ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΑΤΕΡΑΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

3

Το hoax που κυκλοφορεί εδώ από το 2010 στο facebook και θα το βλέπουμε για πολλά χρόνια, γράφει:

ΠΡΟΣΟΧΗ..!!!!!! ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΣΕ GROUP ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
«ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΑΤΕΡΑΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ».
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ.
ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ… grigora einai sovaro!!!! kante……copy-paste ston…toixo sas

Αυτή η φάρσα κυκλοφορεί από το 2010 σε διάφορες χώρες και σε διάφορες εκδόσεις. Υπάρχει και έκδοση που ισχυρίζεται ψευδός ότι ανακοινώθηκε από το Fox 5 News. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε δεν υπήρχε ομάδα με αυτό το όνομα, αλλά έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλές ομάδες αμέσως μετά την κυκλοφορία του hoax

Στο μήνυμα που μας «προειδοποιεί» για την ύπαρξη της ομάδας, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο ένας ψευδής ισχυρισμός ότι, αν γίνουμε μέλη οι παιδεραστές που δημιούργησαν την ομάδα, θα μας κλέψουν τις φωτογραφίες των παιδιών μας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει γιατί, κανένας διαχειριστής ομάδας ή σελίδας, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα προσωπικά σας στοιχεία αν δεν τα έχετε ανοιχτά. Τονίζουμε ότι, αν οι φωτογραφίες σας είναι ιδιωτικές, συνεχίζουν να είναι ιδιωτικές για τους διαχειριστές οποιασδήποτε ομάδας ή σελίδας στο facebook που θα γίνετε μέλος.
Φυσικά οποιοδήποτε παιδεραστής μπορεί να κάνει χρήση του facebook και οι γονείς και τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πως να χρησιμοποιούν το facebook με σύνεση και ασφάλεια.
Στη ελληνική ομάδα που δημιουργήθηκε δεν υπάρχουν διαχειριστές και μέλη όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Η ομάδα υπάρχει μέχρι και σήμερα (χωρίς διαχειριστές και μέλη) και αν πραγματικά είχε δημιουργηθεί για τους λόγους που ισχυρίζεται το μήνυμα, το facebook και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν θα είχαν μείνει με τα χέρια σταυρωμένα.

Την ομάδα μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ
 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε