Χρηματοδότηση και ανεξαρτησία της ομάδας Ellinika Hoaxes

Η ιστοσελίδα «ellinikahoaxes.gr » ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ), με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» και έδρα: Χρυσοσπάθη 2 ΤΚ 54629 Θεσσαλονίκη.

Πιστεύουμε ότι οι αναγνώστες μας θα πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε και χρηματοδοτούμαστε. Αυτή τη σελίδα θα ενημερώνεται άμεσα με όλες τις αλλαγές σχετικά με τη χρηματοδότησή μας.

Ακολουθούν μερικά βασικά σημεία:

  • Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμιά χρηματοδότηση από τρίτους. Καλύπτουμε μόνοι μας τα λίγα έξοδά μας και βασιζόμαστε στην εθελοντική εργασία που γίνεται στον ελεύθερο χρόνο. Οι αρθρογράφοι μας δεν αμείβονται.
  • Οι διαφημιζόμενοι δεν έχουν καμία επαφή με το προσωπικό του ιστότοπου και δεν επηρεάζουν με κανέναν τρόπο το περιεχόμενο που δημοσιεύουμε. Επίσης δεν υπάρχει αμοιβή για τους εξωτερικούς συνεργάτες μας.
  • Δεν δεχόμαστε πολιτική διαφήμιση, ούτε δεχόμαστε άλλη μορφή χρηματοδότησης από πολιτικά κόμματα ή πολιτικές εκστρατείες.
  • Μέχρι σήμερα, δεν ζητήσαμε δωρεές από τους αναγνώστες μας, οργανώσεις ή εταιρίες και δεν έχουμε λάβει δωρεά. Η χρηματοδότηση από δωρεές είναι ένα θέμα που μελετάμε για να μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό ώστε να έχουμε την δυνατότητα να ελέγχουμε περισσότερες δημοσιεύσεις και ειδήσεις, αλλά ακόμη δεν το έχουμε αποφασίσει.

Ποια είναι η πολιτική σας πυξίδα;

Το μέσο μας είναι ακομμάτιστο και τελείως ανεξάρτητο, με μόνο στόχο την έρευνα, την συλλογή πληροφοριών, την διασταύρωση τους και την παρουσίαση παρουσίαση τεκμηριωμένων συμπερασμάτων. Χαρακτηριστικά, βάσει του εσωτερικού κανονισμού μας, τα άτομα της συντακτικής μας ομάδας απαγορεύεται να είναι μέλη σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, όπως και σε συλλόγους θρησκευτικού ή μυστικιστικού χαρακτήρα. Το γεγονός ότι κατά καιρούς δεχόμαστε επιθέσεις και έχουμε κατηγορηθεί ότι εξυπηρετούμε διάφορα συμφέροντα, όλων των πιθανών πολιτικών παρατάξεων, θεωρούμε ότι συνηγορεί υπέρ της αντικειμενικότητά μας.

Έχω διαβάσει ότι συνεργάζεστε με την Athens Voice. Αληθεύει; 

Η συνεργασία μας με την Athens Voice αφορούσε αποκλειστικά την διαχείριση του διαφημιστικού χώρου μας, με μοναδικό αντάλλαγμα την τεχνική επίβλεψη και φιλοξενία (server). Η συνεργασία αυτή δεν υφίσταται (από τον Μάιο του 2019), έχει διακοπεί.