εσωτερικού κανονισμού μας, τα μέλη της συντακτικής μας ομάδας απαγορεύεται να είναι μέλη σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Το γεγονός ότι έχουμε κατηγορηθεί αμέτρητες φορές από ξεχωριστά πρόσωπα ως όργανα όλων των πιθανών πολιτικών παρατάξεων, θεωρούμε ότι συνηγορεί για την αντικειμενικότητά μας.

Έχω διαβάσει ότι συνεργάζεστε με την Athens Voice. Αληθεύει; 

Η συνεργασία μας με την Athens Voice είναι στο πλαίσιο της διαχείρισης του διαφημιστικού χώρου, γιατί εμείς δεν έχουμε διαφημιστικό τμήμα. Ακόμη, έχουμε δώσει την άδεια στην Athens Voice να αναδημοσιευει τα άρθρα μας και μας έχει παραχωρήσει server τεχνική υποστήριξη. Δεν έχουμε καμιά συμμετοχή – έλεγχο στην αρθρογραφία της Athens Voice και ούτε αυτή στην δική μας.